reklama

Kwiecień 2011

reklama
dzien dobry ( jak dla kogo)
ja juz z pieskim bylam, co prawda dzisiaj to nie piesek tylko wkurzajacy kundel. Od rana jeczala ze chce wyjsc, zuca sie na koty itp no coz ten typ tak ma raz na 2-3 miesiace
Mitaginka-powodzenia na wizycie

witam wszystkie koleżanki :) jak pisałam miałam wizytę u gin. w poniedziałek, aż się za nim stęskniłam przez te jego chorowanie :-D i nie chciał mi uwierzyć że tak jest hehe...
Zbadał mnie ginekologicznie, stwierdził, że wszystko jest bardzo dobrze, spytał jak się czuję i tyle.
USG za jakieś 6 tyg, badania krwi i moczu też za 6 tyg (swoją drogą to miałam dopiero 2 razy badaną krew i mocz, ale wszystko było dobrze zawsze).
Teraz wizyte mam 28 stycznia, bo mi się chorobowe kończy, czyli za dobry tydzień :)
Nie wiem jak wy, ale ja lubię chodzić na te wizyty, upewniam się, że wszystko dobrze i mam dobry nastrój :happy2:

A dzień dzisiejszy zapowiada się rewelacyjnie, a to dlatego że dziś do domu dotrze łóżeczko dla Kubusia:-) uwielbiam te zakupy
W sobote wyprawiam urodziny, ale ja stara się robię.... to prawda, że teraz pierwsze dziecko jest rodzone późno... ale nic na to nie poradzimy.

A się rozpisałam.... buziaki dla was ;*

Hej laski. Troszkę mnie nie było ale miałam mała przygodę ze szpitalem. Nie stety nie jestem w stanie nadrobić przez was napłodzonej literatury dla tego nie jestem na bieżąco.
W środę zaczął mnie wieczorem pobolewać brzuch ale poleżałam i przez noc przeszło. Pojechałam do przychodni zrobić wyniki i dostałam takich bóli ze nie wiedziałam jak się nazywam. Stamtąd od razu do szpitala do mojego lekarza. Ten zrobił mi USG. Z dzidzia wszystko ok waży 1070g czyli mniej więcej tyle co Kacper w tym wieku. Okazało się że naciska mi na nerke i blokuje przepływy przez co dostaje kolki. Kolka doprowadziła do skurczy. Szyjka krótka, tylko 24mm i rozpulchniona ale nie kwalifikuje się jeszcze do szycia. Zresztą w tym tygodniu już nie szyją. Jak przyjechałam tak zostałam. Od razu kroplówy z fenoterolem a później leżenie i leki. W poniedziałek obniżyli mi dawki leków we wtorek zbadali ponownie stwierdzili że skurczów nie ma reszta bez zmian i mnie wypuścili. jeszcze wczoraj wieczorem byłam na wizycie u swojego lekarza. Mam brać leki i prowadzić oszczędny tryb życia i leżeć na lewym boku żeby nie uciskać nerkę. Dalej będziemy wszystko kontrolować na USG. No zupełnie zgłupiałam o co chodzi bo mimo ogromnych ilości które pochłaniam to schudłam 2 kilo. A wszystkie wyniki mam idealne. W sumie tylko słodycze przestałam jeść i zamiast mięsa smażonego jem pieczone a białe pieczywo zamieniłam na ciemne... Owoce i warzywa pochlaniem dziennie tonami...

Ot i cała moja historia. A co u was? coś mnie ominęło?

Marma- biedaku dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo.

ja tez lubie chodzic do gin tam sie czuje na tyle bezpiecznie ze rodzic moge zaczac, chodz nie ukrywam boje sie marcowej o ile do niej dotrwam.
ja chodze zawsze okolo 25-28-go wiec w marcu bedzie to niecale 2 tyg przed terminem. do gin jade ok 30 min i sama sie bede bala, chodz zdrugiej strony jadde autobusm ktory jedzie do szpitala gdzie bede rodzic to zamiast wysiasc wczesniej do gin pojade 4 przystanki dalej :-D

Witam.
Marma dobrze że już wszystko w porządku :)

Ja dziś nie najlepiej się czuję:( Już w nocy miałam jakieś dziwne bóle brzucha, a rano się trochę nasiliły...:(
Wizytę mam dopiero 24.01 czyli w poniedziałek i czeka mnie dokładne usg i pomiary maluszka:) Trzymajcie kciuki:)

p19u3e3k35edeq97.png

dzień dobrywszystkim

marma
współczuje.. też byłam na TO w szpitalu, tyle że teraz w przeciągu 2 tyg miałam jeszcze 2 takie ataki kolki. pomógł antybiotyk bo u mnie kolka spowodowana była bakterią. 3maj się słońce, na pewno wszystko będzie dobrze!

nie mam nawet pół kromki chleba w domu a tak mi sie nie chce wyjść.. co mam zjeść??????????

reklama
hej hej,

Marma dobrze ze wszystko w rezultacie ok. :)

Ewa&Kubus milo slyszec dobre wiesci.

My dzis z mezem wstalismy a nasz łobuz jeszcze nie, a zaraz na zajecia ma z P jechac. On zawsze jak mozna pospac to wczesnie wstaje, a jak trzeba wstawac to spi, az go nie obudzimy... ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry