reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Phelania – ja to mam tak że ja dużo wiem o odżywianiu, ale dobrze skomponować tygodniowe menu to nie potrafiłabym pod kątem odpowiedniej proporcji białek, węgli i tłuszczów i uwzględniając makro i mikroelementy. Dlatego poszłam do dietetyczki, bo przynajmniej będę wiedziała do czego dążyć. Mi przy mojej nadwadze powiedziała , że mogę przytyć 7-12 kg:shocked2:
Co do wątku zdjęciowego to ja nie dołączę, nawet jak będzie zamknięty. Niestety w necie nic nie ginie, a ja cenię swoją prywatność:sorry: Ale żebyście miały wyobrażenie to Włodarczykowa jest od mnie podobna, słyszałam to od conajmniej kilkunastu osób, tylko ja mam ze 20 kg więcej i blond tlenione włosy. Jak zaczęliśmy chodzić z mężem, a on jeszcze ne miał mojego zdjęcia to pokazał swojej rodzinie (w tym babci) zdjęcie półnagiej Włodarczykowej z okładki CKM i powiedział, że tak wyglądam:-D

reklama
A ja znowu się czuję nie najlepiej :-( Mam dość tych koszmarnych mdłości, nie mogę się doczekać aż miną!

Ewafoto To pochwal się brzuchem bo ja to mam tylko wieczorem a rano jestem praktycznie płaska!

krolewnazmarcepana Ja tak samo, szczególnie te z Was, które udzielają się najczęściej. ;-)

madzikowska Ja też kiedyś się nie mogłam przekonać to do lumpeksów ale kupiłam tam kilka "perełek" i czasami za grosze ;-)

A co do wątku zdjęciowego to też uważam, że zamknięty byłby najlepszy. Faktycznie forum jest dośc popularne i nie chcę , żeby nie którzy sobie podglądali. :-p

Tak pisałyście o tych snach dziwnych, że śniło mi się , że byłam żebraczką i chciało mi się jeść więc poszłam do jakiejś chaty i powiedzieli, że mnie nakarmią jeśli poucinam głowy kurom tasakiem..jakaś masakra po prostu haha:-p

white_orchid- wczoraj martwiłam sie o ciebie- cieszę się że wszystko ok, a jak zajrzałam do łazienki to okazało się że u mnie podobna historia

dotkass- w takim razie witam nową moderatorkę:-)

aaa19- też zauważyłam, że w ciąży jestem głównie wieczorami, chociaż ostatnio rano też odrobinke

pscółka i spółka- ja nie muszę zastanawiać się nad dietą, wiem, że za 4-5 tygodni najpóźniej będę na diecie wątrobowej- gotowane owoce, warzywa, mięso, ryż i biały chlebek, oczywiście bez soli i cukru- w poprzedniej ciąży miałam cholestazę- ciążowe zapalenie wątroby- bardzo groźne dla ciąży i w tej ciąży muszę odciążyć wątrobe jak tylko mogę, tym bardziej, że biorę leki z hormonami

ja też raczej nie zdecyduję sie na publikowanie zdjęć, no chyba, że gościa z brzuszka, no i uważam, że nie można dzielić forum na te które udzielają się częściej i te które rzadziej, to jest forum na którym każda kwietnióweczka powinna czuć się częścią całości, mieć odwagę pytać i zawsze- w miare możliwości- otrzymywać odpowiedzi i wsparcie, ciąża to czasem trudny czasem zagadkowy okres, zachęcajmy dziewczyny aby się ujawniały, bo zapewne jest wiele, które podczytują, a nie mają odwagi napisać

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,
Ja jestem jak najbardziej za tym żeby wątek zdjęciowy był zamknięty,tak będzie bezpieczniej.
Co do wagi,mnie jak na razie ubyło 1,5kg choć według mnie raczej przytyłam,a przynajmniej tak się czuję,odżywiam się nie zdrowo,zupki chińskie,fast foody itp.ale co poradzę jak tylko to mi wchodzi:no:

Po dzisiejszej wizycie z Kornelką,na szczęście same dobre wieści,słuch ma zupełnie dobry,obniżone napięcie się cofnęło,waga zadowalająca.Kolejna wizyta jak skończy rok.Więc jest dobrze:-)
Idę zająć się moją bidusią,bo jest padnięta po dzisiejszym dniu,a chcę żeby wytrzymała do 19.
Spokojnej nocki Wam życzę

Krolewnazmarcepana jak masz jakis swietny przepis na tort to bardzo prosze o niego bo ja w listopadzie tez musz zaopatrzyc sie w niego :)
A co do snow dziewczyny to mnie ostatnio sie snilo ze zagralam w totolotka i wygralam :-) o kurcze wlasnie ide sprawdzic czy nie wygralam bo puscilam na wtorek i nie sprawdzilam hahha pozniej klikne

też jestem stanowczo za forum zamkniętym z brzuszkami, Internet to Internet niestety, trzeba uważać,

white_orchid - cieszę się, że u Ciebie ok, odpoczywaj ile wlezie, no i fajną mamy tą ginekolożkę,

Też jestem za dotkass na moderatora, ale chyba nic nowego nie powiedziałam ;-)

pscółka i spółka dobry pomysł z tym dietetykiem! i jak stosujesz się do harmonogramu dietetyka?

aaaa19 hehe, niezły sen, podobno w ciąży ma się sny związane z tym czego się obawiamy lub przeżywamy, nie miałaś ostatnio jakichś doświadczeń z tasakiem i kurami? ;-) hehe, ja niestety nie mam snów, a lubię miewać sny :)

co do lumpeksów, ja totalnie nie umiem szukać, przerażają mnie te ilości i w ogóle, może po prostu nie znam dobrego lumpeksu, może znacie jakieś godne polecenia w Krakowie? ;-) bo po mału trzeba się przygotowywać na ciążowy brzucholek ;-)

no i widzę że raczej nie jadacie makreli wedzonej, chyba też z niej zrezygnuje, nie ma co ryzykować ;-)

mamakruszynki To super, że wszystko w porządku z córcią. ;-) Tak przy okazji - super jest to zdjęcie małej przy suwaczku!

margot W ogóle nie mam doświadczeń związanych z kurami - może kiedyś na wsi je widziałam haha. Ja bym wolała, żeby mi się nic nie śniło a nie takie głupoty straszne!

White_Orchid gratuluje udanej wizyty, wiem jak sie czujesz...u mnie tez yly usg co tydzien a teraz jak mam czekac miesiac to dziwie sie z tym czuje....:/ Wazne ze wszystko dobrze!!!!

Boze, ile wy piszecie..po calym dniu nadrobic nie mozna...

Kobiety ale naprodukowane!;-)Ja również jestem za Dorotką ona ma to tego smykałkę ale ciekawe czy się zgodzi?
Na 3 rocznice ślubu przywitała nas jelitówka zaczęło sie od teściów dzisiaj cierpi mój M boje się, że i mnie złapie!! Przez mdłosci mało jem ale jutro chybo sie przegłodzę! Poradźcie co robić!!:no:

reklama
Ja już przestałam nadrabiać, bo to nie ma sensu.. czasu by mi nie starczyło :p

Coś poczytałam o lumpexach - w życiu nie byłam. Samo grzebanie, przeglądanie itp mnie odstrasza. wole pójść do sklepu.. znaleźć coś fajnego, poszukać rozmiar i kupić.

Głos oddaje na Dotkass - tylko niech się Dotkass zgodzi ;)

Młody dzisiaj wstał z mega katarem, więc od razu do apteki.. krople kupione. Przy`okazji tran i witamina C... a niech ma!

Do góry