reklama

Kwiecień 2011

reklama
ja zawsze wychodziłam z załozenia, ze lepiej plamienie niz krwawienie...
a to pewnie zalezy od stopnia ukrwienia szyjki...
i bardziej martwiłabym sie krwawieniem..bo wiadomo, ze wtedy to moze tez byc od lozyska...

Cytat:
"Przed porodem dziecko mniej się rusza
Tuż przed narodzinami dziecko może być spokojniejsze, a jego kopniaki lżejsze. Po prostu w kanale rodnym jest mu ciasno. Ale jeśli będzie Cię to niepokoić – spotkaj się ze swoim ginekologiem.

Przed porodem bez przerwy chce Ci się jeść
Bywasz tak głodna, że jesz za dwoje (albo i troje)? To może być znak, że Twoje ciało magazynuje zapasy energii przed czekającym je wkrótce trudnym zadaniem – porodem. Ale bywa i tak, że kobieta tuż przed porodem nie jest w stanie nic przełknąć.

Przed porodem zauważyłaś plamki krwi

To skutek skracania się i rozwierania szyjki macicy. Plamienie może się pojawić kilka godzin przed porodem."

ja mam pytanie do naszej pani ginekolog Mitaginki :-) czy jak spelniam 2 z tych 3 to znaczy ze rodze :-D albo ze wkrotce sie to stanie? :-)
bede wdzieczna za odpowiedz.

aknovi ja bym zadzwonila na IP, no... bo ciezko powiedziec...

ja mam pytanie do naszej pani ginekolog Mitaginki :-) czy jak spelniam 2 z tych 3 to znaczy ze rodze :-D albo ze wkrotce sie to stanie? :-)
bede wdzieczna za odpowiedz.

aknovi ja bym zadzwonila na IP, no... bo ciezko powiedziec...

symptomów zblizajacego sie porodu było duzo, duzo wiecej, ale ja wycielam tylko fragment artykułu ;)
a Ty sie tak nie spiesz z tym porodem, przeciez masz juz termin cc, to mozesz poczekac :P

symptomów zblizajacego sie porodu było duzo, duzo wiecej, ale ja wycielam tylko fragment artykułu ;)
a Ty sie tak nie spiesz z tym porodem, przeciez masz juz termin cc, to mozesz poczekac :P
Dziekuje Pani doktor za odpowiedz. NIestety nie moge! :-D Dzis mam faze na rodzenie :-) nie wiem ide poskakac albo cos :-D najadlam sie na zapas, dziecko spowolnialo, ja mam przyplyw energi wiec nic tylko rodzic :-D ahaha

Wyczytałam że takie plamienie może się pojawić przy otwieraniu się szyjki... a że moja była wcześniej zamknięta, to pewnie to... czyli jeszcze tylko 10cm i będę rodzić :P na dziś to się nawet nie łudzę, tymbardziej, że nie mam skurczy, brzuch mam miękki... ale może do wielkanocy urodzę :P
a Ty asia tam działaj wtedy :D

reklama
Wyczytałam że takie plamienie może się pojawić przy otwieraniu się szyjki... a że moja była wcześniej zamknięta, to pewnie to... czyli jeszcze tylko 10cm i będę rodzić :P na dziś to się nawet nie łudzę, tymbardziej, że nie mam skurczy, brzuch mam miękki... ale może do wielkanocy urodzę :P
a Ty asia tam działaj wtedy :D

moja droga, wrodzona skromnosc mnie powstrzymuje przed przytoczeniem tego faktu..., ale czy ja nie pisałam chwile wczesniej, ze to objaw rozwierania sie szyjki? :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry