reklama

Kwiecień 2011

nati a jednak miałam racje, piszac, ze to fałszywe oznaki porodu u Ciebie ;)
morgaine a nie mozesz porodówki i psychiatry zaliczyc za jednym razem? ;)
aknovi
a czemu tak rzadko masz te wizyty?

reklama
nati a jednak miałam racje, piszac, ze to fałszywe oznaki porodu u Ciebie ;)
morgaine a nie mozesz porodówki i psychiatry zaliczyc za jednym razem? ;)
aknovi
a czemu tak rzadko masz te wizyty?
no właśnie aknovi. ja już mam co 2 tygodnie. tzn. mam mieć co dwa tygodnie ale średnio wychodzi raz w tyg. bo ciągle jakieś badania robię i z wynikami chodzę...

no właśnie nie mogę zaliczyć psychiatryka i porodówki. bo na razie nie kwalifikuję się ani tu ani tu:-D przeszło mi ;-p

A ja mam dziś gdzieś jak wyglądam... włosy by się przydało umyć i jakoś wymodelować, ale nie chce mi się, więc związałam w kitka... i tak dziś nigdzie nie wychodzę, mąż wróci póóóźno, więc i tak będę już w piżamie gotowa do spania... może tylko paznokcie sobie zrobię...

a czemu mam tak rzadko wizyty, to właściwie nie wiem.. do tej pory zawsze miałam co miesiąc i było to całkiem normalne.. no ale na ostatniej też się zdziwiłam, że dopiero za miesiąc, bo myślałam, że w 9mcu to już są częściej.. ale lekarz kompetentny to się kłócić nie będę... kazał zrobić morfologię i mocz i ten taki wymaz (nie pamiętam jak to się nazywa, jakieś 3literowe badanie) i przyjść z wynikami 31.03.. i tyle.... KTG na razie żadnego nie miałam (nie licząc tych, które miałam w szpitalu w 29tyg jak leżałam na kolkę nerkową)... no ale w czwartek mam wizytę, to się dowiem co i jak...

Ostatnia edycja:
witam :)
wlaczylam kompa zeby sie uczyc otworzylam sobie zadanko i co robie?? nadrabiam zaleglosci na bb :-D
u mnie chwilowo spokoj ze skurczami i dobrze bo mam egzamin w poniedzialek a nastepny 5go ;)
ciekawa jestem jak ten moj porod sie teraz zacznie bo ostatni byl wywolywany ale nie oxy tylko jakas tabletka dowcipna nazwy nie pamietam.. i dostalam ja ok poludnia a skurcze tak naprawde zaczey sie ok 22 ale nie dalo ich juz sie pomylic z czyms innym..jedyne czego sie boje to np ze mi wody odejda np na egzaminie :-D
lilou trzymam kciuki za prawko :tak:
cucumber mam nadzieje ze twoja ginka zdecyduje cos madrego dzis
morgaine Ty to jestes szalona babka Twoj porod napewno zacznie sie jakos nietypowo albo chociaz w nietypowym miejscu :-D

morgaine ale objawy jakiegos rozstrojenia psychicznego zawsze mozesz udawac ;)
aknovi no wizyty teraz to powinny byc co 1-1,5 tygodnia..., no ale lekarz chyba wie, co robi...

zapomniałam jeszcze o jednym, planuję być z malutkim jak najdłużej, tylko jak to zrobić... wychowawczy nie płatny, żłobka u nas nie ma, zastanawiam się, jak mogłabym dorabiać w domu jednocześnie opiekując się Kubusiem... może jakieś propozycje?

Joll - czytam, że Ty juz zaprawiona w boju, w pierwszej ciązy nie miałam przepowiadajacych, teraz narazie nie mam więc ciężko mi Was zrozumieć ;)

Mężulo odebrał wyniki z wymazu i mam tego Streptococcus agalactiae, poczytałam w necie i idzie sobie w głowę strzelić....wrrrrr., jak to u Was wygląda, miał ktoś z tym doczynienia, ok. 16tej dzwonię do ginki, ale myślę że powie mi że mam o tym powiedzieć jak dojadę na porodówke i wtedy mi podadzą antybiotyk.....tyle, że w necie piszą, że żeby to mialo sens trzeba podać na 4h przed pęknięciem pęcherza....co raczej jest niewykonalne...

a miałam pisać Margoli, że te szczawiany wapnia jak nigdy ich nie było a teraz sa to niby norma w ciązy, pij więcej mineralkę z syropem z żurawiny, ja raz w wyniku miałam, teraz jak robiłam już ich nie było

kupiłam dziś herbę z liści malin, a tam "wg literatury liść malin może być stosowany jako środek oczyszczający organizm z toksyn, regulujacy przemianę materii oraz pomagający w wydalaniu szkodliwych produktów przemiany materii"....hmm a gdzie w tym krótsza ostatnia faza porodu? elestyczna dziurka ;) coby dzidzia gładko przeszła.........macie jakieś artykuły na ten temat?

reklama
a jak wasi mezowie/partnerzy planuja rozwiazac sprawe z pobytem w domu po porodzie? biora tylko ten tydzien tacierzynskiego, czy dodatkowo jakis urlop, czy l4? jakie sa w ogóle mozliwosci? orientujecie sie?

ewa ja niestety nie mam pomyslu na taki domowy biznes, gdybym miała, to sama tez chciałabym z niego skorzystac...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry