reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Wiosna dzieki za odp.U nas niestety nie chodzi do domu no chyba ze na życzenie. Muszę byc przygotowana w razie w na szczepienia. Kurcze mam jeszcze jedno pytanie:zawstydzona/y: trzeba dziecku wyrabiać kartę chip? Bo ja nie mam zielonego pojęcia :( a i Kochane czy waze Maluszki tez sie tak preza jak robią kupke?? Bo mi jej aż szkoda:zawstydzona/y: sie bidulka nasteka, a przeciez ja nic ciężkiego nie jem:/

reklama
kruczka komory w mozgu powinny byc waskie, u nas sa poszerzone, niektore dzieci tak maja, ale u nas wada malutkiej czyli rozszczep kregoslupa idzie w parze z wodoglowiem wtedy to plyn mozgowo rdzeniowy rozpycha komory i niszczy tkanke mozgowa. Norma jest do 10 mm. Jesli lekarz nic nie mowil tzn ze wszystko jest ok, ale dla wlasnego spokoju sprawdzilabym to za jakis czas :)

Witam się i ja wieczorowa porą,

cudowna dzisiaj była pogoda aż żal było jej nie wykorzystać na spacerek z wózkiem:-D

Smile, Phel, Madan nieustannie trzymam zaciśnięte kciuki za zdrowie naszych dzielnych dzieciaczków;-)
Phel ja mam bujaczek który rozkłada sie całkiem na płasko już korzystałam

Wiosna , Majqua zdrowiejcie
dobrej nocy

Iza nie ma szans żeby Lenkę szczepili, bo to są kolejne dawki tego co dostała w szpitalu i musi być odstęp 4 tyg. A u nas też wygibasy i krzyki przy kupie i bąkach niestety.

Dziś zapakowałam dziecko na spacer z babciami i 2h spałam snem zabitego:-D A jak się stęskniłam w tym czasie...

witam się:-D

Tasia, Iza
u Nas tak samo przeboje z kupą, bakami i odbijaniem... ogólnie problemy brzuszkowe, miedzy innymi dlatego też z rezygnowałam z karmienia naturalnego, gdyż przeżywaliśmy horror w domu,a ja byłam już praktycznie na głodówce pokarmu też miałam mało , więc lepszym rozwiązaniem w naszym przypadku okazało się mm. najgorsze były te momenty gdzie on płakał ja płakałam i wyczuwał moje zdenerwowanie... teraz jest znacznie lepiej, ale espumissan ciągle w użyciu wraz z herbatką koperkową. Musi upłynąć trochę wody w Wiśle nim się dotrzemy.

Pozdrawiam ciepło i udanych spacerków życzę i chwil wytchnienia i relaksu na nich:-D

Hania u nas to samo, daje mu jeszcze kilka dni i idę do dr po receptę na mleko ( pytanie jak to teraz jest, bo do alergologa od reki sie nie dostane) a kupy alergiczne zielone :-(
U nas była tylko położna dr do dzieci nie przychodzi bo jest 4 razy w tygodniu, ogólnie przychodnia maskara bo nie ma osobnego wejscia dla dzieci zdrowych i bardzo się tym martwię...za to jest na drugiej stronie ulicy i to był przeważający plus z racji tego, że nie posiadamy auta...:-( na USG bioderek dopiero na 5 czerwca udało się nam zarejestrować a 6 tydzień kończymy 23 maja...więc nie wiem czy ma to sens czy nie, ale skoro na NFZ to idziemy sprawdzić, ze starszakiem nie byłam, trafiłam na super dr ( starsza pani) powyginała go posprawdzała i powiedziała, że możemy ale ona nie widzi potrzeby. a Wtedy było tylko odpłatnie.

Fel = to i tak jeszcze niezły termin na te biodrka masz, mój będzie miał badanie dopiero w 8 tygodniu życia, ale staram się nie schizować, bo pediatra powiedziała, że wg niej jest ok.

Teraz będę miała niezłe wyzwanie logistyczne. M jedzie na tygodniową delegację, a ja z małym będę odstawiona do dziadków. Muszę się zastanowić co zabrać i jak tam sobie zwłaszcza karmienie (nie mają ani jednego fotela:baffled:) i kapiele zorganizować. Coś czuję, że samochód będzie zapakowany po sufit:-D

dziewczyny powiedzcie mi od kiedy można stosować espumisan? z różnymi teoriami sie spotkalam i juz nie wiem, w ulotce jest ze nie można poniżej miesiąca, ale wiele osób i tak podaje dzieciom wcześniej.

reklama
Hania mi polozna mowila zeby nie Dawać tylko samej herbatki koperkowej . Mówiła ze najlepiej zmieniać i dawać tez rumiankowa. Bo jak dziecko ma problem z brzuszkiem i nie moze sie wyprukac to lepiej dawać na przemian,bo od samego kopru juz bardziej sie kumuluja gazy i wtedy ryk:(( Hmm chyba będzie lalo:/ dobrze ze rano skorzystalysmy z pogody i byliśmy z corcia na zakupach:)) ale lipa,normalnie nic na mnie nie wchodzi:/// a ćwiczyć jeszcze nie mozna:zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry