reklama

Kwiecień 2011

zmęczona jestem a nic w sumie nie zrobiłam. trochę posprzątałam i rosół zrobiłam i tyle no i spacer. może dlatego że mała nie usiedzi w jednym miejscu, właściwie się nie bawi tylko lata po mieszkaniu a ja za nią co by sobie krzywdy nie zrobiła- ostatnio zamyka drzwi a druga rączka albo na podłodze i po niej przejeżdża albo trzyma za framugę.
jedynie to teraz po kąpieli chwile się bawi zabawkami bawi. po co jej tyle zabawek????? :-D

reklama
boliwia ja też nie pomogę z żelazem. I też radzę Ci zadzwonić i dopytać i nie czuj się głupio, że zapomniałaś ;-)
eywa no właśnie, opisz coś więcej ;-)
lilou a Oliwka nie miała lęku separacyjnego? Fajnie, że zawitałaś na bb :-)
mamusiaDorusia głupia baba! i co powiedziała Ci Twoja lekarka?

ja mam dzisiaj zły dzień...
z wpłatomatem nic się już chyba nie da zrobić...
dodatkowo kilka innych spraw też sie nałożylo i mam dosć :dry:

Udanego Sylwestra
niezależnie od tego, czy:
- spędzicie go na balu
- czy prywatce
- na rynku pod niebem rozjaśnionym fajerwerkami
- czy w łózku pod puchową pierzyną
- na wyjeździe
- czy w domu
- przed telewizorem
- czy przy książce
- samotnie
- czy z drugą połówką
- na diecie
- czy objadając się chipsami, ciastkami i fast foodami
- pijąc drinki
- czy pijąc Pikolo
- myśląc o niebieskich migdałach
- czy nie myśląc o niczym
- z maluszkiem, który prześpi całą noc
- czy z maluszkiem, który będzie budził się co chwilę
- ze smutkiem, że odchodzi stary rok
- czy z radością, że nadchodzi nowy
- na bb
- czy na fb
- tańcząc
- czy leżąc na kanapie do góry brzuchem
:-):-):-):-):-):-)

Mitaginka, tylko, że ja ciągle o coś dzwonię do pediatry na komórkę i się czuję później jak jakaś nastoletnia, nic nie wiedząca matka ;-), bo się okazuje, że ciągle jakieś głupoty popełniam ;-)
Nic, chyba nie mam wyjścia. Do ndz dam jej po 1 saszetce, a w pn zadzwonię najpierw do przychodni, żeby mi pielęgniarki w kartotece napisały. Jak nie znajdą, to wtedy z ciężkim sercem zadzwonię. ALe liczę na to, że ktoś tu może jeszcze będzie wiedział jakie są dawki dla niemowląt z niedoborem.

Co do kiepskiego dnia, to ja mam już trzeci... Dzisiaj to już naprawdę chodzę zdołowana, pewnie przez to w tej przychodni się tak zagmatwałam. A z mężem nadal cisza :-(On chyba już mnie nie przeprosi...

boliwia pamiętaj, że lepiej zadzwonić o raz za dużo (i się ewentualnie skompromitować) niż o jeden raz za mało i zaszkodzić :tak: nie chodzi mi konkretnie o ten przypadek, tylko nawet tak na przyszłość;-)
a co do męża...podejrzewam, że on czeka aż skapitulujesz... pewnie wie, że się męczysz w tym nieodzywaniu się i chce, żebyś się poddała... żebyś to Ty dała za wygraną

Mitaginka pewnie tak i podejrzewam, że gdybym podeszła do niego i się przytuliła, to wtedy by mnie przeprosił. Ale chciałabym, żeby chociaż raz on sam wyciągnął rękę na zgodę. Bo później wychodzi na to, że on robi źle, a ja mimo, że nie zawiniłam idę do niego jako pierwsza. Nie chcę tak. Boję się, że później będzie jeszcze gorzej, bo będzie mógł bezkarnie robić sobie wszystko. Ale męczy mnie to strasznie :-(A jeszcze jutro Sylwester :-(

Boliwia nie daj sie, niech on się wreszcie złamie, a co do żelaza, to mogą być pewnie różne dawki w zaleznosci jak duży jest niedobór, więc zdecydowanie dzwoń :tak:

MamusiaDorusia i co powiedziała twoja lekarka?

Nati Adi też ma dużo zabawek i o ile jestem obok to sie nimi bawi a jak ide do kuchni to on za mna i wtedy w ruch idą wszystkie rzeczy które znajdzie w szafce (ma jedną ulubioną) albo foremki do ciast :-D teraz jeszcze jest mama z bratem i już szału dostaję bo go zaczepiają i zabawiają a on się wkurza i do mnie na rączki no i ja przez to nic nie mogę zrobić:baffled:

dobrze, że jeszcze jeden dzień i spokój będzie :-)

byliśm,y dzisiaj na mieście połaziliśmy po wyprzedażach, kupiłam sobie czapkę, kilka bluzeczek, jakąś bieliznę, mężowi podkoszulki po 3 euro, Adiemu spodnie dresowe za 2 euro i adidaski Nike za 12 euro, no i znalazłam dla siebie śliczne kozaczki za 12 euro, zamszowe bordowe na szpilce, piękne tylko nie było mojego rozmiaru :-( same duze od 38 w góre, a ja noszę 36/37 w zależności od firmy... muszę poszukać może jeszcze gdzieś znajdę....

Baby, nawet kosztem samotnego Sylwestra? Sama nie wiem...

Za granicą warto mieszkać już dla samych zakupów :-DA irlandzkie ciuszki dziecięce po prostu powalają. W Polsce nigdzie takich ładnych nie ma :-)Wytrzymasz jeszcze ten jeden dzień :-) A Adi biedulek odpocznie po gościach;-)

reklama
a co chcecie wiedzieć?:P
no dziś już w nocy płakała 2 godziny:( ale oprócz tego tylko 2 pobudki, a nie wiem czy płakała za cycusiem czy z powodu brzuszka, może jej układ trawienny musi się przystosować? robiła jedną kupę na 2-3 dni a dziś 2 pod rząd z samego rana uciekające z pampersa aż, na razie nie zawsze jest różowo, dziś jakiś chyba dzień prawdy,bo napastowała mnie ciągle,ale dałyśmy radę, mam andzieję,ze najgorsze za nami:)
a nie ma mnie na necie, bo się Natce drzemki przestawiły, tzn nie chciałam jeszcze w domu uczyć zasypiania w dzień i nawet na popołudniową wychodzę na dwór, a że idzie na nią ok 5 dopiero i wstaje ok 6, to spać chodzi ok 21.30 dopiero, wiec mniej czasu na bb i fb;)jutro chyba spróbujemy w domu, zobaczę
Boliwia ja zawszę pękam, choć baaaardzo rzadko się tak fochniemy oboje zawzięcie, zazwyczaj mężul od razu naprawia co spieprzył;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry