reklama

Kwiecień 2011

kupiłam dziś herbę z liści malin, a tam "wg literatury liść malin może być stosowany jako środek oczyszczający organizm z toksyn, regulujacy przemianę materii oraz pomagający w wydalaniu szkodliwych produktów przemiany materii"....hmm a gdzie w tym krótsza ostatnia faza porodu?

a Ty juz zamierasz sie wspomagac ta herbatka? ;)

reklama
chyba nie wygladam najlepiej bo Pani kasjerka w biedronce pytala sie co taka zmeczona jestem :-(
niestety skurcze wrocily z wieksza sila ale moze sie zmeczylam droga do biedronki :-(
za godz bedzie maz to bedziemy myslec co i jak :-), no ale brak ordynatora wplywa na mnie zle wiec nie jade do szpitala. zaden z innych lekarzy mnie nie przerkonywal :-(

a jak wasi mezowie/partnerzy planuja rozwiazac sprawe z pobytem w domu po porodzie? biora tylko ten tydzien tacierzynskiego, czy dodatkowo jakis urlop, czy l4? jakie sa w ogóle mozliwosci? orientujecie sie?

ewa ja niestety nie mam pomyslu na taki domowy biznes, gdybym miała, to sama tez chciałabym z niego skorzystac...
moj bierze tydz "normanego" urlopu, a potem mozliwe ze zwolnienie ( na mnie lub dziecko, na dziecko to 100% jest ale nie wiem czy mu lekarz da) tacierzynski podobno od 2012 bedzie 2 tyg to w 2012 wezmie.

a jak wasi mezowie/partnerzy planuja rozwiazac sprawe z pobytem w domu po porodzie? biora tylko ten tydzien tacierzynskiego, czy dodatkowo jakis urlop, czy l4? jakie sa w ogóle mozliwosci? orientujecie sie?

mój tydzień tacierzyńskiego i 2 tyg urlopu( w tym 1 to wybranie nadgodzin mógłby więcej bo jeszcze sporo do wybrania mu zostanie ale nie chcą mu dać:wściekła/y:) namawiałam go co prawda żeby przełożył tacierzyński na przyszły rok ale nie chce bo się obawia że będzie z tym problem na początku przyszłego roku z powodu nawału pracy jaki im się szykuje.... A l4 powiedzieli mu że może dostać 7 dni ale sprawdzałam i okazuje się że 14 z tym że płatne 80%

edit: nawet suwaczek wie że ja jeszcze nie spakowana:szok::-D

a powiedzcie mi, czy to tak ciężko się będzie ogarnąć na początku? bo myślałam o 1 tygodniu max, chyba że to tak ciężko i będę potrzebować pomocy dłużej, to poproszę, żeby wziął ze 2 tygodnie. Ja nie mam pojęcia jak to jest...

No masakra jakas z Wami, tyle od rana naskrobałyście, że nie da rady nadrobić, bynajmniej nie teraz bo jadę zaraz z psinką na zastrzyk antykoncepcyjny. Wieczorem musze się spakować i do szpitala i na tydzień wyjazdowy a ja tak bardzo tego nie lubię robić :(.
Pochwale się Wam tylko, że kupiłam sobie dzisiaj torebkę :))). Weszłam z kumpelą do sklepu bo ona coś tam chciala sobie kupić i patrzę a tu taka jedna torebka sie do mnie uśmiecha... połazilam z nia troche po tym sklepie i stwierdzilam, że jest moja. Byla tylko jedna taka i jakaś baba mi ją z ręki i mówi ale ja ja chciałam kupić, no to ja jej ja wyrwałam i mówię, babie w ciąży pani torebkę zabierze, poza tym stała na połce, to wzięlam. Kurde, po takiej akcji bym ja kupila nawet jakby mi sie do końca nie podobała :P.
Ok, lecę umyć zęby bo sie szczypiorki najadłam, więc jak chuchne weterynarzowi to padnie.
paaaa :*

ewa ja niestety nie mam pomyslu na taki domowy biznes, gdybym miała, to sama tez chciałabym z niego skorzystac...
mój mąż bierze 2 dni okolicznościowego plus 2 tygodnie urlopu. z tym że mój mąż ma baaaaardzo duzo urlopu w roku z racji wykonywanego zawodu.... pracuje tez tylko 3-4 dni w tygodniu wiec nie jest to uciazliwe.
generalnie jak sie rodzi pierwsze dziecko to dobrze zeby byl pierwszy tydzien-dwa, bo my spimy, zeby zupke ugotowal itd....
jak drugie dziecko, to jestesmy zaprawione w boju no ale ktos musi sie zajac starszym dzieckiem;-)
a jak trzecie no to zupełna jazda wiec sama nie wiem jak to bedzie hahahah

moj ma mozliwosc urlopu to bierze. znam kolezanki ktore od razu po porodzie same byly i tez daly rade nawet z dwojka dzieci...wiec jak czlowiek musi to da rade, a jak nei musi to po co sie meczyc:-D

domowe biznesy? kumpela coś szyje i sprzedaje na allegro, tudziez chodzi do ciucholandow wygrzebuje fajowe rzeczy i sprzedaje na allegro;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry