reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja tak tylko na chwile.

Kruczka - będzie dobrze. Tak jak dziewczyny pisały - nie masz 15-lat tylko więcej. ja w pierwszej ciąży ryczałam cały pierwszy trymestr, bo sobie nie poradzimy, bo jak to teraz będzie... i co? Budujemy dom, który ma byc gotowy do końca roku, a dwa razy w roku latamy na wakacje z młodym. No i nie ma co planować. Z dzieckiem to raczej niemożliwe.

Phelania - Między mna, a bratem jest różnicy 13m. To dopiero coś ;). kupicie sobie wózek rok po roku i będziecie śmigać :)

Ja smarowałam się w I ciąży mustelą. Na brzuchu ani jednego rozstepu nie mam. Tylko zapomniałam o udach i mi wyskoczyło kilka właśnie tam :/

reklama
a własnie te wózki... wiecie co haha :P między moimi bedzie prawie 3 lata a sie zaczełam nad tym wózkiem zastanawiać hahaha :P bo moja mała to masakra ona idzie na spacer ale 5 minut pojdzie i od razu na ręce ;p ale przezornie zawsze! mam wózek ze sobą bo bym chyba oszalala :P nie wiem jak to będzie ... przecież nie da sie chodzić z dwoma wózkami naraz hahah :P

krolewna - ja tez od razu pomyślałam co z wózkiem jak się dowiedziałam o ciązy. Mój mały jednak dużo chodzi pieszo. Wózek tylko do sklepu jest używany, więc leży w bagażniku auta. Jak małe juz będzie na świecie to Antek będzie grzecznie śmigał kolo wózka na rowerku biegowym - mam taki plan.

A apropo wózka rok po roku to dziewczyny z grudnia 2010 kupiły taki wózek:

City_Select_Mix.jpg

City Select Baby Jogger - na allegro gondola + siedzisko to jakieś 2,2 tys (http://allegro.pl/baby-jogger-wozek-spacerowy-city-select-gondola-i2566043995.html)

Do wyboru miały jeszcze inne, ale ten ponoć najlepszy :). nie wiem - nie znam się. można go jednak używać jako pojedynczego wozka spacerowego, więc fajna opcja. No i w sklepach, między półkami się ponoć normalnie mieści.

Ostatnia edycja:
Kruczka Też miałam takie myśli przez chwilę na samym początku. Jestem od Ciebie młodsza, jestem na studiach i nie mam mieszkania swojego ani nawet wynajmowanego. Nie planowałam teraz ślubu ani dziecka. Nie mieszkam z tatusiem fasolki bo każde z nas mieszka ze swoimi rodzicami. Nie mamy też żadnej pracy ani specjalnego doświadczenia zawodowego. Ale o tych rzeczach staram się nie myśleć bo wiem, że mam wsparcie w rodzicach , w tatusiu malucha, który się o mnie bardzo troszczy i ogromnie się cieszy. Obawy mi minęły kiedy usłyszałam serducho - od tamtej chwili nie mogę się doczekać kwietnia, żeby ujrzeć swoje dziecko! Dlatego głowa do góry, będzie dobrze. Trzymam za Ciebie kciuki, musisz być dzielna. ;-)

A co do rozstępów- nigdy ich nie miałam bo zawsze ważyłam za mało a teraz mi się zrobiły na pupie. :-(

Kurcze, mój będzie też miał niecałe 3 lata, jak się młode pojawi. Na razie to typ, który woli tyłek w wózku wozić (a ciekawe, że po domu może godzinami latać jak opętany:dry:) niby duże dziecko, ale kto wie, czy nie będzie marudził na dalszych wyprawach?
Smile, fajna ta dostawka, na allegro na 500 zł, trochę dużo, kurcze.
aaa19, świetnie, że masz wsparcie w rodzicach :-) ja też synka urodziłam na studiach, ale jednak byłam po ślubie 3 lata i był planowany. W każdym razie studia skończyłam (a były drastycznie trudne, szkoda gadać), pracowałam na 1/2 etatu i mam dyplom z wyróżnieniem. Dziecko motywuje, a kobieta umie wiele znieść! :tak:

Smile,
praktyczne, ale jak starsze dziecko wazy juz troche to sie po prostu ciezko pcha...
ja widze roznice jak woze w lekkim maclarenie swojego synka 1rok8m, ktory wazy ok 13kg, a jak w wozku usiadzie moj 5-latek to juz potrzebuje duzo wiecej sily by pchac wozek
a jak sie pcha wozek 13kg+19kg to juz gorzej ;-)
na poczatku u nas sie bbardzo sprawdzalo, teraz tez mam zamiar uzywac

bardzo fajna ta opcja z dostawka siedziska :-) podoba mi sie!

Witajcie mamusie :)

Przedstawiłam się już na wątku "Poznajmy się" ale napiszę kilka słów o sobie tutaj :)

Mam na imię Ania w listopadzie będę miała 30 lat. Z wykształcenia jestem pedagogiem niestety nie pracuję w swoim zawodzie nad czym strasznie ubolewam. Aktualnie pracuję i zajmuję się wychowaniem 3 letniej córeczki Mai, która już od września idzie do przedszkola, nie powiem mam z tego powodu nie zły stres bo to jej debiut. Od 6 m.ż siedzieli z nią dziadkowie. Jednak jestem pełna nadziei że Maja szybko odnajdzie się w nowej sytuacji. Na forum baby boom udzielałam się w poprzedniej ciąży i miło wrócić tu i móc z wami dzielić się radościami, troskami mijających kolejnych miesięcy :-)
Może teraz kilka słów odnośnie 2 ciąży. Ostatnio miesiączkę miałam 18 lipca, razem z mężem staraliśmy się o dziecko i udało się za 1 razem... Nie spieszyłam się z testem, bo czułam że jestem w ciąży, bolały mnie piersi, senność do tego co chwilę chodziłam siku... test był już tylko formalnością zrobiłam go 24 sierpnia. A wczoraj byłam u lekarza przewidywany termin porodu mam na 22 kwietnia :-) Co do płci powiem szczerze, że jest mi wszystko jedno, najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe...

To tak trochę o mnie a teraz zaczynam nadrabiać jestem na 17 stronie jeszcze jakieś 133 przede mną ;-)

reklama
Własnie sobie popijałam zielona herbatkę, bo zawsze wydawało mi sie, że jest zdrowa hmmm

Kawałek tekstu z netu...

• W wieloczynnikowej analizie regresji przeprowadzonej przez M. Shiraishi i wsp (2008) z Uniwersytetu w Tokio wykazano, że wysokie spożycie zielonej herbaty może obniżyć stężenia kwasu foliowego w surowicy krwi w czasie ciąży.
  • Dodatkowo badanie Correa’s A i wsp. z National Center for Environmental Health (USA) opublikowane w 2000 r. wykazało powiązanie między piciem herbaty przez ciężarne a rozszczepem kręgosłupa u ich płodu. Kobiety, które piły więcej niż trzy filiżanki herbaty dziennie, rodziły prawie trzy razy częściej dziecko z rozszczepem kręgosłupa. Galusan epigallokatechiny obniża stężenie kwasu foliowego we krwi matki, a tym samym może przyczyniać się do wad rozwojowych u dziecka.
Ta informacja z pewnością skłoni kobiety w ciąży do refleksji. Ciężarne powinny zrezygnować z picia zielonej herbaty przez 6 miesięcy przed planowanym zapłodnieniem oraz w pierwszym trymestrze ciąży (a więc w okresie kiedy zażywają preparaty kwasu foliowego).

Oczywiście Witam Nową Mamuskę :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry