reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kruczka- ja czuje sie po sorbiferze ok, ale co z tego jak hemoglobina jest niska wynosi 10, moze teraz mniej...więc chyba do dupki to żelazo...do tego jestem blada jak du**. wyglądam tragicznie źle... nie wiem co robić aby ta hemoglobina poszła w górę...

spróbuj łykać razem z wit. B12 - lepiej się wchłania

U nas pogoda słoneczna ale póki co jest -7 st. Mój m w delegacji od piątku do piątku ehhh smutny ten weekend bez niego.

reklama
co do biustonoszy to ja mierzyłam kilka i wybrałam póki co jeden taki lepszy z allesa 75b szaro fioletowy i jeden bez szału na gorsze dni zwykły biały;) ale wszystko mierzyłam gdyż jedno 75b z tej samej firmy drugiemu nie równe także mierzyć mierzyć :) a i wysłuchałam że biustonosz do karmienia najlepiej kupować po porodzie i to wtedy gdy piersi są pełne, gdyż wtedy najlepiej dobierzemy miskę i obwód;)

Hania gdzie mierzyłaś w Krakowie allesa?

A tak poza tym cześć dziewczyny!

Ja jeszcze w 2-paku, ale dostałam sterydy na płucka małego po tygodniowym pobycie na patologi.
Dużo odpoczywam i jeszcze czekam na dobry czas :) wiosnę....
U mnie trochę się sypie ja mam cukrzyce ciążową, wyszła mi niedoczynność tarczycy którą pomimo badań przegapił mój lekarz. Jak by było mało rosną mi 2 zęby naraz jeden u góry drugi na dole i zrobił mi się stan zapalny:baffled:
No normalnie depreche można złapać.
Dla maluszka już prawie wszystko gotowe. Pokoik umeblowany!
Życzę pięknej słonecznej niedzieli.

Witam

Felidae- u nas też dziś urodziny,ale teścia. Ja i tak bede leżeć więc nie wiele skorzystam z imprezki

pscółka- ja mam ogromny problem z utrzymaniem zdrowej diety... Tzn chodzi bardziej o regularność posiłków. Zapominam czesto,że nie jadłam śniadania, potem już czas na obiad...Teraz staram sie jeść zdrowo. Wpierniczam buraki na potęgę i tak nic to nie daje:crazy: i kupe innych potraw zawierających żelazo.

Phel- własnie ja jak karmilam młdego to taką cały czas miałam ochotę na piwko bez %....Ogólnie za piwem nie przepadam,ale wtedy to tylko o nim marzyłam.

Olk86a
- To trzymam kciuki za Twoje zdrówko. Jak dostałaś sterydy, to jesteś pewnie spokojna. Ja też w 31 dostałam... więc troche mi ulzyło

asiak- karmi, pychotka. Twoje zdrówko:-p

miłej niedzieli:tak:

Ostatnia edycja:
pola - no niestety ale chyba z mięsa żelazo wchłania się najlepiej, na szczęście ja jestem mięsożerca:-D

wczoraj łyknęłam żelazo przed snem i chyba pół godziny walczyłam żeby nie zwrócić, dzisiaj spróbuję nieco wcześniej:tak:

Super słoneczko, jeszcze tylko temperatura wiosenna by się przydała.
Ja niestety chora, zaraz wysyłam M-ka do apteki.

Witamy sie niedzielnie:)

My mieslimy pobódke ok 6 -6.30 rano dobrze ze mlody jest taki ze sobie siedzi przez 2 h w łóżeczku gada spiewa sam do siebie to sie zdrzemnelam ale to tak z jednym okiem otwartym.Zaraz zrobie sniadanko i dzis koniecznie musze zrobic porzadki w domku,M jedzie do 12 pomoc koledze przwiesc rzeczy autem (przeprowadzka)a dzis mnie czeka prasowanie bo wczoraj pojechalismy do chrzestnej Alanka i siedzielismy do 20i padłam na łozko jak kloda ,nie widzialysmy sie 2,5 miesiaca i powiedziala ze strasznie spuchłam (kostek nie widac ,twarz jak pełnia ksieżyca) ze z Alanem tak nie mialam -faktycznie nie mialam i czyje ze puchne w oczach ale co poradzic:)

Witam niedzielnie :-)
Phelaniu, ja zawsze o Tobie myślę, nie tylko kiedy jem :cool::-D:-D I weź się w końcu za robotę, bo prasujesz juz od tygodnia :-D:-D (żart)
Pscólko, tak czytałam o Twoich nawracających problemach i napiszę Ci, że lubrykanty mogą też powodować infekcje, a poza tym mi często się one pojawiały kiedy prałam bieliznę w proszku vizir, albo jak płukam bieliznę w lenorze, ale tylko tym polskim, niemiecki mogę uzywać bez szwanku :-)

My w domu mamy akcję mol :confused: Od kiedy stoi łóżeczko ciągle pokazywały się mole, rozebrałam już cały materac i nic, mąż stwierdził, że robi się ciepło, to wlatują z podwórka :no: Ale, że pogoda super na trzepanie dywanów, to chłopaki postanowili to uczynić i co ? i w jednym pokoju mieliśmy duży dywan na którym stało łóżko, więc nie było możliwości go pod łóżkiem odkurzać, tylko trzepanie dwa razy w roku. I kiedy tak wyjeli ten dywan, to ukazało się na gniazdo moli :szok: w życiu tyle ich nie widziałam no i się zaczęło :baffled: wywalanie wszystkiego, mycie, mąż nawet pomalował ten pokój. A mole sie pojawiają non stop. Teraz włozyłam do kontaktu brosa, może to je wytępi, choć jeśli są larwy, to co rusz będą pojawiać się mole :wściekła/y: normalnie szlag mnie trafia. Teraz się zastanawiam, czy przypadkiem nie przywieźliśmy tych moli ze sklepu wraz z łózkiem.

dzień dobry :-)

Bishopka - nie zazdroszczę! najgorsze że one mogą wleźć wszędzie... jak poskładają jaja to będziecie się z nimi męczyć... powodzenia!

a ja zaczynam się niecierpliwić... półki do szafki wciąż nie ma, więc kąt dla małej wciąż nie jest skończony... tak długo jak nie będę mieć szafek skończonych nie mogę układać rzeczy a ja bym już chciała mieć to porobione... ech...
na ten tydzień mam zaplanowane dużo spotkań w mieście, mam więc nadzieję, że trochę pochodzę... i postanowiłam kupić herbatkę z liści malin i zacząć pić od jutra, kurcze... to dziwne ale zaczynam się obawiać ze będę nie trzy a pięć tygodni chodzić jeszcze w tej ciąży :-D

Miłej niedzieli (u nas piękne łudząco ciepłe słońce), udanych imprez i spokoju :happy2:

Wiem anila :-( choć mam nadzieję, że to ustrojstwo do kontaktu je wytępi, napisane jest tam, że to na wszystkie owady latające. Obyśmy tylko my sie nie potruli. Kończę rosól i jedziemy na cmentarz, a jak bedziemy wracać, to zobaczę jeszcze za czymś na mole, porozwieszam wszędzie gdzie się da.

reklama
Witam z rana u nas słonecznie ale ładnie za oknem.
Bishopka - współczuje. Ale dobrze że odnaleźliście to gniazdo. Moja mama też tępiła mole bo kupiła z kołdrą z owczej wełny i niestety tyle walczyła że w końcu wyrzuciła kołdrę.
Pola- ja próbowałam tyle balsamów oliwek żę gowa boli ale trafiłam w końcu na Efektima Pharmacare Mama-Care ( kuracja zapobiegająca rozstępom dla kobiet w ciąży) Ja kupiłam go w rossmanie www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&biw=1280&bih=619&tbm=isch&tbnid=m3MM2TzpN1GdEM:&imgrefurl=http://efektima.eu/store/store.html&docid=JJK3S-qFngXmWM&imgurl=http://efektima.eu/store/store_files/74_MAMA_CARE.jpg&w=464&h=850&ei=wodFUYjFBMeEtAa24IHoCA&zoom=1&sa=X&ved=0CE8QrQMwAQ&iact=hc&vpx=234&vpy=65&dur=547&hovh=304&hovw=166&tx=107&ty=149&page=1&tbnh=129&tbnw=70&start=0&ndsp=32

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry