reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
pscółka mi chodzi tylko o to, żeby nie uogólniać, że publiczne przedszkole jest super, a prywatne to przechowalnia:baffled: jeśli już, to na odwrót

plusem publicznego jest zdecydowanie niższa cena i.... to by było na tyle;-)

tak samo możesz mi mówić, że gin na NFZ jest lepszy od prywatnego... no cóż prywatnie to ja mam wizytę po 45 min. i wycierany "brzuszek" po żelu z usg, podawaną rękę, żeby mi wygodnie było zsiąść z samolotu i zapisywane "tableteczki" + gadka-szmatka o moim samopoczuciu, imionach dla dzidziusia itp....
a na NFZ, cóż - mam za darmo

a co do dzieci żłobkowych, niegadajacych, niechodzących - zdecydowanie najlepszą instytują jest babcia:tak:
o nianiach też sie nasłuchałam, tu dopiero masz brak kontroli... zawsze mozna spróbować z podsłuchem, no ale...
natomiast dla maluchów wieku mojej Gosi - przedszkole (a raczej klubik malucha) z malutkimi grupami jest po prostu idealny, na pewno lepszy od niani i śmiem twierdzić, że lepszy nawet od rozpieszczającej babci. A jak cokolwiek bedzie nie tak - dziecko wypapla od razu. Moja Gosia mi np. od wejścia meldowała, że gosiusia płakała i pani musiała sie tłumaczyć dlaczego (nawet jesli nie zamierzała)

Dotkass domek cudny, tez się nad takim zastanawiałam i doszłam do wniosku, że moja jeszcze za mała, a ty mnie teraz utwierdzasz w tym przekonaniu

ankzoc jesli kupujecie lego, to mogę podpowiedzieć, że najfajniejsze są zestawy z dużą ilością figurek, czasami są takie, że mają raptem 3 klocki na krzyż i kilka zwierzatek
Gosia uwielbia też klocki -kwiatki

i hitem okazała się płytka konstrukcyjna - taka duza plansza, na której można budować. Kosztuje jakies 30-40zł, ale naprawde fajna sprawa.

ankzoc fajny i widzę, że ma płytke konstrukcyjna w zestawie

My zaczynalismy też od takiego pudełka (tylko duplo), a potem dochodziły kolejne zestawy i fajnie się mieszczą w tym pierwszym pudełku

Witojcie:-) cos ostatnio tylko Was podczytuje, jakoś nie mam weny do pisania:baffled: Ehh nawet teraz nie wiem co pisac:eek: a co do tych klocków to naprawdę fajny pomysł na prezent dla dzieciaczka:tak: pamietam sama kiedyś miałam podobne jeszcze z Niemczech przywożone :-) Aż mi sie gęba uśmiechnęła jak je zobaczyłam :-D

Tasia, klocki i samochody do pewnego czasu, odkąd jestem w ciąży to lalki odgrywają główną zainteresowania rolę :-)

Nef z przedszkolem się zgodzę w 100%, z lekarzem nie koniecznie...z Amelcią chodziłam prywatnie i fakt, że opiekę miałam super, teraz chodzę na NFZ ale do prywatnej przychodni (nie widzę różnicy też mam wycierany brzuszek, podawaną rękę i siedzę w gabinecie dopóki nie wyczerpię zestawu pytań :-)), tak więc jak pisałaś nieuogólniajmy ;-) jeśli chodzi o domek, zdecydowanie za wcześnie, jak pisałam Ami dopiero teraz się interesuje :-) a co do Babć, Niań i Mam, uważam, że najlepszą instytucją jest jednak Mama, mimo wszystko, w drugiej kolejności Babcia

ankzoc, super zestaw :-):tak:

co do klocków duplo to Amelcia już ma tyle zestawów, że już pudełka oryginalne dawno pochowały inne zabawki, bo lego się nie mieściło, a chciałam żeby miaław jedym miejscu, teraz to musiałabym chyba mega dużą skrzynię kupić, jeśli zdecydujemy się na kolejny zestaw :laugh2::sorry:

jeszcze jedno odnosnie macierzynskiego, nas zalapie 100 % przez 26 tyg, a kolejne pol roku to 60%....
cyt. " Aby skorzystać w dodatkowych, płatnych w wymiarze 80% pensji 26 tygodni urlopu, należy zgłosić taką chęć przynajmniej na 14 dni przed planowaną datą porodu. Jeśli tego nie zrobisz, przez pierwsze pół roku będziesz otrzymywać 100% świadczenia. Jeżeli jednak w tym czasie zdecydujesz, że chciałabyś wydłużyć urlop o kolejne pół roku, jest to możliwe, jednak będziesz przez drugą część urlopu otrzymywać 60% pensji. Podstawę wymiaru zasiłku dla pracownika stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych. " :-)
Urlop macierzyński 2013 - co warto wiedzieć? - Prawo dla rodziców - Mama i tata - BabyOnline.pl

reklama
myszka_1405; to na jedno wychodzi w sumie, tylko kurcze jak tu nie urodzic 16.03 to u mnie juz 9 mies ciazy czyli dzidzius w terminie :-/

Dotkass; a wiesz ze dzieci preferujace klocki sa ponoc bardziej "rozwiniete intelektualnie" i to swiadczy o ich wyobrazni i kreatywnosci? :-) super corcia rosnie :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry