Bullynose –witaj. Wszystko nadrobisz w trakcie:-). Najważniejszy spokój ducha.
Zoyaa – witaj,niezły żartowniś z niej/niego;-)
A odnośnie MC Donalds, to na szczęście w moim rodzinnymmieście go nie było, podobnie jak innych fastfoodów i nigdy się od niego nieuzależniłam.. I niestety „skusić się na coś dobrego” bynajmniej nie kojarzy misię z tym przybytkiem. Powiem tylko tyle, że my z mężem obiecaliśmy sobie żenigdy nie będziemy zabierać naszych dzieci na te „cudowne” obiadki, mamnadzieję, że uda nam się w tym postanowieniu wytrwać tzn. głównie, że uda sięodeprzeć presję ze strony dzieci, bo o nas to jesteśmy spokojni.
Pchła – ja mampodobnie (niestety zmądrzałam dopiero po tym jak wzdęcia nie dawały mi żyć iwylądowałam na hydrokolonoterapii), a własne soczki to podstawa w okresiejesienno-zimowo-wiosennym. Tylko właśnie obawiam się, że jak ktoś takiej dietynigdy nie doświadczył to nie wie jak fajnie można się czuć. Ja jeansy ciążowe wH&M kupiłam za 149, resztę kupuje używane przez allegro;-)
mamakruszynki –ten facet Twojej teściowej to jakiś prostak. Wiadomo, że małe dziecko wymaga więcejuwagi, ale to nie znaczy, że będziecie starsze kochać mniej. Pewnie z córciątatuś będzie musiał się trochę bardziej zaangażować, ale to im wyjdzie tylko nadobre.
Oliwka – nikt sięnie obraża, tylko wyraża swoje zdanie, a to różnica. I to naprawde super, że udało sięzałatwić chorobowe.
Dotkass – jamiałam półpasiec w maju kilka lat temu, nie był bolesny. Początkowe objawy totylko osłabienie tj. czułam się niewyraźnie, spowolniona i temperatura niecoponad 37. Ale niestety można go przechodzić więcej niż jeden raz. Ja na mycieokien psychicznie nastawiam męża – i chyba nie będzie miał wyjścia, bo jegorodzice na wizytację wpadają:-)
Asiak – super pomysłz zaangażowaniem starszego rodzeństwa. Generalnie jestem za angażowaniem dzieciw różne domowe aktywności. Moja mam mnie od tego odcinała, miałam się tylkouczyć… trochę mi jej brakowało w dzieciństwie, nawet nie pamiętam, żebym na kolanach u niej siedziała:-(
Smile – właśnie taszczepionka z 13-tego miesiąca u synka mojej siostry aktywowała autyzm, Zaczęłosię od tego, że strasznie po niej wymiotował, potem cofnęła mu się mowa iwyłączył się z naszego świata. Tak więc jak macie możliwość to nie wybierajcieszczepionek skojarzonych, unikajcie szczepionek z timerosalem (tlenek rtęci) ajak macie wątpliwości czy dziecko jest zdrowe to przesuńcie szczepienie, niewarto ryzykować.
Ewafoto-gratuluje formy:-)