reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witajcie,
Pscółko ciesze sie , że wszystko okej;)
Phelaniu dobrze, że z małym się wyjaśniało;)
Smile - ja mam coś takiego jak na zdjęciu poniżej, oprócz tego ostatnio dowiedziałam się że szwagierka wsadziła podobny bujaczek posyłając Nam paczkę ze Stanów, a My już we wszystko zaopatrzeni a mówiła , że pudło waży 20 kg więc się obawiam co tam będzie:confused::confused::confused: w ogóle rodzina jakaś taka zaskoczona , że mamy wszystko już dla bejbi- chyba myśleli , że jesteśmy nieporadni i nie będziemy myśleć o kupowaniu dla naszego pierwszego dzieciątka:happy2: a tu wszystkich zaskoczyliśmy przygotowaniem:happy2:
Ja właśnie nastawiłam białe rzeczy mojego malucha niebieskie już ma poprane jeszcze ze dwa prania i będzie wszystko;)
Mi podobnie lekarka zaleciła już odstawienie magnezu ;) a jestem w 36 tygodniu i 3 dniu;);)

a oto nasz bujaczek:
DSC00192.jpg

Załączniki

• DSC00192.jpg
    DSC00192.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Ja chciałam kupić biustonosz ale mam problem zawsze nosze w obwodzie 75 góra 80 a teraz kupiłam sobie zwykły 85 B i niestety jest ciasny i musiałam doszyć sobie szewki z innego biustonosza.
Przymierzałam alles ale 85 był za ciasny i nie wiem jaki rozmiar kupić czy po porodzie będzie obwód mniejszy? Brzuch miałam wtedy wysoko jak przymierzałam biustonosz teraz brzuch schodzi na dół. Jestem w kropce czy czekać i kupić później czy ryzykować.
Hania - śliczny bujaczek

Majqa - ja też się muszę zaopatrzyć w cus takiego jak leżaczek.. Pewnie na początku mało sie przyda, ale fajnie byłoby mieć już przed porodem w domu :)

Ja przy Marku używałam takiego właśnie leżaczka od pierwszych dni tylko rozpięłam dodatkowo pasek z tyłu by był bardziej na płasko. A tamtem odsprzedałam koleżance bo myslałam, że mi się już nie przyda :zawstydzona/y:

Majqa-ja kupilam :) ale jeszcze nie przyszly... ale jeden przymiezalam to jest new mama chyba i rozmiar byl standardowy. wzielam jeszcze usztywniany zdaje sie savanach-czekam z niecierpliwoscia az przyjada...

koniecznie daj znać jak przyjdą jakie są i czy rozmiar zgodny

co do biustonoszy to ja mierzyłam kilka i wybrałam póki co jeden taki lepszy z allesa 75b szaro fioletowy i jeden bez szału na gorsze dni zwykły biały;) ale wszystko mierzyłam gdyż jedno 75b z tej samej firmy drugiemu nie równe także mierzyć mierzyć :) a i wysłuchałam że biustonosz do karmienia najlepiej kupować po porodzie i to wtedy gdy piersi są pełne, gdyż wtedy najlepiej dobierzemy miskę i obwód;)

Mówią w faktach o macierzyńskim
Mamy z 1 kwartału może będą mieć szansę na roczny macierzyński przedstawiciele idą walczyć o to. Mam nadzieje że się im uda wtedy nasze dziewczyny które już maja maleństwa bedą miały szanse na takie same prawa jak my.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry