reklama

Kwiecień 2011

reklama
Asia już dawno rysuje ale dawałm jej ołówek dzisaij pierwszy raz kredki, nie Asia bardzo rzadko bierze do buzi (chyba że małe elementy :-(:wściekła/y::wściekła/y:)

M i Karola pojechali na koncert, Asia o dziwo już śpi, a ja masa krówkowa z biedry, cola i oglądam prawo Agaty :-):-)

Aneczka- gdzie się podziewasz?? :-(

ps. a mamy w końcu nowy fotelik
http://www.chicco.com/ProdottiChicc...rt/00079218430000/language/en-US/Default.aspx

Ostatnia edycja:
to ja jestem w szoku Dziewczyny, że Wy zadowolone z Tako ;-)
ja jestem zachwycona nowym wózkiem, bo jest mega lekki (nie jak Tako), super zwrotny, szybko i łatwo się składa, jedynym minusem są koła- piankowe, a nie pompowane jak w Tako, ale za to Tysia jakoś lepiej w tym wózku spi :tak: może lubi takie drgania :-D
Zaczęliśmy przygotowania do jej pokoiku już na całego: kupiliśmy dzisiaj firanki, farby. Na weekend przyjeżdżają rodzice to mój tato i M. będą malować, potem kupimy mebelki i będzie :-)

hej :)
Też jestem mamą kwietniowej panienki więc postanowiłam dołączyć do Waszego grona. Trochę późno tu trafiłam, ale lepiej późno niż wcale ;) Przeczytałam ostatnie parę stron, ale przyznaję, że nie cofnę się by czytać od początku... mam nadzieję, że wybaczycie :D Chętnie wymienię się doświadczeniami z mamami dzieci w tym samym wieku i poczytam o dokonaniach Waszych maluchów.

Moja Marysienia nie kapuje jeszcze o co chodzi w rysowaniu, były próby, ale póki co woli pognieść kartki a kredki spróbować. A co do spania, bo ten problem też był poruszany niedawno, mam to szczęście, że zwykle mała śpi całą noc.

Witaj Hunka! A jak córeczka ma na imię? Może wkleisz jakieś zdjęcie na odpowiedni wątek?

Iryska ja też Julka wysadzam ale tylko na kupę i w większości się udaje ;-) ze starszym też tak robiłam i bardzo szybko robił kupę na nocnik, z siku nie poszło tak łatwo ale i tak ta kupa to był sukces moim zdaniem!

Kozica fotkę może wstawię jak się bardziej zadomowie, chociaż nie jestem fanką rozpowszechniania zdjęć maluchów. No, zobaczymy z czasem.
Moja córa to Marianna, często nazywana Maryśką i innymi wariacjami tego imienia. Też sadzam ją na nocnik, jakoś od końca grudnia. Ma stałe pory robienia kupy więc jest dość łatwo.

dzien dobry
zrobilismy sobie z Filipem maly urlop, nalezalo nam sie po pobycie w szpitalu, teraz juz jestesmy w domku i nadrabiam forum...
Baby podziwiam, ze maly biega po nocnik, my rowniez juz siadamy, ale mimo, ze mamy takie cudo Big 56801 - Töpfchen, Baby Potty: Amazon.de: Baby , F. nie zawsze jest szczesliwy.
Nati tutaj nastepne uklony :) kredki!!! Filip zjadlby je w 3 min, a ja tak chcialabym z nim malowac! narazie tyle, bo syn mi sie denerwuje:-)
juz po sniadanku...
Mitaginka moze nowy pokoj dla corci pomoze rowniez rozwiazac problemy z nieprzespanymi nocami... oczywiscie jezeli uda Ci sie odstawic od cyca. u nas zmiana pokoju pomogla w 100% i Filipek przesypia nocki

Ostatnia edycja:
Mitaginka, ale fajnie macie :-) Tysia będzie miała piękny pokoik :-)
Hunka witaj :-)

A ja dzisiaj przeżyłam chwilę grozy. Po wszystkim tak mi się ręce trzęsły, że nie mogłam się uspokoić. Myłam naczynia, a Oliwka się bawiła w drzwiach pomiędzy kuchnią, a pokojem. Co chwilę zerkałam na nią i patrzę, a ona odruchy wymiotne robi i pochrząkuje. Podchodzę szybko do niej i widzę, że czymś się zakrztusiła. Klepię ją po pleckach, a ona coraz gorzej. Po chwili nie mogła złapać powietrza, nosek już od tego jej się zapchał, więc też nim nie mogła oddychać. Szybko wzięłam ją na kolana i klepałam po pleckach, a to nic nie dawało. Ona coraz bardziej czerwona już nie wiedziałam czy dzwonić po kogoś po pomoc, ale zaczęłam ją mocniej klepać i dzięki Bogu zwymiotowała. Patrzę a tam tak 1 cm/1,5 cm taśmy klejącej sklejonej na pół. Jakiś stary kawałek wyciągnęła skądś. Nie wiem skąd, bo 3 razy dziennie myję teraz podłogi, więc pewnie wyciągnęła z jakiegoś zakamarka. Ale się tyle strachu najadłam, jak jeszcze nigdy w życiu :-( Straszne to było :-(

Boliwia współczuję, ciężkie przeżycie... najwazniejsze, ze wszystko sie dobrze skończyło :)
przy okazji to na DD TVN gotują dzisiaj potrawy bezmleczne i bezjajeczne :) coś dla ciebie :)
w ogóle to jak Ty znajdujesz czas i chęci na mycie podłogi 3xdziennie? ja myję 2 razy w tygodniu i to tylko w kuchni i łazienkach, bo reszta to wykładziny a i tak mi się nie chce :-D

Mitaginko fajne takie przygotowanie pokoiku :) u nas dopiero jak się przeniesiemy do innego mieszkania albo domu (wolałabym dom ale zobaczymy co się znajdzie) w okolicach końca wakacji będziemy sie przenosić, więc pewnie coś wtedy zrobimy fajnego :tak:

Nati ja właśnie planuję zakup kredek i zobaczymy co z tego wyjdzie :-p choć znając moje dziecko to pewnie zacznie je zjadać :-D

Kasiu my mamy najzwyklejszy nocniczek za 3E, stwierdziłam, że jak ma siadać to siądzie na każdym nocniku, nie musze na niego wydawać majątku;-) a jak nie bedzie chciał to przynajmniej nie bedzie mi szkoda :tak:

Hunka witaj

reklama
Baby pewnie masz racje co do nocnika. mimo wszystko ludzilam sie, ze jak nocniczek bedzie fajowy to F bedzie chetniej na niego siadal :). W kazdym razie cwiczymy dwa razy dziennie.
pozwalacie swoim dzieciaczkom ogladac bajki????? mamy z mezem podzielane zdanie na ten temat :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry