reklama

Kwiecień 2011

reklama
Moj chrzesniak tez chodzil jak mial 8,5 miesiaca za to nie raczkowal wcale ;)

Mitaginko cos za cos haha ;)

U mnie nie ze chcialam malego do spacerowki a musialam w gondoli brak miejsca a i moja spacerowka jakos mala sie robi co ja za wozek teraz kupie ;-/

Mitaginka mam nadzieję,że to przypadek i będzie i dobrze w nocy i na spacerach:) tak sobie myślę jaka ty biedna z tym siedzeniem w domu byłaś, ja to jakieś zakupki chociaż czy spacerek z przyjaciółką, chociaż ostatnio krótko, bo śpi w wózku też tylko 30 mini potem różnie wytrzymuje bez ryku, od pół do godziny, a do centrum idę 25 min ,więc mało czasu zostaje:-D
jutro jedziemy do tesco, cała wyprawa 30 km do najbliższego ch;)o ile mi się nie pogorszy, bo obecnie i tak ciurkiem mi z nosa leci, no ale mamie zależy,żeby juyto,żeby młodego ubrać na szkołe,hehe
jutro wieczorkiem ostatnia deska ratunku=pediatra prywatny, jak będzie ok zapiszę się tam na kasę i więcej szukać nie będę, zobaczymy
w ogóle doprowadzam moje dziecko do płaczu..kichaniem, boi się jak kicham! a ja się tak powstrzymuje,ale czasem nie zdążę i lipa;)

a ogólnie masakra,już wrzesień a ja dalej nie wiem co z pracą, czy będzie istniało moje stanowisko, czy chce wrócić i w ogóle co robić:szok:

eywa moj do kichania przyzwyczajony matka alergicza cala ciaze kichalam smarkalam bo w ciazy mi sie po gorszylo wiec teraz okk psa tez sie nie boi jak szczeka ;pii zdrowka zycze ;)

Moje dziecko noc 3-4 pobudki czasem wiecej w dzien spi 3 razy po 30 min czasem wiecej czasem mniej.w wozku ogolnie super nie umie sie soba zajac w lozeczku chcialby zebys ktos stal i gadal do niego czasem 20 min wytrzyma sam a tak to gadaj babo gadaj

Eywa – z pracą będzie dobrze bo być musi! Jak nie ta to znajdzie się inna. Młode mamy mają motywacje!!
Życzę dużo zdrówka i tak jak mitaginka pisała leczyłam się tym samym... a ten syrop dla karmiących ohyda!!

Ja jak zwykle na szybko.
Moje waży 6,5 a wzrost ok 69cm zaczyna mi z 68 wyskakiwać... pampersy dalej 3 i jeszcze długo będą
Dalej niejadek próbujemy wprowadzać nowe smaki ale zjadł dziś 3 łyżeczki marchewki więc jest jakiś sukces :P
Ze spaniem wygląda tak. 3 drzemki w ciągu dnia. dwie 30/40 minut 3- od 30m do 1h
Przemcio siadać siada ale jeszcze nie siedzi bez podparcia, pełza na małe odległości przewraca się z każdej pozycji w każdą. Jak go zostawiam na macie znajduję go zawsze w innej części pokoju. Zjada namiętnie swoje nogi i wszystko co mu do rączek w padnie. Stoi sam tylko trzeba go trzymać żeby na boki nie poleciał i to ostatnio jego ulubiona pozycja.

Ja zatruta albo złapałam jakiegoś wirusa. Od 5 dni nie wiem jak się nazywam i nie rozstaję się z kiblem. Wcinam tylko kleiki i suchy chleb i zastanawiam się jakim cudem mam jeszcze mleko bo z głodu umieram...

asiunia podziwiam decyzję bo sama nie dała bym rady wiedząc że ktoś wychowuje moje dziecko a nie umiała bym na to inaczej spojrzeć.

Dziewczyny gratuluję sukcesów rozwojowych i tych wielkich i tych mniejszych. Od czwartku młody do przedszkola a ja muszę pozaliczać zaległości ze studiów. Może uda się spotkać z którąś z Wrocławianek?

dziękuje dziewczynki:)
Aneczkaaa no z pracą to tak,że nawet zakładając,że będę miała gdzie wracać, to wolałabym poczekać do wiosny,ale umowa mi się na koniec grudnia kończy,wiec lipa, no i mąż przeciwny powrotowi tam, nie miał wtedy żony, a co mówić,że dziecko nie miałoby matki, i to racja,ale z drugiej strony strasznie się boję ,ze nie znajdę pracy w zawodzie, a z 3 strony jestem zła,bo i tak moje zarobki zawsze będą śmiesznie małe, może nie powinnam w zawodzie wcale szukać? przecież bratowa w markecie zarabia 400 zł więcej...

reklama
Eywa – witaj w klubie – mi umowa kończy się pod koniec listopada.. baaardzo chciałabym zostać z małą ale nas nie stać..cała pensja małżona idzie u nas na opłaty a z mojej żyjemy i mamy na dojazdy do pracy... polska rzeczywistość. Ja w zawodzie nie pracuję i chyba do niego nie wrócę.. muszę znaleźć pomysł na życie.. jedynym plusem obecnej pracy była kasa (teraz się pogorszyło) i godziny pracy 7:30 – 15:30 i socjal.. reszty plusów nie ma. Wątpię że za rok będę tam pracować – nawet jak przedłużą mi umowę – taka jest rotacja..

mitaginka - podziwiam.. jak czuję jego zapach to mam odpowiedni odruch... ale służył w ciąży i teraz też służy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry