reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwiecień 2013

:) czyli w urodzinki mojego Kochanego męża. Ja mam na 2-7 kwietnia mało sprecyzowane heh :) według wielkości dziecka to na marca ale nie pamiętam którego bo się nie sugeruje

reklama
:-)
za oknem piękne słońce a ja muszę z młodym w domu siedzieć... strasznie mi żal tej pogody...

na stosownym wątku opisałam wizytę - generalnie jest ok :-)

najgorsze jest to, że jak tak patrzę na spokój lekarza, położnej i wszystkich dookoła to mi się wydaje że jest jeszcze tyyyyle czasu... i wygląda na to że ten 5 kwietnia to spędzę szorując różne rzeczy aby młodą pogonić :-D

fajne jest to że nie mam przeciwskazań do masażu krocza więc jak tylko uporam się z różnymi rzeczami zaczynam... ciekawe czy to coś da...

miłego popołudnia!

Ach i bym zapomniała... Witaj wśród nas POLA!:happy2:

iza - chodzę jeszcze w pikowanej zimowej z gęsim pierzem, pod spód zakładam cienką bluzeczkę. Jednym słowem sauna:szok:. Płaszczyk kupiłam na jesień, brzuch się zmieści, tylko nie przewidziałam, że cyce tak urosną i się nie zapina:-D. Będę musiała zakombinować z jakimś grubszym swetrem na brzuszek

Bishopka
- zależy kiedy sąsiad ten remont skończy, dopiero zaczął:-D:-D

Smile - no u mnie też było sporo ubranek, bo chyba na 4 prania i pieluchy/kocyki na kolejne dwa. Ciekawe tylko czy wszystkie wykorzystam:confused:

muro - no z pewnością u wszystkich przyśpieszyło pranie, prasowanie i pakowanie torby:-D

Zibka - u mnie termometr pokazuje 15, a też w słońcu nie jest, a buty tak potwierdzam ciasnawe, ręce też jak u Shreka:baffled:, obrączki to już nie nosze od czasu jak przestałam chodzić do pracy

moncia - mi niestety taki "starszy Pan" nigdy się nie trafił, powoli tracę nadzieję, tak jak pisałam wcześniej przez całą ciążę tylko jedna kobieta ustąpiła mi miejsca i to jak byłam 3/4 miesiącu

Teściowa właśnie sprząta mi kuchnię, było mi wstyd jak zaproponowała, ale twierdzi, że ma ochotę, no to co miałam zrobić...

ja obrączkę zdjęłam tydzień temu. Trochę mi tak łyso przed ludźmi bez obrączki, ale już jej nie zakładam.
Dziś byłam w ccc i fajne baleriny widziałam. Może wieczorem namówię męża i pojedziemy za butkami dla mnie... Rozglądam się za balerinami, bo już nie chce mi się wciągać zimowych. Baleriny wsunę i po problemie.
Jejku, jak gorąco w tych wszystkich sklepach....myślałam że się ugotuję

ale szalejecie dzisiaj z tym pisaniem :szok: ale przekopałam się przez całość ;-)
pogoda cudna, więc ja też trochę na zewnątrz pobyłam, i byłam też u dermatolog z moją wysypką, ale powiedziała że to po prostu od smarowania brzucha, więc nie ma się czym martwić ;-)
powiedziałam sobie, że w tym tygodniu popiorę i się spakuję chociaż, zobaczymy czy to wyjdzie ;-)
Pola witaj! jak już tyle wytrzymałaś, to jeszcze 3-4tyg spokojnie dasz radę ;-)

Hej dziewczyny :)

wpadłam tylko powiedzieć, że jeszcze jesteśmy w dwupaku. Jutro idę do szpitala na wszystkie badania i już mi powiedzą kiedy cesarka... może być szybciej, bo szyjka się skróciła, mam rozwarcie. Póki co wciąż biorę fenoterol, ale się mega boję, że urodzę w każdej chwili. Coś mnie dziś w podbrzuszu kuje :/

Trzymajcie się jak najdlużej w dwupaku! Dam znać po badaniach! :)

aa Phel dużo zdrowka dla Alanka!

piszecie o kurtkach zimowych - ja swojej mam serdecznie dość, nie dość że ciężka to jeszcze czarna... mam nadzieję że będę mogła ją za miesiąc oddać do Caritasu - a nuż komuś się przyda... póki co chodzę w niej bo takiej przejściówki, która by się nadała nie mam a wolę nie kusić losu...

coś z tym przyśpieszeniem chyba jest na rzeczy, bo ja dziś rozważałam wstawienie jednak ciuszków małej ale najpierw muszę uporać się z naszymi... więc za dużo nie przyśpieszę...

ale za to wymyśliłam jak wykorzystać pogodę i odsłoniłam rośliny na balkonie zrobiłam im przegląd i podlałam... w weekend pogonię Mężczyznę to mi powyciąga je z kartonów i może zaczniemy sezon :-)

madan-trzymaj się dzielnie
ja jutro mam zamiar rozpocząć pranie ciuszków dla małego, potem zapakuję je do próżniowych worków i zacznę prasować po świętach

Wymiękłam
nie nadrobię wszystkiego ha ha na jeden raz....My z mamą dziś dzień kobiet sobie zrobiłyśmy, ja musiałam do lekarza i do pracy a obok pasaż grunwaldzki to pojechaliśmy we troje. Młody poszalał na placu zabaw a potem zjedliśmy lody pychaaaaa. kaszel przechodzi antybiotyk zadziałał ( ciekawe na jak długo) tylko gardło mam czerwone wrrr wiec na złość zjadłam loda skoro i tak i tak czerwone. Wczoraj byłam z młodym na skrzydlatej u dziecięcego fryzjera i sama też włosy podcięłam, wiec w sumie to już drugi dzień dobroci dla kobiet ;-) w rodzinie ha ha. EH wiosna w powietrzu, trzeba uważać bo pogoda piękna ale zdradliwa...

Witam Pola. o świdnickim Latawcu dużo dobrego kolezanka mi opowiadała z pracy,ale ona z sobótki wiec jej bez różnicy było w która stronę pojadą, my bez auta to się nie porwę na poród za miastem:/

W czwartek powiem gin, że stawiam na borowską, na kliniki pojadę jak tam miejsc nie będzie. może nie będzie u nich kolejek ;-) bo stary i brzydki hihi

reklama
Pola, witaj ! :happy2:

ja też juz ropoczęłam pranie malutkich ubranek.. a prasowanie zaczynam za 2 tygodnie :tak:
Dziewczyny biorące magnez, czy gin powiedział Wam do kiedy go brać? Bo zapomniałam się spytać na ostatniej wizycie i tak teraz się zastanawiam do kiedy brać.. ? :confused:

Do góry