reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
tez slyszalam te ludowe wierzenia, ze na "dziewczynke" sie wymiotuje... wsrod moich znajomych sie to nie potwierdzilo. Moja Mama tez nie potwierdza, a urodzila syna i corke ;-) i w zadnej ciazy nie wymiotowala

w takim razie u mnie wychodzi trzeci syn... ;-) ;-)

reklama
tez slyszalam te ludowe wierzenia, ze na "dziewczynke" sie wymiotuje... wsrod moich znajomych sie to nie potwierdzilo. Moja Mama tez nie potwierdza, a urodzila syna i corke ;-) i w zadnej ciazy nie wymiotowala

w takim razie u mnie wychodzi trzeci syn... ;-) ;-)

He he, ja mam dziewczynke a w ciazy ani razu nie wymiotowalam...
teraz tez nie wymiotuje, czy to znaczy, ze znowu bedzie dziewczynka?:cool2:

Ale w tej ciazy jest mi inaczej niz w poprzedniej, mam duzo mniej energii i nic mi sie nie chce.. ciekawe, co to znaczy.

hibiskus dziala poronnie?? pierwszy raz slysze, serio

tez nie wiedzialam, ael sie dowiedzialam :)
tu jest w liscie ziol niewskazanych: Uważaj w ciąży: zioła - Wizaz.pl
a tutaj takie cos: "Nie podawać w okresie ciąży, wpływa bowiem na mięśnie macicy. Korzeń z ketmii obniża płodność kobiet. Istnieją wyniki badań dowodzące, że alkoholowe wyciągi z korzenia hibiskusa róży chińskiej hamują implantację zygoty nawet w 100% (w dawce 400 mg/kg masy ciała). Z tego względu, że nie wiadomo do końca, które składniki ketmii wpływają na gospodarkę hormonalną i czynności płciowe ( właściwości antypłodnościowe – Antifertility) nie polecam preparatów z hibiskusa kobietom planującym ciążę, a tym bardziej kobietom mającym trudności zajścia w ciążę. "
Hibiscus – Ketmia a płodność

cześc dziewczyny!
z moich wyliczeń wychodzi, że dzidziuś powinien być ok. 20 kwietnia, ale wizytę usg mam dopiero w przyszłym tyg, więc dokładny termin jeszcze się okaże:tak: w poprzedniej ciązy miałam tylko termin z pierwszego usg i był idealny:tak:

widze, że na tapecie herbatki, ja pijam, ale słabe i z umiarem, więc nie widze w tym nic złego

martwi mnie natomiast moja ciągota do kawy... rozpuszczalna Nesca z duża ilością mleka
w poprzedniej ciązy jakoś sama zrezygnowałam z kawy, jescze zanim okazało sie, że jestem w ciąży
a teraz mam po prostu chcicę na kawę

coś czytałyście w tym temacie? szkodliwa dla ciężarnych? czy moge sobie 1-2 kubki dziennie słabej kawki zrobic?

Mam do Was jeszcze jedno pytanie.
Z racji, że przez większość czasu leżę, dużo korzystam z laptopa. Staram się go nie trzymać na nogach, ale jest ciężko.
Czy któraś z Was pytała lekarza albo wie jak to jest, czy powinno się uważać/unikać laptopów?

reklama
dzieki dziewczyny:***

Co do wózków rozjerzałam sie troszke i taki jaki mnie interesuje kosztuje prawie 3000zł:szok:ale czego sie nie zrobi dla 2 szkrabów:)

Co do herbat tez słyszalam ze wszystkie kolorowe odpadaja oprócz owocowych:) Ja pilam po 35,tc liscie z malin i dziewczyny to mi naprawde pomogło!!!! nie musialam miec masazu szyjki poniewaz ta herbatka rozluznia miesnie ale nie mozna jej stosowac przed 35.tc:tak:

Co do plci marze o parce ale pewnie bede miala druzyne pilkarska:-DBo u M sami bracia a u mnie mieszane rodzenstwo ...Przyrodnie bo ja jestem jedynaczka...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry