• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hej. beti no niestety mi tak powiedzieli , lekarka mi nie da skierowania:( i muszę ppłacić:wściekła/y: moja kuzynka jak jechała na prenatalne rak samo miała niestety:( a skąd brać te pieniądze :zawstydzona/y:

reklama
wiecie co bardzo dużo u was chcą za to usg.. ja za normalne płace 100/120 zł a za prenatalne 150;O tyle samo płaciłam w ciązy z Mają

Witajcie ja wpadłam na chwilkę, bo zaraz lecę z Maja do kontroli, mam nadzieję, że już będzie wszystko ok :-)

aisak_85 - warto spróbować, zawsze to zaoszczędzona kasa

Notka - dokładnie zgodzę się z Tobą ja uwielbiam sery pleśniowe ale nie jem ich w ciąży, pewnie, że może z jednej strony to wszystko rozdmuchane jest ale po coś ktoś to nagłośnił żeby kobiety były świadome... a po co później przez całe życie ponosić konsekwencje wlasnej głupoty! Oj biedny maluch :-( moc zdróweczka przesyłamy

ladies - o matko nie źle się cenią :szok:

Iśku - ja też jakoś się nie spieszę :-D chyba ta na prawdę zacznę się rozkręcać w lutym, jak wrócimy z gór ;-)

Smile_ - mnie też czeka w marcu przeprowadzka, więc na razie nie śpieszy mi się

aneczka852 - przykro mi :-(

Bishopka -
[*]

krolewnazmarcepana - kochana wypoczywaj, korzystaj z dnia wolnego. Współczuję przepraw z zusem :dry:

Witajcie

Jejku jak ja już mam dosyć siedzenia w pracy, żle mi się tak siedzi 7h masakra, kręcę się na tym krzesełku jakbym miała jakies robaki:happy2: i te dojazdy prawie godzina:angry: a w autobusie tak duszno... a ja musze wytrzymac do końca roku jak ja to zrobię :baffled:

Oliwka ja tez do końca roku strasznie mi się dłuży;(i coraz gorzej wstaje
Bishopka jestem z z Tobą i Twoim Aniołkiem;)
Ankzoc Oby z Mają było Wszystko ok;)
Dorotka jak tam Twoje zdrowie mam nadzieje ze nie przejdzie na Amelkę. 3 mam kciuki za usg;)
a ja pokłóciłam się rano z Moim i Moja Ola tez to przeżywa;(
Co do cen usg ja płaciłam 100 zł ale dostałam się na nie cudem bo baka zrezygnowała a tak terminy w luksmedzie na 20 grudzień masakra!!!1

Ja jeźdzę do Warszawy na wizyty i usg ale całe szczęscie ceny nie są masakryczne. Za wizyte u gina płace 150zł ,a za USG u Makowskiego płaciłam 200zł.
U Roszkowskiego USG ciąży kosztuje 450zł (cena z zeszłego roku, wiec nie wiem jak teraz), to jest hardcore, a do tego pacjentki walą drzwiami i oknami:sorry2:

klaudia, dziekuje kochana :-0 Olbas znam i stosuje :tak: dzieki za przypomnienie!! :-)

ankzoc, powodzenia i czekamy na same dobre wiesci o uszkach Majci

u mnie tez usg ma stala cene, czy pierwsze czy genetyczne czy polowkowe koszt to 200zl

a ja wlasnie odkrylam ze bede mogla skorzystac z dodatkowego polrocznego macierzynskiego platnego 60% ale fajnie :) :-) :-)
kochane jaki jest teraz wymiar urlopu macierzynskiego?? podstawowy 20tyg. + 6 tyg na wniosek do pracodawcy?? czyli razem 26tyg? ... bo juz sie pogubilam, w kazdej mej ciazy inny wymiar mialam :confused:

Naciągają te kobiety w ciąży na każdym kroku na kasę. USG powinno być darmowe niezależnie czy zwykłe czy genetyczne czy połówkowe. Przecież tu chodzi o człowieczka który ma się urodzić i jego zdrówko. Masakra :wściekła/y: Aborcją się zajmują a z tym powinni coś zrobić.

Oliwka
współczuję Ci na prawdę. Ja sama się strasznie męczyłam w pracy to były początki ciąży. Teraz sobie nie wyobrażam. Bóle pleców i rosnący brzuch. Byle do końca roku. Długo Ci nie zostało.

Wybieram się dzisiaj do przychodni wypytać o położną środowiskową. Czytałam że w II trymestrze warto się nad tym zastanowić.

reklama
No niestety:( za wizytę prywatnie i usg płacilam 100 zł, a na to prenatalne jUz wysyłają do kliniki. No ale co zrobic, jak chce zobaczyć ze moje dzidzi jest zdrowe i nie na żadnych wad no to trzeba płacić . A ja wam powiem ze chętnie poszlabym do pracy bo jUz nie mogę w domu wysiedziec:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry