reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Pscółka- a jakie bierzesz żelazo? ja po tardyferonie czułam sie tragicznie źle:dry:

Smile- . Męski egoizm..skąd ja to znam. Chociaż teraz jak musze lezeć, to stara sie:tak: a a hemoglobina kosmiczna, moja 10 ostatnio wynosiła:dry: mimo brania 3 miesiace żelaza... Ty to masz z tą teściową. Przynajmniej kasy zaoszczędzicie. zrób jej liste z tym czego potrzebujecie i niech kupi jak tak bardzo chce pomóc:tak:

Anezram- jaki balsam? pije wlaśnie dużo,ale to jest jakaś tragedia z tą suchą skórą. z tym macierzyńskim to istny cyrk:dry: byłam na ktg dzis, przyjechała babeczka do porodu i żaliła sie ,że termin na kwiecien i nie wytrzymała do poniedziałku...

byłam na ktg, skurcze tradycyjnie są, mam obserwować, ale nerka boli i boli.... co to bedzie.....

reklama
Mówią w faktach o macierzyńskim
Mamy z 1 kwartału może będą mieć szansę na roczny macierzyński przedstawiciele idą walczyć o to. Mam nadzieje że się im uda wtedy nasze dziewczyny które już maja maleństwa bedą miały szanse na takie same prawa jak my.

też jestem za tym byustawa weszła w życie od 01.01.2013 jak zawsze wchodzą ustawy

byłam na ktg, skurcze tradycyjnie są, mam obserwować, ale nerka boli i boli.... co to bedzie.....
a jakie masz te skurcze bo ja sie zastanawiałam tez na ktg dzis czy sie nie wybrac ale jakos ustepuje troche, a tobie nie proponowali zostac na kroplówki z magnezu?

ja dzis ciag dalszy walki z zaparciami i tylko sobie wzdecia wywołuje i nic pozatym wrrrr

co do koszul szpitalnych ja mam takie zwykłe od hinczyka bo i tak z nich nie skorzystam po porodzie ale jak lezałąm na patologi to kobitki do porodu przychodziły odwalone w markowych koszulach a ja taka stara babka miedzy nimi :baffled:

też jestem za tym byustawa weszła w życie od 01.01.2013 jak zawsze wchodzą ustawy
no włąsnie ze nie zawsze i oststnio to wogóle potrafia wprowadzic np od 2,7,8,15 dnia dowolnego miesiaca i trzeba nieżle sie natrudzic zeby przeliczyc co ile komu sie nalezy a ich zwyczajnie w..i ze sie człowiek buja jeszcze wysla ci kontrole zeby sprawdzic czy oby błedu nie ma

Ostatnia edycja:
zozzolka- dziś tak do 60. Chociaż ja czuje takie spinanie ,że aż serce szybciej bije...i brak tchu. W .= tym problem,że mi nic na to nie pomaga, Nawet fenoterol w kroplówce. ostatnio jak leżałam pod kroplówką z fenoterolem, to była dopiero tragedia. myślałam,ze umre tak mnie bolało. Jakoś na tabletki lepiej reaguję, i bardziej pomagają. Nospa , magnez w kroplówkach nic nie daje, papaweryna też nie. Dlatego, podobno u mnie nie wiele da sie zrobić jeżeli chodzi o te skurcze. Tylko tabletki.:dry: ja mam koszule jeszcze po synku. Mam nadzieję ze mąż mi znajdzie bo leżą gdzieś w piwnicy spakowane... ja widziałam babkę z tipsami na IP. ciekawe co jej powiedzieli. Taka dama ,ze głowa mała hihi

Ostatnia edycja:
pscółka ja też mam ten okropny Sorbifer i wyklinam go! Mam po nim takie zaparcia, że dorobiłam się hemoroidów. Do tego kosztuje krocie. Lekarz mówił, że wyniki mam dobre, hemoglobinę mam 12,6 więc chyba go odstawię, bo już sił nie mam

pscółka-to ja po nim czuję sie dobrze. Teraz też sorbifer biorę... ale biegunka moze być po zelazie , wszelkiego rodzaju dolegliwości żołądkowe ponoc

Kruczka- ja czuje sie po sorbiferze ok, ale co z tego jak hemoglobina jest niska wynosi 10, moze teraz mniej...więc chyba do dupki to żelazo...do tego jestem blada jak du**. wyglądam tragicznie źle... nie wiem co robić aby ta hemoglobina poszła w górę...

Ostatnia edycja:
Ja brałam tardyferon przez miesiąc i tylko pierwsze 3 dni jakieś tam zaparcia miałam.. Później już żadnych efektów ubocznych nie było.
Za to muszę się zaopatrzyć w coś na hemoroidy. W pierwszej ciąży pojawiły się dopiero po porodzie.. tzn. w efekcie porodu. Położna mówiła, że to normalne i dużo kobiet je dostaje dopiero po porodzie. Teraz wolę się zaopatrzyć wcześniej, bo wtedy się męczyłam ponad tydzień nim zaczęłam z tym walczyć.

Ja mam na strychu huśtawkę po Antku. Leżaczek był pożyczony, więc teraz chce kupić. No i wole to zrobić sama, bo rodzina ze strony męża jakaś taka dziwna i zawsze albo jakąś tandetę kupuje.. albo coś na co się patrzeć nie da, bo takie brzydkie.

Biustonosze kupiłam alles. Przed ciążą miałam 75B. Teraz przytyłam już ponad 15kg i mam 75D. Nic nie uwiera i nie ściska. Myślę, że lepiej kupić z obwodem takim jak sie miało przed ciąża. Zawsze można kupić te przedłużki, a szkoda by było gdyby sie po 2-3m okazało, że obwód za duży.

mnie powiem szczerze że pomagały buraki na hemoglobine, tzn konkretnie sok z buraka.teraz też miałam go pić ale jakoś tak wyszło że zapomniałam,a w pon mam bad krwi- ciekawe czy spadła hmg.
na spękane usta powtarzam
:-) nivea sos balsam do ust w maleńkiej tubce:-)

pscółka - o jakiej infekcji piszesz?

reklama
Kruczka = ja mam 11.7 wiec myślę, że też nie jest źle.niestety kupiłam dwa opakowania i szczerze nie chciałabym inwestować w kolejnyspecyfik, który może mieć podobne skutki. Będę łykała tylko na noc i zobaczę.Ciekawe dlaczego Ty masz łykać 12,6 to zdrowy poziom żelaza.:confused: Co z dużo to teżnie zdrowo.
pola - ja do 8 miesiąca utrzymałam żelazo powyżej 12 tylkona diecie: orzechy nerkowca, buraczki, czerwone mięso, brokuły, kasza jaglana,no i łączenie mięsa z wit C- w moim przypadku dużo kapusty kiszonej:-D
muro - mówię o infekcji grzybicznej. Nawet M-ka razleczyłam, żeby wykluczyć, że to od niego, lubrykantu używam (w razie gdyby to było od otarć), ale i tak skutekzawsze podobny, czyli albo grzybek, albo bakterie które wychodzą na posiewie z moczu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry