reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
He he, ja mam dziewczynke a w ciazy ani razu nie wymiotowalam...
teraz tez nie wymiotuje, czy to znaczy, ze znowu bedzie dziewczynka?:cool2:

Ale w tej ciazy jest mi inaczej niz w poprzedniej, mam duzo mniej energii i nic mi sie nie chce.. ciekawe, co to znaczy.

ja tez w tej ciazy sie inaczej czuje, dwie poprzednie byly podobna a ta ciut inaczej
ale ja nie wierze w to ze tego typu oznaki wskazuja na konkretna plec

prosze prosze, grozny hibiskus, powiem szczerze ze nigy nie slyszalam, co nie znaczy ze wszystko juz slyszalam :cool2:
w kazdym razie herbatki owocowe pilam i mi nie szkodzily, w I ciazy to nawet napar z lisci malin pilam (przyspieszaja porod) i nic :cool2:

reklama
coś czytałyście w tym temacie? szkodliwa dla ciężarnych? czy moge sobie 1-2 kubki dziennie słabej kawki zrobic?

Ja czytałam że można do 2 filiżanek słabej kawy.
W poprzedniej ciąży pytałam w sumie dwóch różnych lekarzy o to (bo sama nie potrafię żyć bez kawy) i powiedzieli, że jeśli przed ciążą piłam to spokojnie mogę dalej pić (rzecz jasna nie za dużo i nie za mocne).
Teraz jednak przerzuciłam się na zbożową :)

yoohoosek ja nigdy nie pytałam, ale zawsze miałam odczucie, że to nie jest zbyt dobre dla dziecka, emituje na pewno jakieś fale elektryczne i ciepło. poza tym jest jeszcze kwestia czasu jaki się spęcdza przy kompie.

ja stawiam sobie na nogach poduchę (taką sztywną ozdobną od kanapy) i na nią lapka

noo ja w moim obecnym stanie wole dmuchac na zimne. juz i tak wystarczajaco sie przez ten weekend zestresowalam... ale dla malenstwa jestem w stanie zrezygnowac z wielu rzeczy (wlasnie rezygnuje z 2-tygodniowych wakacji we Francji... trzeba lezec to bede lezec... wakacje nie zajac...)

Phelania też mi się marzy parka ale mąż ma 3 braci i każdy brat ma 2 synów więc powiem szczerze są to bardzo ciche marzenia :) ale najważniejsze żeby było zdrowe :)

Co do herbat to na opakowaniu czerwonej herbaty napisane jest żeby nie sposować podczas ciąży najlepiej unikać herbat zostają tylko owocowe :( a ja piłam rano czerwoną a wieczorem zieloną a obydwie nie wskazane...
a co do kawy to ja sobie raz na kilka dni pozwolę na taką słabą kawkę :) tak lubie :)
U mnie pierwsza ciąża była bezobjawowa całkowicie jedynie brzuch mi troszkę urósł pod koniec :) ale teraz to jestem mega zmęczona i co chwile mi niedobrze, nie wymiotuje ale mam dość duże mdłości ale są dni ( jak dziś) że jest wszystko ok i mam siłę i energię do wszystkiego :)

hehehe mój upatrzony też gdzieś tyle ;-) ale ja już mam trochę doświadczenia z wózkami i dlatego teraz znajdę sobie taki jaki chcę używany :tak:

kurczę, a ja sobie nie wyobrazam przeskoczenia z wygodnej, lekkiej i skretnej spacerówki na grzmotowaty wózek z gondolą:baffled:
mam w piwnicy jedo bartatinę po Gosi i mój plan jest taki, aby używać go góra 2-3 m-ce, a potem wrócić do spacerówki.
Zwłaszcza, że spacerówkę mam nową, Britax B-agile (bo stara sie rozgraciła) i ona ma pasy dla noworodków i rozkłada się niemal na płasko. Niby ma tez możliwość zamontowania gondoli, ale te gondole sa dosyć krótkie, a do tego amortyzacja za słaba na noworodka... nie ma to jak wózek z zawieszeniem na pasach... płynie po dziurawych chodnikach

phelania
aneczka852

mój M też ma duza rodzinę i same chłopy się rodzą

w poprzedniej ciązy nie sprawdzałam płci, ale byłam wewnętrznie przekonana na 99,9% , że będzie chłopak... a tu dziewuszka się urodziłą:tak:
teraz mój M żartuje, że udało mu się za pierwszym razem to, co jego ojcu 3x nie wyszło

teraz myślę o chłopczyku, ale już nie mam pewności:-D

Wizyta już za mną bąbelka widziałam serduszko bije

Myśle że 2-3 latek może sam już spokojnie chodzić a jak się zmęczy to można podłączyć platformę do wózka dla starszaka
Buggy BOOT DOSTAWKA platforma do wózka GRATISY (2567781782) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub taki DOSTAWKA LASCAL MINI + łączniki gratis Warszawa (2591956650) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Myślę, że lepiej zainwestować w taki podnóżek niż kupować nowy wózek dla dwojga.

reklama
yoohoosek ja trzymam laptopa na ksiazce...

zonqa super tez juz bym chciala widziec:)

Łapie dola dzisiaj dziewczyny czy wszystko ok mysle nad beta ale czy to mnie uspokoi ile razy robilyscie bete?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry