reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

reklama
bry dziewuszki :happy2:

dot gratuluję tytułu, a Tobie ewa wkroczenia w 12tc - zazdroszczę :-D

ale padająco.... ale pocieszenie takie że za niedługo będzie rudo czerwono pomarańczowo jesiennie wietrznie i powietrznie czyli jednym słowem cudnie :-D

Dotkass – no działeczka pod domem jak w mordę strzelił, ja też bym nie zamieniła i też kiedyś mamy domek w planach, ale to raczej już tak pod emeryturkę jak dzieci będą się usamodzielniały. Na razie mamy mieszkanie na obrzeżu Wawy, tak więc okien widok na pola, w tym roku mieliśmy pszenicę przed blokiem, gorzej było w zeszłym roku, bo była kapucha, która na jesień niestety gnije. Gratuluję nowej funkcji:-)

Cytrusik – ja jeszcze trzymam wagę, ale myślę, że to dlatego że większość jem do obiadu, a potem jak wróbelek, bo mi mało co wchodzi. To ciekawe jak byłam jakieś 3 tygodnie temu w C&A w wola Parku to powiedzieli, że nie mają ubrań ciążowych… to jak to jest, nie we wszystkich są? A z wizytami u lekarza to mój M zawsze narzekał, że go tyle przed wizytą ciągnę, a jak mieliśmy mieć drugie USG to przyszedł jeszcze przede mną. Nie wiem ile prywatnie dietetyk kosztuje, ja w pakiecie mam 117 za wizytę, a będą ich pewnie 4 w ciąży, bo na każdy trymestr inna.

Madzikowska – co prawda nie wiem co jest czym na zdjęciu, ale widzę że niezły apartament sobie zrobiło dzidzi, strasznie ma dużo miejsca do wywijania fikołków – gratulacje:-D

Ewa 30 – zamów dwa dzwigi, bo jak nie zacznę się ruszać to też mnie trzeba będzie przenosić:baffled:

Notka – „normalne” ciuchy to faktycznie w jakiejś części mam z H&M, ale jak zobaczyła ciążowe, to oprócz jeansów nic mi się tam nie spodobało:-( Ja mam niestety włosy tlenione na jasny blond i jasną karnację, więc czarny odpada.

Czy któraś z Was nie robi USG genetycznego? Bo ja jeśli nie dostanę skierowania na NFZ to się mocno zastanawiam czy warto płacić w moim przypadku 550 zł

Majra – ja to w sumie jeszcze nie wiem co mnie czeka i jaka dieta, jak na razie cukier mam na poziomie 79, a wątroby jeszcze nie sprawdzałam. Majra jakie były pierwsze objawy?

Margot87 – rozpisaną dietę dostanę dopiero 20.09 wieczorem.

Pchla_Szachrajka – spodnie ciążowe już od 8 tygodnia noszę, bo mi wygodniej. Ja kupiłam takie z panelem pod same cyce bo zima będzie a to zawsze dodatkowe grzanie. Mi też się podoba, że mają szlufki na pasek, dzięki temu mi nie spadają nawet przy braku brzucha

Nef – mi na ból głowy pomagał naprzemiennie ciepły i zimny prysznic na czoło, ostatnio czytałam że tak samo można zrobić z mokrymi ściereczkami, raz ciepła, raz zimna

Czesc dziewczyny!
Dotkass gratuluje awansu na moderatora i uwazam ze masz dobry pomysl z tymi watkami, a jak u ciebie wizyta to musze zobaczyc ;-) bo jeszcze tam nie bylam.

Piszecie jak dzieciaczki Wam rano sie budza i nawet zazdroszcze, bo u mnie niezaleznie czy to wekend czy srodek tygodnia to wstaja o 6 a Bartus idzie spac po 22 nie wiem jak to dziecko daje pozniej rade caly dzien buszowac bo ja jestem nie wyspana a on o 6 ma juz wielkie oczy :szok:

Zmykam zaraz na miasto kupic corci kurtke bo z wszystkich wyrosla a pozniej do gina. Takze nie klikajcie za duzo bez mnie hihi....
:happy2: I dziewczynki duzo zdrowka dla was i waszych maluszkow, cieple mleczko, miod i vicwaporup i bedzie ok. Dbajcie o siebie

pscółka: to gdzie ty mieszkasz ze tyle kasy za usg genetyczne ??? ;OOOO ja płace 120zł ;]

a moja sie budzi po 8 codziennie :D to sie wysypiam :p
a wczoraj kupiłam małej czapke w rekids ale oczywiscie ta odzywczajona i nie chce jej nosic ale bedzie musiała :D
a kurteczke mamy na szczeście z wiosny, nie kupuje jakoś specjalnie na jesien, bo zaraz bedemusiała na zime nową kupic ;/

wiesz co pscółko j pisałam o Sklep internetowy C&A | Modna odzież po niskich cenach boże ale mi długi link wkleiło :baffled: no nic w każdym razie tam są ciążóweczki ale tak jak już pisałam nie dla mnie takie ceny :-D może w stacjonarnych sklepach nie wszystkich mają linie dla ciążówek, u nas w Rybniku jest na stówę, także nie wiem. Usg genetyczne.. strasznie to drogie :szok: ja na stówę będę miała z NFZu tak jak przy Fipie, ale nie wiem czy bym się skusiła prywatnie.. chyba nie, to się teraz takie modne zrobiło, ale w gruncie rzeczy jak ktoś nie ma/ nie miał problemów to chyba nie jest to takie konieczne.
ale jakbym miała kasy za dużo to bym zrobiła :D

my na zimę mamy kombinezon zeszłoroczny, jeszcze dobry, specjalnie kupowałam większy, żeby starczył na dwa sezony, aczkolwiek musze przymierzyć :dry:...a kurtka jesienna też jeszcze dobra całe szczęście, nigdy nie kupuję Ami ciuszków na styk :tak:

cytrusik uwielbiam "złota jesień", gdy słoneczko, powietrze już chłodniejsze, a na ziemi i na drzewach kolorowo :tak: :-) oby taka właśnie jesień była w tym roku

pscółka, ja bym nie robiła genetycznego jeżeli nie byłoby takiej potrzeby...ale jeżeli powinnaś to nawet bym się nie zastanawiała :tak:

pscółka poruszyłaś dobry temat, bo ja nie kumata jeszcze jestem i nawet o tym nie myślałam.

Dobrze dziewczyny, że na Was trafiłam. Mam wrażenie, że czasem myślicie za mnie:-) Muszę się zorientować dokładnie gdzie ewentualnie mogę je zrobić i ile to kosztuje

my na zimę mamy kombinezon zeszłoroczny, jeszcze dobry, specjalnie kupowałam większy, żeby starczył na dwa sezony, aczkolwiek musze przymierzyć :dry:...a kurtka jesienna też jeszcze dobra całe szczęście, nigdy nie kupuję Ami ciuszków na styk :tak:

cytrusik uwielbiam "złota jesień", gdy słoneczko, powietrze już chłodniejsze, a na ziemi i na drzewach kolorowo :tak: :-) oby taka właśnie jesień była w tym roku

a ja własnie nie lubie kupowac za duzych ubran ;p jakoś mnie to razi, moze dlatemu ze moja mama tez tak kupowałam a mi wcale nie podobało sie chodzenie w za duzych ciuchach ^^ :p
ale siłą rzeczy moja Maja jest maleńka i ciężko nam coś znaleźć dla niej wiec zawsze w kurtce są rękawki podwinięte :p
a powiem wam ze jak jej kupiłam pierwszą kurteczke na wiosne jak miała chyba 7 miesięcy tak przechodziła w niej wiosnę, poźniej jesień i jeszcze pół kolejnej wiosny :D haha :p a potem dostała nową kurtke to juz tamta poszła do pudła :p

a co do tego usg genetycznego, moj lekarz mówi ze to nasz wybór, ale generalnie to poleca osobom które w rodzinie mają osoby z jakąś chorobą genetyczną
mi mówił w pierwszej ciaży jak i teraz ze jeśli coś ma sie dziać to lepiej wiedzieć wcześniej prawda i mieć czas na oswojenie się z tą myslą i jakoś dostosowanie swojego zycia, a nie nagle sie dowiadujesz ze cos jest nie tak jak juz dziecko sie urodzi ..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a ja własnie nie lubie kupowac za duzych ubran ;p jakoś mnie to razi, moze dlatemu ze moja mama tez tak kupowałam a mi wcale nie podobało sie chodzenie w za duzych ciuchach ^^ :p
.

Krolewnazmarcepana - mysle tak jak ty.
Jak Amel przymierze cos za duzego to wyglada...jak sierota.
Niby rekawy czy nogawki zawsze mozna podwinac, ale i tak bedzie widac, ze bluzka jest, za szeroka, spodnie za luzne i t.p.
Generalnie to wole, zeby miala mniej ubran, ale kupowac rozmiar akurat i zeby wygladala porzadnie, he he :)

Do góry