• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Oliwka, powiem Ci ze ja pracuje z wlasnego wyboru ;-) chce do konca roku pracowac i od stycznia na L4, tak sie umowilam z pracodawca i ginem
w tym tyg pierwszy raz poczulam ze sie ciezko robi...plecy mnie pod koniec dnia bola i chetnie bym sie polozyla, odpoczela..... no nic, mam nadzieje ze i grudzien szybko zleci :-)

dziewczyny, nie wiem jak u was ,ale tu w wawie jest usg na nfz podczas calej ciazy, u mnie w szpitalu mozna przystapic do programu "mama i ja" wszystkie wizyty u gina i usg odbywaja sie w przyszpitalnej przychodni i tu tez robia usg bez zadnego problemu
ja pod koniec ciazy zwykle z prywantnych wizyt przerzucam sie na szpitalne

reklama
Notka ja pracuję bo musze:no: umowa zlecenie ale powoli zaczynam sie czuć jak wieloryb:happy2:

jeżeli chodzi o wizyty i USG ja chodze na NFZ wszystko za darmo i prenatalne też bo mam 36 lat:-);-)

Bishopka tulę Cię kochana,
[*] wszystkie jesteśmy z Wami myślami :*
Dotkass kciuki żeby maleństwo się pięknie zaprezentowało, czekamy na wieści :-)
Ankzoc przynoś dobre wieści z wizyty
Przerażają mnie te ceny za wizyty u Was :szok: mój doktorek bierze 100zł w tym jest USG i badanie ginekologiczne na każdej wizycie, a jak prowadzi ciążę stałej swojej pacjentki to i po 80zł bierze :tak: a sprzęt ma nowiutki w zeszłym roku wymieniał, ode mnie brał 50zł jak prowadziłam u niego prywatnie pierwszą ciążę a teraz chodzę do niego ale na nfz, też na każdej wizycie mam USG i badanie robione. Prywatnie idę do niego tylko na ważniejsze USG jak połówkowe właśnie ze względu na sprzęt bo ten aparat do USG w gabinecie na nfz woła o pomstę do nieba :angry:

Oliwka, a tu i bez wzgledu na wiek robia usg i wizyty darmowe na nfz
ja tez zaczynam czuc sie wieksza.... ja juz ciazy nie ukryje, jeszcze do niedawna bylo to mozliwe ;-)
macice mam prawie na rowni z pepkiem, czuje tez jak okolice pepka twardnieja...zaczyna sie :-D

dzieki Isku :-) te dodatkowe 6 tygodni to na wniosek pracownika jesli dobrze pamietam? i trzeba sie zadeklarowac w pracy ze bedzie sie korzystalo z tego dodatkowego
no ja sie ciesze bardzo!!! zwykle po skonczonym macierzynskim konto swiecilo pustkami a tu prosze :-D dobre i 60% niz 0 :cool2:

Cześć brzuchatki:-)
Ja dzisiaj od rana mam dobry humorek,mieliśmy z D baaardzo miłą pobudkę:-D.Zdążyłam już posprzątać łazienkę i kuchnie,zostało mi odkurzyć i umyć podłogi w salonie i będzie super.
Notka jak to jest z tym dodatkowym urlopem macierzyńskim?Bo to ponoć wchodzi od 1 września,czyli się nie załapiemy.No chyba że coś się zmieniło,to napisz mi proszę.A wymiar macierzyńskiego to 20tyg + 4tyg dodatkowego.tak przynajmniej było w lutym tego roku jak urodziłam Kornelię.
Shy proszę powiedzieć Twojemu M że absolutny zakaz ma kłócenia się z Tobą!Bo to tak jakby krzyczał na okruszka.
Dotkass trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę,proszę o relację i zdradzenie Nam płci dzidzi.
Ja już też mam spory brzuch,ale jeszcze nie typowo ciążowy,po prostu się pulpecik zrobiłam:-)To pewnie od tych pączków z bitą śmietaną:-D

mamokruszynki, wchodzi z dniem 1 wrzesnia i jesli wtedy bedziesz chociaz w ostatnim tyg macierzynskiego to masz prawo przedluzyc o kolejne pol roku na nowych zasadach :-) teraz od 2013 roku ma sie tez zwiekszyc wymiar dodatkowego z 4tyg na 6tyg (na wniosek zainteresowanej)

fajnie ze mily ranek mieliscie :-) pracowita jestes....mam nadzieje ze takie porzadki to raz na tydzien robisz

załapiemy sie na ten macierzyński :P tzn. wy na pewno :D ja mam termin na 2 kwietnia i jakby sie zdarzyło że urodze wcześniaka to sie chyba nie załapie wtedy ;O

a co do tych cen, to niestety za wiedze trzeba płacić
jak urodziłam Maje to leżałam w szpitalu z babką która miała problemy z zajściem i potem jak juz była w ciąży to jeździła do jakiegoś lekarza do warszawy i mówiła ze na miesiąc to wydawała na to 1000 zł :angry:

ja tam wole zapłacić niz iśc na nfz:dry: a mój lekarz jak chce zobaczyć dzidzie na lepszym sprzęcie to jade zamiast do niego do szpitala i wtedy nie płace za to dodatkowe usg

wróciłam ze sklepu i ide robić zaraz pierniki :D mają być ciastki ze shreka :D:D

Hej dziewczyny!
My sobie jeszcze odpoczywamy bo później na uczelnię do..20 :baffled:
Bishopka Trzymaj się kochana!
aneczka Przykro mi z powodu króliczka:-(
Notka zdrówka dla synka i mam nadzieję,że kotek okaże się zdrowy jak..ryba :-D
beti Zgadzam się z Tobą! Jeszcze narzekają,że za mało dzieci się rodzi!!
mamakruszynki Ale z Ciebie jest perfekcyjna pani domu :-D

A co do ceny to ja płacę 140zł za wizytę z USG ;-)

reklama
a powiem wam, że w pierwszej ciąży nie sprzątałam w domu ;p mąż sprzątał
a teraz mam jakąś manie... choć w tym tygodniu źle sie czułam i nawet nie odkurzałam, ale strasznie mnie wkurza jak mam bałagan :szok:codziennie wycieram blaty, umywalke wanne i regały hahahahah :P jak zawsze sprzątałam raz w tygodniu to teraz mi sie zdarza odkurzać co 2 dzien i zmywać podłoge :D dobrze ze mam porządnego mopa hahah :P
nie wiem co mi sie dzieje :P
i wkurza mnie jak mąż zostawi okruszki albo coś na blacie i na niego krzycze ze ma sprzątac po sobie:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry