reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

witam się
anisad mądra jesteś to mądrze wytłumaczysz!:) i trzymam kciukasy za połówkowe!
mi na szczęście już dziś brzuszek odpuścił. nie spina się, nie twardnieje i Malutka ładnie fika. Malutka może Zuzia????????! od rana próbuje mężą przekonać że Basia nie bardzo mi leży a on na to że Zuzia może mieć na drugie i dlaczego to ja mam podejmować decyzje?! To mu powiedziałam że ma JEGO nazwisko i ja sobie chociaż chce imię wybrać:D Twardy jest, muszę nad nim jeszcze popracować :p
Jedziemy zaraz na zakupki, może jakieś spodnie wyrwę, albo ciepły sweterek?! Ale spodnie potrzebne od zaraz :) Ogólnie jakaś dobra energia we mnie dziś. Moja Zuzia mnie wspiera :D

Miłego dnia brzuchatki kochane!!

aaaaaaaaaa na temat zęba, teściowa wczoraj do mnie dzwoniła że jedynka się jej ukruszyła :D i co ona teraz ma zrobić?! jak to co?! wstawić :p

reklama
Hej, hej
u mnie niestety z brzuszkiem nie przeszło, wręcz przeciwnie- w nocy po raz pierwszy brałam relanium (miałam brać no-spę, a jak nie pomożę to relanium, które i tak niby jest lepsze niż "ciężki" Fenoterol). Snił mi się oczywiście szpital, który zbliża się wielkimi krokami :(

skorupka co do zęba to szczerze współczuję, bo sama wiem, co to znaczy ból zęba i wszelakie komplikacje...
madziarkas chyba "wypróbuję" szpital w Mikołowie

Cześć dziewczynki, strasznie nie chciało mi się dzisiaj wstać z łóżka, tak dobrze mi się spało, no ale cóż...
Artykuł świetny, uśmiałam się :-D
Co do uświadamiania dzieci to też uważam, że książki to najlepsze wyjście, no i w żadnym wypadku nie wolno z tego robić tematu tabu, trzeba z dziećmi rozmawiać o wszystkim tylko w sposób dostosowany do wieku.

Witajcie :-) Nie odzywałam się wcześniej, bo internet mi wysiadł. Wczoraj cały dzień przeleżałam i nie ukrywam, że troszkę się denerwowałam. Brzuch mi co jakiś czas twardnieje, ale nie boli. Mam wrażenie, jakby dziecko się wypychało, ale jednak w przyszłym tygodniu odwiedzę profilaktycznie mojego gina. Zastanawiam się czy ten mój ból brzucha nie był związany z odwróceniem się dziecka. Na usg wykazało, że malutka jest ułożona poprzecznie, a w nocy miałam ten ból brzucha. Wczoraj wieczorem, jak się rozbierałam, mój mąż zauważył, że brzuch mi się bardzo zmniejszył. Dzisiaj byłam u mamy i jak jej pokazałam, to też stwierdziła, że już nie mam takiej piłeczki. Dlaatego myślę, że po prostu dziecko zmieniło swoją pozycję. Jest dość duże, ale nie wiem czy to możliwe, żebym odczuwała to wtedy jako ból. Mała cały czas kopie, więc o nią jestem spokojna. Tylko właśnie nie w tych samych miejscach, co poprzednio, więc może faktycznie usytuowała się główką w dół :-)

Od wczoraj wieczora też mnie pobolewa ząb. Mam nadzieję, że przestanie, bo był już kilka razy leczony i jak będzie bolał, to grozi mi kanałowe leczenie, a tego wolałabym uniknąć w ciąży.

Co tu dzisiaj tak cicho??
Ja właśnie zaliczyłam pierwszą glebę :/ Na szczęście nie na brzuszek. A jutro jedziemy po nowe meble :-D W końcu będę mogła układać dzidziusiowe rzeczy :-D

no też się dziwię :eek: od kilku dni jakoś tu pustawo...

u mnie była teściowa i przystroiła mi świątecznie okna w salonie :-)
mam ładne wianki z choinki i duże czerwone kokardy :happy2:

Ja już z powrotem. Zdjęcia zrobione , zeszyt kupiony mogę iść do szkoły. Teraz sobie leże i odpoczywam przed wpadnięciem mojego tornada do domu. :-)
m miał mi umyć okna przed świętami bo są już tak czarne że niewiele przez nie widać ale chyba się to nie uda :-( No nic będą przystrojone brudne ale to i tak dopiero w przyszłym tygodniu.

marma fajnie, że zaczynasz szkołę :) oderwiesz się trochę od pewnych rzeczy, zrobisz coś dla siebie :) a okna też mam brudne- przystrojone, ale brudne :p

witajcie ciepło w ten zimny dzionek:)
ja niedawno wróciłam do domu po eskapadzie do zusu i lekarza i jakoś marnie się czuje,chyba musze odleżeć.
widze ,że nie tylko mnie zęby poolewają,codziennie wieczorem jak się kłade spać przez pół h pobolewają,a nie chce brać proszków to próbuje zasnąć.i jakoś przechodzi.
a dzis dogadzam sobie i robie szarlotke:)):-)

reklama
Witam sie i ja.

Dopiero do kawy sie dopadlam. Rano wyruszylismy do miasta, banki, kolejki brrrr ale i zakupów troche dziabnęlam wiec nie jest zle.
Tak mie sie chcialo kawy ze normalnie jednym duszkiem bym ja wypila.

Do góry