reklama

Kwiecień 2011

No to chyba przez tą infekcję... Ja też kocham dużo soli w potrawach i nawet sobie nie wyobrażam jak ja mam teraz tak się przestawić:-( No ale czego się dla maluszka nie zrobi:-)

p19u3e3kim5ddbq2.png

reklama
witajcie brzuchaczki,

gratuluje udanych wizyt i coreczek,...oswoilam sie z mysla,ze bede miala powtorke z rozrywki a la syncio nr.1 ( rozbrykaniec totalny ),ale moze i nie bedzie az tak rozrywkowo???

No normalnie zaraz wszystkich bić będę.
Czekałam sobie spokojnie na zasiłek z Zusu i tak dla spokojności zadzwoniłam się dowiedzieć kiedy się moge pieniedzy na koncie spodziewać,a babeczka do mnie że dopiero po 4 .grudnia,a ja zdziwiona że jak to skoro zwolnienie było od 10 pażdziernika do 10 .listopada ,a ona mnie poinformowała że dopiero 4 listopada do nich zwolnienie trafiło i trzeba poczekać 30 dni od tej daty .
No to ja do pracy poleciałam i się pytam co się działo z moim zwolnieniem przez ponad 20 dni ,a oni że pracodawca mój otrzymał zwolnienie odrazu po wystawieniu ale że działalność ma zarejestrowaną w innym mieście to musiał je do tego miasta dostarczyć ,i że mu to trochę zajeło .
Powiedziałam że mnie to nic nie interesuje ,przez 20 dni to można było 10 razy zwolnienie dostarczyć ,i teraz ja zostałam bez kasy ale oni mają to gdzieś .
Nie wiem co oni myślą że ja powietrzem żyć będę .
Jestem wściekła i tyle

Dzien dobry

Po wczorajszym powerze ani sladu i dzis z kolei nic mi sie nie chce. Co do m-cy ciązy to ja licze tak
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

Ale chyba z trzem róznymi metodami sie juz spotkalam dlatego najlepiej na tygodnie;)

Milego dnia

Witajcie!

ja nawet dziś w nocy spałam całkiem dobrze...odsypiałam weekend ;)
kilka dni temu zamówiłam sobie przez internet sukienkę na grudniową 60-tkę teścia. Oczywiście sukienka nie ciążowa, ale myślałam, że spokojnie w nią wejdę. Wczoraj przyszła- materiał lekko się naciąga, więc gdyby te urodziny były za kilka dni, to jeszcze mogłabym w niej iść. Ale że są 18 grudnia, to wtedy już na pewno w nią nie wejdę...I czeka mnie w takim wypadku jeszcze jeden zakup sukienki, a jak patrzę na te ciążowe, to one ani jakoś szczególnie mi się nie podobają, ani nie są tanie...

Powiedzcie mi jak się liczy miesiące ciąży bo ja już kompletnie zgłupiałam...:(

p19u3e3ktspque1n.png

ja ostatnią miesiączkę miałam 21 lipca, więc wtedy zaczął mi się I miesiąc. Każdego 21 dnia miesiąca zaczynam kolejny miesiąc. Za kilka dni zacznę V- tak to liczę, bo co książka, to inna metodologia ;)

Nad tymi miesiacami ja sie wpoprzedniej ciazy głowiłam. Bo jak policzyć księzycowo 1mieciąc-4 tygodnie, to ciżą za trwa 10 miesiecy. A tabelek na temat tego kiedy się któwry miesiąc zaczyna widziałam już co najmniej trzy. Więc przestałam sie nad tym zastanawiać. Brzytwa Ockhama górą.
lenka witam w klubie. Fajnie mieć takie miejcse, gdzie można wygadać swoje bóle. To ma efekty terapełtyczne

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry