reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Nef na wszelkie tłuste plamy najlepiej działa płyn do mycia naczyń - nasmarować plamy płynem, zostawić na jakiś czas (nawet do jutra) i potem wyprać w pralce i wszystko co tłuste zejdzie (mówię o tłuszczu do jedzenia jak olej, smalec, masło itd)
a potem impregnować jak pisze Felidae :tak:

reklama
na razie wrzuciłam do pralki z normalnym dziecięcym proszkiem, wygląda jakby się sprało, ale mokre, więc tak naprawdę okaże się, jak wyschnie.

felidae dobry pomysł z tym impregnatem, a to można do takich typowo zimowych, ortalionowych materiałów? To działa na takiej samej zasadzie jak impregnaty do obuwia typu tex?

Isku płyn do naczyń znam, ale w tych nerwach nawet nie przyszło mi do głowy:zawstydzona/y:

tak Nef
np takie zestaw do odzieży -sport- MYDŁO i IMPREGNAT NIKWAX (2925103560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

miałam jeszcze taki
Mydło do prania+impregnat do odzieży 1L Granger's! (2955554771) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale jakkupowałam to nie doczytalam, że trzeba szybko suszyc najlepiej w suszarce w temp jakiejś tam... i bawiłam sie z kombinezonem Miśka w suszenie suszarką strategicznych miejsc :)

witam wieczorową porą,

wpadłam w sumie życzyć udanego weekendu

Nef, tylko nie prasuj jeśli plamy nie zeszły, no jak zaprasujesz to tłuszcz już nigdy nie zejdzie :no:

co do rozpychania mam jak Felidae, moja Młodsza kopie mnie po narządach a najczęściej po pęcherzu i świruje na szyjce macicy swoimi stópkami ;-)

Dotkass o, coś nowego, o tym prasowaniu nigdy nie słyszałam

tak szczerze mówiąc to ostatnio doczytałam na metce kombinezonu, że nie powinno się prasować... a ja mam jedną zniszczona kurtkę Gosi i nie wiem czy to był jakiś niewypał (słaby materiał), czy po prostu kiedyś ją wyprasowałam. Materiał się tak jakby rozwarstwił (ale po kilkunastu praniach). I ta nowa i ta zniszczona są z cocordilllo, stąd trochę miałam pietra, że sie zniszczy.

hehe, ale chyba się sprało, to humor się poprawił. Oj, żeby człowiek miał tylko takie problemy:-D
No żebyście mnie widziały, zareagowałam jak furiatka na te plamy:-D

Hej dziewczyny.
majra Cieszę się, że jesteś w dwupaku ! trzymaj się dzielnie :tak:

Zobaczyłam posty o porodówkach warszawskich i post Kruczki o problemach i musiałam wyjść z ukrycia.
Kruczki Bez obrazy ale Twój gin to jakiś durny jełop :szok: Tego nie można pozostawić samego sobie tylko kiedy ma 5 cm trzeba wyciąć KONIECZNIE!!! Zaraz wyślę, Ci priv :tak:

Co do warszawskich porodówek, ja tak jak pscolka zamierzam rodzić na Żelaznej, mój lekarz tam pracuje a poza tym zastanawiam się nad tą położną - wtedy bym miała 100% gwarancję rodzenia tam. Zobaczymy jak to będzie ale na Inflanckiej nie zamierzam - słyszałam same złe opinie :tak:
Nie trzeba płacić za położną, żeby w W-wie rodzić :tak:

Pozdrawiam Was wszystkie, trzymajcie się ciepło!!

Pomylam podłoge a teraz sobie odpoczywamy ,młody spi M w pracy koncze ogladac w TV "poznaj mojego tate" i zaraz pojd po jablko:PPPCos mnie brzuch pobolewa na @ chyba sobie no-spe łykne.

Dzieki dziewczyny za pomoc co do sczebelków na noc mu zalozylam wszystkie:sorry2:jednak sie jeszcze boje:)ale w dzien zdejmuje mu 2 sztuki:PP

Miłych snów...

aaaa19 to na szczęście nie był mój prowadzący tylko jakiś przypadkowy tak na szybko, też mi się wydaje, że coś powinno się z tym zrobić, bo podczas porodu może pęknąć albo coś w tym stylu. Na pewno skonsultuję to z innym ginem i zobaczymy co on powie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry