reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

reklama
Ella GRATULACJE!!! Już bym też chciała mieć wizytę za sobą... A co do suwaczka to ja tak właśnie robiłam i doooopa.Nie wiem co jest grane ale dam sobie spokój narazie. Zwalam winę na laptopa rodziców:-D Bo to przecież nie ja jestem taka głupiutka tylko on:cool2: Co do wyprawki to napewno teraz kupię dobry laktator elektryczny medeli.Miałam taki ręczny szajs a na początku sporo problemu z karmieniem i wiem,że w laktator zinwestuję.A reszta? Chyba zacznę tworzyć magiczną listę:-) Są rzeczy,które mi się przydały np.leżaczek-bujaczek,mata edukacyjna a później mata piankowa.Ale już np.z 6 kompletami pościeli i dwoma pudłami kosmetyków przesadziłam.A chusteczki nawilżane mam do teraz-pół szafy jeszcze.Taaaaaakie zrobiłam zapasy.Ale co jak co-chusteczek i pampersów zużyłam już chyba tonę:-D

EWA hehehe, ja listę mam, zapisaną na kompie (wysyłałam ją ostatnio mojej przyjaciółce, która w październiku będzie rodziła pierwsze dziecko) trochę ją zmodyfikowałam, żeby nie kupowała niepotrzebnie niektórych rzeczy, heh...ale znajądz życie to i tak pewnie zaczniemy szaleć jak będziemy już znały płeć Maluszków :-)

Dotkass masz rację-tej przyjemności nam nikt nie odbierze.Nawet jak się okaże,że w moim wypadku będzie drugi chłopak to i tak znajdę sposób i listę peeeełną potrzebnych rzeczy które będę MUSIAŁA mieć hahah:-) Anka4 to my Ci pomożemy zrobić listę punkt po punkcie,tylko jak się zgodzisz to nie ma odwołania.Będziesz najlepiej zaopatrzoną mamą na forum, bo co dwie głowy to nie jedna:-D:-D:-D

Ella1 gratuluję!!
biggrin.gif

Odebrałam wyniki i jest bHCG : 213 ml/ui, a normy podane w tysiącach? Nic z tego nie rozumiem..:confused:

Ostatnia edycja:
Julianka
Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

Czyli wychodzi u Ciebie 4-5 tydzień:tak: O to Ci chodziło?

Ale naskrobałyście:szok:
My cały dzień spędziliśmy poza domem i zabraliśmy młodego do McDonalda.
Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza:tak:
Nie wiem jak w Norwegii z betą, ale zamierzam ją sobie zażądać:-D:tak:

Haha Ewa 30 oczywiście, że skorzystam z Waszej nieocenionej wiedzy i doświadczenia ;) Dziś nie mogłam się powstrzymać i zakupiłam zapas "prasy ciążowej" :-) Oj dziewczyny przed nami jeszcze długie oczekiwanie na upragnione bobasy - cieszę się, że Was mam :tak:

Lena_no tak, o to właśnie mi chodziło :tak:Dziękuję:-) Gdy odebrałam wynik i go przeczytałam, to miałam wątpliwości czy w ciąży jestem:szok:
Anka4 ja już nie mogę się doczekać kiedy wezmę bobaska w ramiona! To oczekiwanie rzeczywiście strasznie długie będzie:tak:.

reklama
Wpadam Wam tylko powiedzieć dobranoc... No chyba,że nie będę mogła zasnąć to jeszcze wtrącę swoje trzy grosze:-D A!Bo bym zapomniała.Z godzię temu na naszym drzewie usiadł sobie bocian!Zresztą siedzi do tej pory:tak: Uważam to za dobry znak:laugh2:

Do góry