reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Majra, madan lezcie i zaciskajcie nogi :-)
Co do majtek siateczkowych, to ja sobie je bardzo chwaliłam. Nie "gotowała" się w nich brocha, więc nie wiem skąd stwierdzenie, że nie przepuszczają powietrza. A ja pod tym względem jestem bardzo wrazliwa. Jesli chodzi o ucisk gumki, to może trzeba wybrać sobie rozmiar, na aukcjach podają do jakiej wielkości sie rozciągają...

Cześć dziewczynki,ja jakoś ostatnio bardziej na fb się udzielam niż tutaj,ale postaram się poprawić.Dobrze że tu zajrzałam bo uświadomiłyście mi że najwyższy czas zakupić takie rzeczy jak majtki ,podkłady,wkładki laktacyjce i inne potrzebne artykuły.Chyba już najwyższy czas powoli kompletować wyprawkę szpitalną.Czekam jak mąż skończy pokoje na piętrze,i musi mi pościągać ubranka ze strychu żebym mogła już poprać i poprasować,bo z dnia na dzień będzie coraz ciężej.

madan,majra ściskajcie mocno nogi i proszę grzecznie dotrwać do bezpiecznego terminu,wszystkie trzymamy kciuki.

Witam poweekendowo :-)

Madan- Trzymaj sie dzielnie, bedzie dobrze :tak:

Co do tych "podpasek" Hartmana to mi szkoda kasy- drozsze sa o wiele od tych z Belli.
Poprzednio mialam te z Belli i wiadomo, czego sie spodziewac po takich "pampersach" ale mialam je tylko na poczatku gdy intensywnie krwawilam- zuzylam dwa opakowania i sie przerzucalam na zwykle podpaski. Tak wiec da sie wytrzymac a wole te pare zlotych dla maluszka przeznaczyc :-p.
A co do majtek to ja uzywalam tych siateczkowych i dla mnie byly super- nic kompletnie nie uciskalo, wrecz po praniu tak fajnie delikatnie przylegaly do ciala ze je ledwo czulam- bylo mi bardzo wygodnie i przewiewnie. Moze to kwestia dobrania rozmiaru?

Teraz jak zaczyna sie kompletowac wyprawke to zaczynam czuc ze to juz niedlugo i jestem taka podekscytowana i zestrachana zarazem :-):-p.

Weekend przelecial. W sobote troche sie zdolowalam i poplakalam bo maz dostal zawiadomienie o mandacie z tego co to kilka miesiecy temu autem narozrabial (pisalam)- 500zl...
Za te 500zl to bym juz miala prawie wszystkie rzeczy te drobne dla maluszka :-( a tak to kasa w błoto wyrzucona.

Jeszcze wychodzi na to ze bede musiala ubranka wszystkie pokupic bo dalam bratowej meza ubranka po coreczkach (nie planowalismy juz dzieci), myslalam ze ona mi moze po synku cos pozyczy ale wczoraj z nia rozmawialam i jakos mam wrazenie ze sie pomylilam :sorry2:. Zobaczymy... Musze w kazdym razie pochodzic po lumpkach, moze znajde jakies rzeczy w ladnym stanie.

Wczorajszy dzien jednak bardzo mily- zaprosilismy tesciow i brata meza z rodzinka na obiad. Dzieci sie wybawily, ja sie posmialam i jestem z siebie dumna bo zablysnelam troche przed tesciowa- jeszcze chyba nigdy nie pochwalila mojego jedzenia a wczoraj brala przepis na coleslawa i ciacho co zrobilam. Niby nic specjalnego ale przy moich zdolnosciach kulinarnych to bylam w szoku jak wszyscy dokladki brali... :-D.

Milego dnia :-)

pscólka- poprostu te szpitalne i belli w ogóle nie mają kleju, chodziło mi o to że jak się chodzi bez gaci, to ten papierek przyklejony na klej nie jest zbyt komfortowy i szeleści, wiem bo chodziłam tak zaledwie kilka tygodni temu

te baby ono wcale tak tanio nie wychodzą, bo jest ich 10szt a Hartmana 30szt w paczce. Bo też ostatnio analizowałam za Waszym przykładem.

Niby tak, ale za 40 sztuk baby ono masz 30 Hartmana :happy2: a bella kosztuje ok 4 zł za 10 szt, więc ja wolę dać 3 zł więcej i kupić te lepsze, wygodniejsze. Po ostatnim porodzie zużyłam tylko 15 tych podpasek, potem używałam juz normalne.

reklama
a ja miał.am belli jedną paczke, a potem w szpitalu dokupywałam takie Podkłady ginekologiczne Absorgyn 34x9cm 10szt. (2913112466) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., miałam teraz kupić hartmana ale zamówie te włąsnie co wklejam, ja bardzo długo ich używałam bo było duzo krwi, a zmieniać musiałam tak co 2/3 godziny i chyba troche mi szkoda kasy na takie drogie jakby to znowu miało sie powtórzyć, a jak będe mieć mało to tam te kilka dni sie pomęcze, z resztą w tych majtkach siatkowych było mi wygodnie z tymi podkładami, nie przesuwały sie ani nic a nie miały kleju od spodu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry