reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Jak nam się córka trafi to na drugie dostanie Gloria żeby jej nie pokrzywdzić. Antek ma na drugie Julian po tym oto Julianie Zobacz załącznik 502442..
A w drodze do szpitala usłyszałam od męża: A teraz prędko zanim dotrze do nas, ze to bez sensu :p
tekst męża bezcenny k,MzIyMjgyMTYsNjA0NTgx,f,dyzy_usmiech.gif

reklama
Ooo to fajnie, że wy tez tak macie. Zastanawiałam się czy z moją głowa wszystko w porządku, bo tak wcześnie ;)

Dotkass - wkleiłaś Glorie :D. Jak nam się córka trafi to na drugie dostanie Gloria żeby jej nie pokrzywdzić. Antek ma na drugie Julian po tym oto Julianie Zobacz załącznik 502442..
A w drodze do szpitala usłyszałam od męża: A teraz prędko zanim dotrze do nas, ze to bez sensu :p

króla Juliana uwielbiam :-)

a tekst męża - niemożliwy!!!! oj uśmiałam się :-D

Bullynose –witaj. Wszystko nadrobisz w trakcie:-). Najważniejszy spokój ducha.
Zoyaa – witaj,niezły żartowniś z niej/niego;-)

A odnośnie MC Donalds, to na szczęście w moim rodzinnymmieście go nie było, podobnie jak innych fastfoodów i nigdy się od niego nieuzależniłam.. I niestety „skusić się na coś dobrego” bynajmniej nie kojarzy misię z tym przybytkiem. Powiem tylko tyle, że my z mężem obiecaliśmy sobie żenigdy nie będziemy zabierać naszych dzieci na te „cudowne” obiadki, mamnadzieję, że uda nam się w tym postanowieniu wytrwać tzn. głównie, że uda sięodeprzeć presję ze strony dzieci, bo o nas to jesteśmy spokojni.

Pchła – ja mampodobnie (niestety zmądrzałam dopiero po tym jak wzdęcia nie dawały mi żyć iwylądowałam na hydrokolonoterapii), a własne soczki to podstawa w okresiejesienno-zimowo-wiosennym. Tylko właśnie obawiam się, że jak ktoś takiej dietynigdy nie doświadczył to nie wie jak fajnie można się czuć. Ja jeansy ciążowe wH&M kupiłam za 149, resztę kupuje używane przez allegro;-)

mamakruszynki –ten facet Twojej teściowej to jakiś prostak. Wiadomo, że małe dziecko wymaga więcejuwagi, ale to nie znaczy, że będziecie starsze kochać mniej. Pewnie z córciątatuś będzie musiał się trochę bardziej zaangażować, ale to im wyjdzie tylko nadobre.

Oliwka – nikt sięnie obraża, tylko wyraża swoje zdanie, a to różnica. I to naprawde super, że udało sięzałatwić chorobowe.

Dotkass – jamiałam półpasiec w maju kilka lat temu, nie był bolesny. Początkowe objawy totylko osłabienie tj. czułam się niewyraźnie, spowolniona i temperatura niecoponad 37. Ale niestety można go przechodzić więcej niż jeden raz. Ja na mycieokien psychicznie nastawiam męża – i chyba nie będzie miał wyjścia, bo jegorodzice na wizytację wpadają:-)

Asiak – super pomysłz zaangażowaniem starszego rodzeństwa. Generalnie jestem za angażowaniem dzieciw różne domowe aktywności. Moja mam mnie od tego odcinała, miałam się tylkouczyć… trochę mi jej brakowało w dzieciństwie, nawet nie pamiętam, żebym na kolanach u niej siedziała:-(

Smile – właśnie taszczepionka z 13-tego miesiąca u synka mojej siostry aktywowała autyzm, Zaczęłosię od tego, że strasznie po niej wymiotował, potem cofnęła mu się mowa iwyłączył się z naszego świata. Tak więc jak macie możliwość to nie wybierajcieszczepionek skojarzonych, unikajcie szczepionek z timerosalem (tlenek rtęci) ajak macie wątpliwości czy dziecko jest zdrowe to przesuńcie szczepienie, niewarto ryzykować.

Ewafoto-gratuluje formy:-)

Zgrzeszyłam i żaluje :p

jesc mi sie chcialo i co zrobiłam?... kanapki z serem z mikroweli...nażarłam sie jak nie wiem ...a teraz walcze zeby w wc sie nie znalezc a brzuch mam jakbym conajmniej w 4 miesiacu była....

Pscolka i spolka - ja własnie też słyszałam od Pani dr, do której mam wielkie zaufanie, że ta na świnkę-odrę-różyczkę w 13mz jest 'felerna'. A teściowa z kolei mówiła, że córka koleżanki wylądowała w szpitalu i do dzisiaj ma niestety różnego rodzaju problemy właśnie z powodu tej szczepionki. Dwóch lekarzy mi potwierdziło, że na ogół nie powinno się nic stać, ale procentowo powikłań jest zdecydowanie więcej niż po innych szczepieniach i są to powikłania dosyć poważne jeżeli chodzi o dalszy rozwój dziecka.
Przy ospie powiedzieli, że prawdopodobieństwo powikłań jest znikome, więc szczepiłam. Jak pisałam - boję się, bo w rodzinie powikłania po ospie były i wiem co to znaczy. Do tego dzidziuś w drodze - ja już ospę miałam, ale i półpaśca dwa razy!! A gdyby jeszcze maleństwo ospę załapało to w ogóle bym się załamała.

reklama
Do góry