reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
witam dziewczyny

ten upał wysysa ze mnie wszystkie siły, a jeszcze dzisiaj popołudniu ktoś przychodzi oglądać mieszkanie, to czeka mnie sprzątanie w najgorszym skwarze. Ja mam tak, że jeszcze jak siedze i leniu****ę, to jakoś dycham, ale jak tylko zacznę się ruszać, to pot po mnie spływa ciurkiem.
Rany, mam nadzieję, że szybko się ktoś zdecyduje, bo te akcje sprzątania na błysk mnie dobijają.

Wczoraj mieliśmy dzień bez pampersa, mniej więcej od 9 rano do 18. Jak śpi, to pielucha sucha, ale jak nie śpi, to sika co 15-20 min:szok:. Kupa zaliczona 2szt w tetrę i 1szt w pampka (bo zakładałam tylko do karmienia). Mam jakieś 8-9szt. kolorowej tetry i po siuśkach od razu przepłukiwałam i na balkon do suszenia - ledwo nadążała schnąć, mimo, że skwar:-D
Zamówiłam 20 szt. białej tetry, ale teraz mam wątpliwość czy to nie za mało.

ale co wam chciałam powiedzieć - dupcia aksamitna:tak:
u nas nigdy nie było problemu z potówkami i odparzeniami, ale ta pupa wiecznie jakaś taka klejąca się po pampersach. A teraz super:tak:

Margot a czego ty używasz teraz na lato? Bo ja chcę zamówić jeszcze otulacze imse vimse pul, bo wykańcza mnie to pilnowanie pieluchy. Ale czy to faktycznie wystarczająco oddycha?

reklama
hej

Nef- własnie miałam pytać jak wam minął wczorajszy dzień :-) fajnie, że Ci się spodobało... my mamy 20 tetr białych i 5 flanelek i na początku myślałam że kupiłam za dużo teraz widzę że tetry nigdy za mało :-D

widzisz Anka a u nas odwrotnie - obudziła się wcześniej w nocy i spała dość niespokojnie ta nasza Marysia... je mniej za to częściej co nie jest zbyt fortunne przy mm...

dziś siedzimy w domu - wychodzimy dopiero po południu na imprezę z mojej firmy (w parku przy jeziorze - powinno być przyjemnie :-))

miełgo dnia :happy2:

Nef my używamy pieluszek pul minkee z mikropolarem i jak dla mnie sa ok, kiedys raz zdarzylo sie ze zle malego dopielam i kupa wyszla w nocy, ale tak generalnie to przy sikaniu tylko wklad sie wymienia mokry, z pupka nie ma problemow, kiedys jak byl malutki to robil caly czas wodnista kupe, ktora nawet w pieluchy dady nie wsiakala to mu wtedy jakies male odparzenie wyszlo, ale przy wielorazowych nie widze zeby sie cos dzialo, wiec wydaje mi sie ze wiecej powietrza dochodzi niz przy jednorazowych, które szczelnie zamykają dziecięcy tyłeczek;-)te pieluchy co my uzywamy to maja taki plus ze sa na rozne rozmiary, mozna na zatrzaski dopasowac do wielkosci dziecka ;-)
ten otulacz co napisalas ma dobre opinie, wiec powinien byc ok ;-)

Fel - kurcze nigdy nie jadła bobu:confused:. to się po prostu gotuje, czy masz jakiś specjalny sposób?

Oliwka - u mnie połóg trwał 3 tygodnie (krwawienie 2 i plamienie tydzień), a w 7 tygodniu miałam dwa dni krwawienie małe i od tamtego czasu spokój, więc albo ten połóg może wracać, albo znowu jestem w ciąży:-D.

Hania - wiesz, gdyby Szymuś był ancymonkiem to pewnie odwlekałabym drugie, ale trafiło mi się złote dziecko, ani kolek, ani zbędnego marudzenia, płacze tylko jak totalnie nie wiemy co chce:-D. Ostatnio np. miał kupkę której nie usłyszałam, a ja na rękach nosiłam żeby uspokoić, dopajałam, w końcu stwierdziłam, że może mu gorąco i wykąpiemy, rozbieramy a tam surprise:-). Wykąpaliśmy i zasnął w 2 minuty nawet bez cyca

lenka
- a niebawem być może będzie jeszcze lepiej bo otworzą obwodnicę tak więc zamiast półtorej godziny w korkach, z kombinowaniem skrótami przez osiedla, szacujemy że będzie jechał max 25 minut w obie strony. Niestety zamiast 12 kilometrów będzie pewnie pod 30 w jedną stronę, ale coś za coś. Ja nie mam porównania w rodzeniu w innych porach roku, ale wiem jak się czułam jak siedziałam w szpitalu, a za oknem śnieg (rodziłam 31.03), dół na maxa. Jednak ta wiosna, dłuższe dni dodały mi energii i pozytywnego nastawienia.

Nef
- czyżbyś się wkręcała jednak w wielorazówki:confused:

anila
- jak przy jeziorze to weź moskitierę, ja wczoraj poszłam na spacer o 18:30 to musiałam walczyć jak lwica, żeby mi komary Szymka nie zżarły. Na szczęście on też machał odnóżami, więc nie miały okazji na nim usiąść, za to mnie ugryzł jeden w brzuch przez sukienkę!!!

Ja właśnie po zupce jabłkowej. oczywiście jak to ja nigdy nie zrobię wg gotowego przepisu tylko wymyślam po swojemu - na szczęście dobre wyszło:tak:

psółka, ja to wcinam jak inni słodycze, mogła bym na okragło. smak jestspecyficzny i trzeba sobie samemu przetestowac jaki kto woli. Ja jadam tylko młody kiedy ziarenka sa jędrne...potem on się robi taki mączny i jak dla mnie ta konsystencja jest bee, "piure" z bobu to juz nie to...ah no i jak każde ziarenka strączkowe jest gazo pędny.
Ja zalewam zimną wodą tak by lekko przykryło solę ( według uznania) i zagotowuje, potem sprawdzam co jakiś czas czy juz jest ok, żeby nie był surowy i nie rozgotowany, zwykle od zagotowania jeszcze tak minutkę dwie....to mój czerwcowy nałóg O_o

zaraz na ten skwar musimy ruszyć w miasto, bo ani ja ani M nie mieścimy się w nic ( lekkiego) co można by założyć na pogrzeb w ten upał...pocieszające jest to, że w galeriach jest klimatyzacja.

a ja właśnie kupiłam chustę na all...
cieszę się :-)

Pscółka dzieki - niestety nie mamy moskitiery... nie kupiłam jeszcze... :zawstydzona/y:jakoś damy radę z pieluszką...

ale parówa u nas...
Anka skąd jesteś w wielkopolsce?

a moje dziecko dziś wystąpiło w akrobacji z plecków na boczek... jeszcze moment i by chyba już przewróciła się na brzuszek... ale zabrakło powera... :-D stałam z boku i obserwowałam... ale ten dzień nadejdzie wkrótce... czuję to w kościach :-D

u nas maskara jest większa niż wczoraj, w mieszkaniu mam 28C, na dworze w cieniu 33C, a z drugiej słonecznej strony pokazuje 40C, tak więc zdychamy.... ja chodzę w samych majtkach i staniku

margot zamówiłam jednak imse vimse bawełniane 2 szt, a pul 1 szt - zadzwoniłam i poradziłam się babeczki z pieluszkarnii. Zamierzam te otulacze stosować do zwykłej tetry. Jak się okazało, od dzisiaj jest wyprzedaż tych otulaczy i w cenie 2, mam 3 szt. Dobrze, że nie zamówiłam wczoraj. Więc jak coś jeszcze potrzebujesz, to sobie zerknij.
PIELUSZKI WIELORAZOWE | Otulacze | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Wielorazowe - Chusty - Nosidła

anila ja tak tetry nie używam, bo nie lubię jej prasować, zresztą Bartek nie ulewa, a za czasów Gosi wolałam na ulewanie śliniaczki stosować. Podkładam tylko jak poduszkę pod główkę. 10 szt jest mi aż nadto, na i miałam te po Gosi, w które teraz siura:-D

Felidae
o kurcze, nie wiedziałam, że bób już się pokazał, ja uwielbiam i ten młody i ten starszy też może byc. U mnie do warzywniaka M chodzi i skubaniec nic mi nie powiedział.

Pscółka ja bób wrzucam na osoloną wrzącą wodę i gotuję ok. 10-12 min. Jem po odcedzeniu wody, fajnie wtedy wychodzi z łupek. Niektórzy po odcedzeniu jeszcze trochę masła dają. Tylko uwaga na czas gotowania, po pewnym czasie, ten dojrzalszy bób im dłużej gotujesz, tym robi się twardszy.

A co do pieluch wielorazowych, to jeszcze nie wiem czy się wkręciłam, po prostu u nas jest bardzo gorąco i żal mi tego mojego bąka. Jestem sobie w stanie wyobrazić jakbym się czuła mając wielką podpaskę na cały tyłek:szok: jak urodziłam Gosię w mega upalne lato, to miałam do szpitala wkładki-cegły belli. Szybko przerzuciłam się na ligninę szpitalną, bo szło zwariować.

Nef - jak dobrze, że nie mam termometru w domu, przynajmniej nie mam świadomości jak jest gorąco:-D. A co do wkładów popordowych to wiem, bo mi Hartmana zabrakło i musiałam stosować Bellę. Powiem tak jak ktoś lubi się torturować to są idealne:-D

Ja dzisiaj tylko płyny przyjmuję, w południe zupa jabłkowa teraz barszcz czerwony z ziemniaczkami:-D oby do wieczora i spacer:tak:

pscółka coś wspominałaś, ze jak rodziłaś, to za oknem był jeszcze śnieg... to sobie wyobraź, że ja miałam dokładnie to co jest teraz... i za oknem i w środku... a do tego ta bella:szok::-D

reklama
Ale bym zjadła bobu :) ale jakoś mam obawy... Nie jest wzdymający czasem?

Anila - mała miejscowość niedaleko Konina :) a Ty?

i też uważam, ze tetry nigdy za wiele. Mamy 35szt, dwa razy dokupowałam. ;)przy karmieniu z nakładkami rzadko się udaje, że nic nie wyleci podczas jedzenia... więc wolę przeprać pieluchę, niż stanik. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry