reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Anka przykro mi ze twój pracodawca jest taki nieodpowiedzialny a ty biedna musisz sie męczyć :zawstydzona/y: Wiosna ma racje zadzwoń i. Sie odwiedź co w tej sprawie. Przeciez musi byc jakieś wyjście z tej sytuacji,szybkie oczywiście ! U nas Lenka marudna na maksa!! Dopiero co zasnela a zwykle juz 19 to spi smacznie. Płacz i nie wiadomo o co chodzi, temp brak. Podejrzewam ze to przez to szczepienie:/ raz wyrzygala wszystko co zjadła :baffled: Normalnie rzeź :no: A mnie nogi wchodzą do D...

reklama
anka dobrze, ze się wygadałaś, przynajmniej na duszy lżej:tak:
a pracodawca wyjątkowo nieodpowiedzialny dupek, Jak można babkę z małym dzieckiem zostawić tak bez środków do życia?
Może spróbuj porozmawiać z nim ostrzej? Zapowiedz, że jeśli nie załatwi szybko sprawy Twojego urlopu macierzyńskiego, to będziesz zmuszona zgłosić sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy, skoro pracodawca i ZUS tylko odbijają sobie piłeczkę, a ty jesteś bezsilna i bez środków do życia. PIP to piękny straszak, bo jak już się wezmą komuś za d.pę, to ciężko się ich pozbyć.... a pewnie co drugi pracodawca ma coś na sumieniu....;-)

Nef - na niego to byłby dobry straszak, bo wydaje mi się, że stale z czymś kombinuje. A skoro mojej siostrze dopierdzielili 1000zł za błędy w grafiku i aktach pracowników, to jemu też coś wynajdą. Nie pomyślałam o "PIP.ie", może to jest myśl. Dzięki, Nef!!!

A, miałam się zapytać: dziewczyny,których maluszki skończyly 3 miesiące - podajecie w słoneczne dni wtaminkę d3?

anka hmm... dobrze, ze pytasz, bo właśnie miałam kupić kapsułki K+D, a to już przecież prawie 3 miesiąc, wiec kupię samo D.
Ja dawałam własnie K+D, ale jak mi sie przypomniało... zużyłam jedno opakowanie 30 kapsułek, właśnie mi się skończyło, wiec widać moją regularnośc;-)

Anka...jeżeli długi kupki u was nie ma a maleństwo się męczy to moim zdaniem przepojenie wodą nie zaszkodzi, szczególnie w upalne dni...niby na cycu powinien pić z cyca...ale różne są przypadki... haha podobno mój brat zawsze mleko musiał popić wodą bo inaczej się darł...witaminę D bede podawać dotąd do póki mi nie każą odstawić...

przestudiowałam tą stronkę o rehabilitacji co lenka wklejała...i wreszcie wiem, co miał na myśli lekarz czepiając sie dziecka znajomych, i widzę, że Olek faktycznie może mieć problemy i tak mi sie wydaje wszystko przez brak becika tym razem. Michał 10 dni pobytu w szpitalu był wiązany w becik, potem w domu przez jakiś czas też spał w beciku...a z Olkiem szybko wróciłam do domu. w szpitalu becika nie dostaliśmy bo dobę spędziłam na porodówce. W domu tez nie miałam i nie kupowałam, bo jakoś nikt nie mówił, że to może mieć takie skutki. NO trudno..teraz będziemy naprawiać błędy.

Witam, dopiero teraz, bo niedawno wróciłam z wyprzedaży :-) 1000 zł nie moje, ale obkupiłam wszystkie dzieci, starego i siebie :-DMoja Hana wyssała z mlekiem matki chodzenie po galeriach :-D tam leżenie w wózku jej nie przeszkadza, piszczy i śmieje się ile wlezie:-) Więc jej płacze na spacerach nie są spowodowane wózkiem. W sumie, to dziś na spacerze nie płakała i wczoraj też nie, ale od dwóch dni nie trzymam jej w wózku w domu, może to dlatego, że nie ma cały czas tego samego ?Mąż mój nazwał Hanię Galerianką :szok::-D bo tylko tam jest spokojna :-D

Co do termometrów, to mierzę zgodnie z instrukcją i temperatura różni się, tak jak Fel, sprawdzam orientacyjnie, a jak mi się któreś nie podoba, to rtęciowym mierzę- mam pewność.
Idę teraz nadrabiać co pisałyście i spać :)

anka - do mnie właśnie dziś dzwonili z przychodni - z okazji ukończenia 3 m-ca - i zadali kilka pytań: czym karmię, czy dziecko podnosi główkę, czy leży na brzuszku, czy szczepię, i właśnie czy podaję wit. D. Odpowiedziałam że K+D, to pielęgniarka poleciła bym przestała podawać wit,K, no chyba że kilka dni to jeszcze mogę. A ja głupia 2 tygodnie temu kupiłam opakowanie 45 tabletek K+D, bo myślałam że to jeszcze przez cały 3 m-c podawać. No, ale już wiem. Swoją drogą, to miło że jest taka opieka pielęgniarska z przychodni:-)

NO i ostatnio także zauważyłam wychodzenie włosów :baffled::baffled: Wiem, że to normalny stan i żadne cuda-niewidy niepomogą, ginekolog na wizycie kontrolnej mnie do tego przygotował, ale raz w tygodniu używam wosku WAXa i raz w tygodniu oleju rycynowego - chodzę z nim kilka godzin. Po tym oleju włosy ciężko się rozczesują. Wosk i wax są niedrogie, a może wzmocnią włosy ("nadzieja umiera ostatnia":-D)
spokojnej nocki!

Bishopka moze jest jej gorąco w wózku nie wiem czy wozisz w gondolce czy w spaceróce u mnie ryk był w foteliku wyscieliłam kocykiem i jest git a w galerii jest przecierz chłodno moze tu tkwi problem?
ja tez ide nadrobic

reklama
zozzolka, gorąco jest jej w foteliku, co do wózka, to wozimy w spacerówce już od miesiąca. Myślę, że problem tkwi w tym, że na spacerze jest zbyt ostre światło, słońce i to razi ją w oczy, w sklepie jednak jest oświetlenie sztuczne nie drażniące tak.

U nas od rana upał :baffled: więc spacer dopiero po obiedzie, nie lubię chodzić w taki upał, a w parkach komary:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry