reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

Dotkass Wszystkiego najlepszego i wielu lat w miłości i szczęściu... :-) Co do szpitali i znieczulenia, to w okolicy gdzie mieszkam są dwa. W tym co ja rodziłam o znieczuleniu można zapomnieć bo nie podają go nawet za pieniądze, jedynie w przypadku cc i to wtedy kiedy sa przeciwwskazania do znieczulenia ogólnego (czyli narkozy) . Osobne sale porodowe są ale oczywiście płatne lub po znajomości w innym wypadku tz boksy oddzielone od siebie przeszkloną ścianką(bez drzwi). Natomiast po remoncie szpitala wszystkie sale dla pacjentek są jedno lub dwu osobowe z łazienkami za darmo. W drugim szpitalu z tego co wiem to też znieczulenia nie podają (nie wiem czy można kupić) natomiast podają bezpłatnie tz gaz rozweselający. Co do osobnych sal porodowych i poporodowch to za wszystko trzeba płacić. W obu szpitalach za poród rodzinny sie płaci. No jest też prywatna klinika( u lekarza do którego chodzę) i tam to już full wypas... znieczulenie, rodzisz w pozycji w której chcesz( nie ma łóżka porodowego) jeśli chcesz rodzić w wannie lub basenie to też bez problemu, no i możesz mieć przy sobie bliskich(nawet kilka osób) Po kilku godzinach jesli nie ma przeciwwskazań możesz iść do domu(opieka pediatryczna i szczepienia dla dziecka odbywają sie u Ciebie w domu) Niestety wszystko to kosztuje grubą kasę i pomimo ze maż mnie namawia raczej nie skorzystam bo te pieniążki wole przeznaczyć na potrzebne rzeczy dla dziecka.

reklama
Dotkass na Halloween polecam babeczki Moje Wypieki | Babeczki z dynią i posypką cukrową ja zrobiłam je ostatnio i są naprawdę rewelacyjne, zresztą na blogu jest zakładka Halloweenowa, więc możesz ta znaleźć kilka fajnych rzeczy.
O Świętach jeszcze nie myślałam, ale może faktycznie lepiej już się zabrać za planowanie, bo u nas też troszkę prezentów będzie....

A u nas właśnie mało będzie bo rodzina duża i trzeba by było kupić tego bardzo dużo więc się już kilka lat temu umówiliśmy że kupujemy tylko dla swoich rodzin a kładziemy pod wspólna choinkę. No ja dodatkowo jeszcze kupuje coś dla chrześnicy i dla naszego wspólnego chrześniaka.

My ostatnio z Ł. postanowiliśmy założyć Fifkowi fundusz by pieniążki nie szły na zabawki tylko w przyszłości przydały mu się na coś fajniejszego i większego

Dziewczyny o jakich kocykach piszecie?? brzmi zachęcająco a nigdzie nie mogę doczytać co to za kocyki i gdzie je kupujecie ;-)

Dorotko fiufiu piękna rocznica. Gratuluję i wielu wielu piękny wspólnych lat życzę :-)

Witajcie kochane! Tak bardzo chciałabym być z Wami na bieżąco... Może kiedy dam sobie spokój z pracą za jakiś czas, będę miała więcej czasu na forum... Przepraszam też, że nie zawsze wbijam się w aktualny temat, nie daję rady po prostu.

Mam pytanie do kobitek, które mają już pociechy. W którym tygodniu udało Wam się poznać płeć maleństwa? Najważniejsze jest oczywiście to, aby dziecko było zdrowe, ale nie ukrywam, że strasznie korci mnie ewentualne poznanie płci...

klaudia w biedronce są od dziś kocyki i ręczniczki kąpielowe
Specjalnie dla Ciebie - 15.10.2012 na stronie 14/15 masz jak wyglądają
jakie śliczne te kocyki, dzwonię do Mamy, żeby kupiła :szok:

Mam pytanie do kobitek, które mają już pociechy. W którym tygodniu udało Wam się poznać płeć maleństwa? Najważniejsze jest oczywiście to, aby dziecko było zdrowe, ale nie ukrywam, że strasznie korci mnie ewentualne poznanie płci...
ja na 100% poznałam płeć w 20-tym tygodniu, pisze na 100% bo nie było można pomyślić mojej córci z niczym co dynda ;-):-D

ajjj świeta !! chce juz :D
a my robimy tak ze na mikołaja kupujemy dla siebie nawzajem i dla Mai, a pod choinke dostaje reszta rodziny od nas :D

co do tego znieczulenia gazem rozweselającym, chętnie byłabym za takim rozwiązaniem zamiast zzo ale nie wiem czy w moim szpitalu mają , musze zapytac :D

a my juz po zakupach.. ale dziewczyny jakaś masakra.. chciałam kupic coś dla maleństwa, niby wiem ze chyba dziewczynka ale chciałam coś neutralnego, żółte kremowe i wyobraźcie sobie ze nie było kompletnie nie:szok::szok: jak nie same różowe i kokardki to niebieskie ... (niebieskiego nie znosze ;p dlatego dla chłopca nawet bym nie kupiła, raczej wole zielony :p) no i spędziłysmy w zmyku chyba 1,5 godziny bo mała musiała sie grzechotkami i itp pobawić haha :d
ale udało mi sie kupić chociaż pierwszą pieluszke flanelową dla malenstwa :D jest żółto brązowa w misiee :D słodkieee :D
butelki chciałam kupić ale sie nie opłaca, bo zestaw na allegro chyba coś koło 60 zł z przesyłką a w sklepie to jedna butelka 35 zł ;/
Mai sie udało rajstopy i bluzke kupic :p no i książke dla mnie, jeszcze msiałam czekac bo dopiero dostawa była i mi pani specjalnie szukała :p
miałam jeszcze zamiar w c&a przymierzać kurtki ciążowe zimowe ale mała była śpiąca i nie poszłam juz

także czekam do wizyty i potwierdzena płci :D too juz będe szaleć wtedy :D

omg jakie sliczne te z biedronki, mąż mnie musi zawieźć :D haha ale pewnie i tak juz nic nie bedzie ;[

reklama
Do góry