reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

My zameczek, ale chyba za ambitnie :-) Mi udało się nieco chmur ułożyć, a M poszedł na łatwiznę i zameczek układa:-D
puzzle-6000-dilku-neuschweinstein-10c36511.jpg

reklama
dziewczyny wczoraj wieczorem pierwszy raz poczulismy z mezem ruchy!!:-)
i jestem wrecz przekonana, ze to nie byly zadne ruchy jelit ani tez to nie bylo bulgotanie i pekajace pecherzyki, ktore juz wczesniej czulam :) lezalam sobie przed snem na plecach trzymajac reke na brzuszku (tam gdzie gin jezdzil glowica na usg), a tu 2 pukniecia tak troche z prawej strony :szok::-D wzielam szybko reke meza ktory lezal obok i mu polozylam w tym samym miejscu... czeka czeka a tu nagle oczy jak 5zl :-D tez poczul 2 pukniecia, a potem cos jakby obrot/przeplyniecie i... koniec :-p ale niesamowite uczucie :-D
w sumie maluch juz jakies 10cm powinien miec wg tego co pisza w necie, a mnie polozna uprzedzala ze ze wzgledu na szczupla budowe ciala moge poczuc ruchy stosunkowo wczesnie... ja chce jeszcze :-D

cześć dziewczynki,

ankzoc
, udało mi się bez mniejszego problemu zrobić zastrzyk, aż sama byłam w szoku, co prawda, żeby Ali mi się nie pokładał na podłodze na karku musiałam go przekupić, że jak da sobie zrobić zastrzyk dam mu coś smacznego i po tym jakoś poszło ;-):-D:-D, jeśli chodzi o wagę, dla mnie też nie ma ona większego znaczenia, tzn ma, jeśli zaczynam się już czuć ociążała i kiepsko w swoim ciele, bo przecież dobre samopoczucie jest najważniejsze, a to co inni o mnie mówią, myślą mam głeboko...co w Anglii mi się bardzo podobało, że to nie miało większego znaczenia, laski z wielkimi tyłkami w mini i gołym dupskiem na wierzchu a uśmiechnięte i nikt nawet nie skomentował, oprócz kogo, oprócz polaków, no niestety jesteśmy mało tolaranycjnym narodem, dodatkowo niestety mało optymistycznie nastawionym do świata i wolimy zajmować się życiem innych niż swoim, sama nie wiem, może z nudów, może dlatego, bo lubimy być albo lepsi, albo lepsi, albo gorsi a nigdy pomiędzy- normalni, zwyczajnie być sobą :confused:

aneczka, dobrze, że to nie było nic poważnego...a co do CC, dlaczego prawie tydzień w szpitalu? ja miałam leżeć 3 doby, wypisałam się po dwóch bo wszystko było ok, blizna mi się goiła dobrze

Ewa, moja Ami też poranne wstawanie ma już za sobą :-D i jak piszesz czeka nas znów przestawianie się na pobudki poranne i nocne ;-), a czas leci mi szybko jak nie wiem co, już zaraz połowa będzie, ale zauważyłam, że to druga ciąża tak leci, pierwsza się ciągnęła jak glut z nosa ;-):-D

white, gratuluję, masz rację to niesamowite uczucie

ja dziś Ami zostawiłam w domu, katarek i kaszel ją męczy, nasmarowałam Ją i leżymy w łóżku- obie, ja co prawda ubrana, bo muszę biegać góra, dół, leżymy w sypialni a do kuchni co jakiś czas trzeba się wybrać :sorry2:, nasmarowałam Ami i się wygrzewa, mam nadzieję, że szybko Jej przejdzie

miłego dnia

Ostatnia edycja:
witajcie :-)

ja właśnie uświadomiłam sobie, że jeszcze 1,5 tyg i idę na zwolnienie.... i mam mieszane uczucia bo jak byłam na zwolnieniu to było mi tak błogo nie chciałam wracać, ale jak wróciłam to szkoda mi iść na L4 mam tu fajnych ludzi i jakoś będzie mi ich brakowało :-( ech....

aneczka852 - witaj super, ze to nie było nic poważnego :-)

mamakruszynki - współczuję problemów z zębami, mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz bo ja nigdy nie miałam problemów ale mój m tak

myszka_1405 - ja nie robiłam, ale jadła są pyszne...... jak zrobisz i będą pycha to wrzuć przepis... powodzenia

Ewafoto - tak tak czas pędzi jak szalony

krolewnazmarcepana - ja ostatnio przynajmniej raz dziennie muszę przeżyć taki ból... masakra taki mi głowa pęka i drażni nawet tv :sorry2: ech musimy to przeżyć

ja chce wierzyc, ze jestem przypadkiem ktorego w ciazy migreny oszczedzaja :-p
na razie zdarzyla mi sie tylko aura (sama, bez migreny) na samym poczatku ciazy (gdzies tak w 5-6 tygodniu) i od tego czasu cisza... i oby tak do konca, bo konanie bez mozliwosci wziecia tabletki mnie przeraza :baffled:

ja chce wierzyc, ze jestem przypadkiem ktorego w ciazy migreny oszczedzaja :-p
na razie zdarzyla mi sie tylko aura (sama, bez migreny) na samym poczatku ciazy (gdzies tak w 5-6 tygodniu) i od tego czasu cisza... i oby tak do konca, bo konanie bez mozliwosci wziecia tabletki mnie przeraza :baffled:

a wyobraź sobie co ja czuje jak ja normalnie biore 3 lub 4 tabletki dziennie, 2 to są na przeciwdziałanie migrenom, 1 tez zapobiegajća i jak boli to jeszcze 1 przeciwbólowa :p
w pierwszej ciąży nie miałam migren .. ale po porodzie.. jakaś masakra, wymioty zawroty głowy i nie mogłam dziecka sama podnieść tak sie wszystko skumulowało
a podobno jak ktoś ma migrene to w ciazy jej nie ma... co okazalo sie kompletną bzdurą :p

ehhhh czas sie moze ubrać juz :p i moze odkurzyć haha ;))

Wchite-orchid - gratulacje :) Ale na mocniejsze doznania to musisz jeszcze troche poczekac :)
Ja sie dziwie jak to jest z tym moim dzieckiem -2 tygodnie temu ruchy czulam codziennie, w tym tygodniu - prawie wogole. Pomijajac wczorajszy dzien, gdzie obrocilo sie calym cialem, bo poczulam duzego gula i nawet zobaczylam go na wysokosci gdzie jest macica. Milo z jego strony, ze dalo znac, ze zyje.
Ale nie zmienia to faktu, ze w tym tygodniu jest leniwe, ledwo ledwo czuje jakies pukniecia. Zobaczymy, co przyniesie nastepny tydzien.

Dotkass - dobrze gadasz z ta waga, najwazniejsze to dobrze czuc sie we wlasnym ciele,a to ze niektorym moze sie to nie podobac - to ich problem :)

reklama
pszczółka nam też się wydawała łatwa ale jak zaczeliśmy układać to trochę jesteśmy przerażeni ale mamy ramkę, część nieba no i rant dachu więc idzie w miarę szybko znając życie ułożymy na 100% do końca miesiąca.

Co do ruchów to ja raz na jakiś czas coś poczuje ale czy to są ruchy bąbla to na 100% nie wiem

Do góry