reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam się i ja :-)
Tasia gratulacje sprzedania sukni:tak: moja suknia ślubna podarta również czeka na sprzedanie haha ciekawe jak długo jeszcze poczeka:biggrin2:
Dorotka super że u Ciebie słoneczko, to ja już wolę mróz i śnieżek, bo u mnie od tygodnia leje :eek:
Evciaa a dziękuję film mi się podobał chociaż Władca Pierścieni bardziej :-)ale na dopełnienie były lody z bita śmietana i popcorn zjedzony przed rozpoczęciem filmu :-D a wieczorem ankzoc przypomniała mi o filmie "Bez Wstydu" o miłości kazirodczej, jak na polski oceniam że dobry, chociaż brakowało trochę pikanterii:-p
muro u mnie choinka jeszcze się nie sypie więc stoi ;-) za tydzień ksiądz więc pewnie po rozbiorę!!!
Smile super że już po glukozie, trzymam kciuki za wyniki:tak:

Trzymam kciuki za wizyty, badania i życzę wszystkim dużo zdrówka oraz miłego popołudnia :*

reklama
Hej hej

Mam chwilke zeby luknąć co u was:PPP Młody zasnał dzis bylismy na spacerku od nie pamietnych tygodni:szok:a kregosłup juz mi siadł na maksa czekaja mnie plastry rozgrzewajace apap czytalam ze kobiety w ciazy moga brac...

Pianka- spojrzałam na twój suwaczek i dobrze kojarze masz córeczke starsza od Alanka o 4 miesiace:)szkoda ze blizej mnie nie mieszkasz:PPP
Smile_-uroki ciąży:PPP
Tasia-sssuper ze Ci sie udało sprzedac sukienusie zawsze jaki przypływ gotóweczki:PPP

zozzolka- ja mialam prawie cala ciaze z Alanem hemoroidy i to porzadne i niestety ale zadnych masci nie bralam bo nie moglam tylko zdrowa dieta czyli chlebek razowy suszone sliwki itp niestety duzo mi nie pomogło i sie meczylam do konca:((( dopiero jak niunio sie urodzil wszystko przeszlo jak ręka odjał:)

Powodzenia w wynikach glukozowych:)))

Ahhh dzis zakupilam gazete (miesiecznik)Dziecko zakupy i My i powiem wam ze zapowiada sie fajnie;) koszt 4,99zł ale wyglada jak Avanti tylko dla dzieciaczków;) Wydawnictwo MURATOR

Ostatnia edycja:
eevciaa - mi też po raz pierwszy jakoś się dłuży do następnej wizyty, tym razem będę miała sporo pytań do gina:-D

Nef - ja mieszkam na obrzeżach Wawy, za kilka lat będę tu miała metro, a z okna widok na pola i domki jednorodzinne - w ogóle nie czuję, że mieszkam w metropolii. Więc jeśli wyprowadzę się do domku to tak, żeby już do tego miasta nie dojeżdżać. A druga sprawa to my nie zdecydowaliśmy jeszcze w jakiej części Polski chcemy mieszkać:-D, pod Wawą, Wrocławiem, Poznaniem, czy gdzieś na trasie Wawa - Olsztyn. Powiem Ci mam znajomą parę z jednym synkiem, oni także uwielbiają podróżować i pomimo iż mieszkanie mają tylko dwupokojowe to nie zdecydowali sie na kredyt i zamianę na większe. W lipcu zwolnili tego mojego znajomego po 9 latach pracy i do tej pory nie może znaleźć, a dzięki temu że nie mają kredytu to jakoś dają radę z jednej pensji. To niestety zawsze jest ryzyko. Druga moja koleżanka wzięła kredyt bez ubezpieczenia takiego np. jak będzie bez pracy i co... straciła pracę, ma teraz o połowę mniej płatną i nadszarpnęła już wszelkie oszczędności. Więc jeśli już kredyt to tylko z ubezpieczeniem, drożej, ale czasem się przydaje. My z tej racji, że już kredyty mamy, to na domek musimy uzbierać:-D

Smile
- ja wczoraj zapomniałam jak się budzik w moim własnym telefonie ustawia:tak:, a wychodząc z punktu ksero weszłam do WC (z dużą kartką na drzwiach WC), zamiast od wyjścia:-D:-D. Generalnie codziennie "coś", mój M ma ze mnie niezły ubaw

zozolka - sa preparaty na hemoroidy dla kobiet w ciąży. ja osobiście polecam jednak codziennie na śniadanie owsiankę:-D. ja kupuje takie błyskawiczne lub górskie i nawet nie gotuje tylko zalewam na 15 min wrzątkiem, do tego łyżeczka mielonego lnu, żurawinki suszone (mi smakują Makar), banan lub kawałki jabłka i mały jogurt naturalny - mniammm:tak:

Phelania - Dziecko zakupy i my to chyba półrocznik, czasem się tam reklamowaliśm;-)y

Muro - my choinkę musimy rozebrać do przyjazdu mojego autystycznego bratanka (20.01), bo inaczej może być masakra:baffled:, a mi moich bombek, które od dwunastu lat zbieram trochę szkoda.

A tak a propos mojego bratanka, gdyby któraś z Was nie miała jeszcze wybranego celu na jaki przekazać 1% podatku, to będę wdzięczna za wsparcie. W załączeniu nasz apel. Każdy grosz się przyda.

apel adas.jpg

Znalazlam karteczke w portfelu. Wlozylam miedzy banknoty, wiec nie moglam znalezc ^^.
Hemoglobina 10,7! Nigdy takiej niskiej nie mialam. W moczu bakterie ;/... Glukoza w normie - chociaz to dobre. Jutro pewnie dostane zelazo i cos na te stwory w moim moczu.

Hemoroidy.. ja mialam po porodzie. Szybko sie z nimi pozegnalam. Pielegniarka w szpitalu mowila, ze to czesta przypadlosc w ciazy i zaraz po.

Maly wrocil ze zlobka marudny jak stara baba. Mam nadzieje, ze zadna choroba nam sie nie szykuje.

pscółka to ja mam na koncie zablokowanie telefonu, zapomniałam numeru PIN do simkarty, którą mam z 10 lat i ten PIN wbijałam odruchowo na pałę
a wczoraj odłożyłam ser żółty do chlebaka zamiast do lodówki
i już ze 2 x zamaszyście wylałam pełny kubek herbaty na kuchenkę gazową, za pierwszym razem zrobiłam takie zwarcie, że mi korki wywaliło, a z tych kurków zaczęło się dymić (ja mam je na płycie) już myślałam, że kuchenka do wymiany, cały dzień suszyłam potem te kurki... no i bez prądu siedziałam....:rofl2:

smile bardzo podziwiam ludzi, którzy mają pomysł na życie, nie boją się ryzykować i budują swój sukces od podstaw
ale u nas sytuacja wygląda tak, że zawodowo zawsze będziemy związani z centrum i nie uśmiecha mi się pół życia tracić na stanie w korkach. No i tak jak powiedziałaś w dom się tylko wkłada, on nie zarabia na siebie i tyle.

Za to ten mój chłop znowu mnie wkurzył, jedna z chałup mu się spodobała i zaczął już rozmawiać z kolesiem od parkietów, bo tam podłoga skrzypi i co można z tym zrobić. Piękne deski w super stanie, ale położone na legarach a nie na wylewce i skrzypią niemiłosiernie... a tak poza tym wg mnie dom do generalnego remontu. Jakież nerwy, że ma sobie to wybić z głowy, bo ja jestem na nie. Jak on zaczął fuchać, parskać i jakieś ultimata stawiać, łącznie z analizą rynku nieruchomości. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. To my mieszkania 3 miesiące szukaliśmy, a chałupę kupię po 2 wyjazdach z agentem?:szok:
Tak jakby nie wiedział z doświadczenia, że takim miotaniem się nic u mnie nie wskóra.

ach, ręce mi opadają do tego mojego Mka. Dzieciuch taki czasami. A zawsze najbardziej jest zły, jak wie, że to ja mam rację:-D

smile
bakterie w moczu nie wskazują jeszcze infekcji bakteryjnej dróg moczowych, bo jaka masz gwarancję, że twój pojemniczek od razu poszedł do badania, a nie stał pół dnia blisko kaloryfera. Mi tak gin to tłumaczył, więc patrzy się na inne parametry, czy jest infekcja. Zwłaszcza po krwi to widać, bodaj leukocyty sa wtedy wysokie. więc pewnie wszystko ok.

pscółka zgadzam się w 100%. Ubezpieczenie kredytu to podstawa. Sama jestem w takiej sytuacji, że wraz z porodem tracę pracę. Ubezpieczenie co prawda nie obowiązuje w trakcie zasiłku macierzyńskiego, ale później już tak. Zawsze to połowa kredytu spłacana.

Ostatnio mam takiego lenia, a nie mogę się ogarnąć. Muszę się jakoś zmobilizować, bo bałagan powoli się robi...
A wiecie co właśnie leci na TVP1?? Miś Uszatek:-D:-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry