reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2013

Mój Tomaszek załapał już dzień i noc. W dzień nie śpi prawie w ogóle. Najwyżej 2 drzemki po pól godziny - godzinę. Noc przesypia całą. Jest tylko jedno karmienie. Dzisiaj w nocy spał 6h bez budzenia się :-) Siostra się śmieje, że urodziłam już 3-miesięczne dziecko, rytm dnia i nocy załapał, główkę trzyma jak niemowlę w 3 mż :D normalnie geniusz :-)

My tylko na mm jesteśmy i kupka jest 1-2 razy dziennie.

Tak btw czy to możliwe, że już mogę mieć okres? Bo krwawić przestałam już jakiś czas temu, a dzisiaj zauważyłam więcej krwi na podpasce.

reklama
Ja tez mam wkładki J&J ale uzywam mało bo mi nie przecieka tak bardzo bo Lenka nie dopuszcza by cycusie były pełne ;-)
I tez nosze bluzki bezs rozpinania
Kruczka hmmm mnie się wydaje ze to nie okres jeszcze ale moze sie mylę :-/ moze to jeszcze jakies resztki popołogowe

Ostatnia edycja:
ja polecam wkałdki lovi...

a i jeszcze jedna fajna rzecz do polecenia: Nasze Szkraby 05-2013
to taka bezpłatna internetowa gazetka dla rodziców... bardzo lubię i co miesiąc czytam sobie coś ciekawego :-)

ok - muszę wykorzystać jeszcze chwilę snu mojej małej terrorystki i ogarnąć mieszkanie... wstawie pranie i wyszykuję się do wyjścia na szczepienia - trzymajcie kciuki żeby moja mała zniosła je dobrze :happy:

Pscółka- moja Maja nie chciała cyca ja kupiłam smoczka TT mała jakoś brała ale wypluwała położna doradziła żeby kupić smoczka z końcówką do góry dostałam takiego smoczka i faktycznie go brała ale smoczek jest nie ładny bo ma żółty gumę kupiliśmy smoczka campol i tak samo jak z TT teraz kupiłam NUK i w końcu udało się. Może spróbuj zmienić smoczek. Kurcze próbuj wszystkiego bo to nie zdrowe ani dla Ciebie ani dla maluszka jak ciągle ulewa.
Ja zrezygnowałam z szczepionki na rota bo mała zwróci pomimo że ulewa o 60% mniej ale i tak szkoda płacić jak uleje wszystko.

Hej

My używamy jeszcze 2-ek ale tylko dlatego, że dostaliśmy ich dużo. Jeszcze mam 3 paczki i raczej ich nie wykorzystam :/

Phel - w nocy też podajesz delicol?

Pscolka- podobno zielonq kupka u dzieci karmionych piersia moze sie pojawic. Ja mowilqm lelarzowi bo maly czasem robil takie to nic nie powiedzial. Ile ma Twoj maly? U nas podejrzewal taka chorobe zwezenie odwziernika. Podobno dziecko wtedy z dnia na dIen wiecej ulewa. Pojawia sie nqjczesciej miedzy 4 a 6 tygodniem. Robil usg nie potwierdzil jej. Dostal ten lek na ulewanie. Czasem mowi ze niemowleta ulewaja wiecej. Moze i ma racje.

Co do wkladek kupuje rosmana albo baby ono. Lovi tez sa ok. Jednak te z rosmana sa tanie i calkiem dobre. Ostatnio byla promocja nakupilam 7 opakowan :D

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedzi :-)
Kruczka, tak, to całkiem mozliwe. połozna mi mówiła, że okres może "przyjść" już po 4 tygodniach od porodu. Też czekam nań, brzuch mnie pobolewa, więc chyba to tuż tuż:baffled: i znowu się zacznie :crazy:
Co do pieluch, to my lecimy już na 3 :szok: 1 tylko w szpitalu, a 2 są przesikiwane przez Hanę. Kupiłam 300 szt pampersów w tesco i jest git, jakoś opędzimy do rozmiaru 4 :-D

Odnośnie szczepień, to my szczepimy tymi skojarzonymi 6cio skadnikowa i na pneumokoki chcę zaszczepić. Rotawirusa mi pediatra odradziła, gdyż tak czy siak dziecko może to złapać i trafia na oddział, a poza tym w Polsce dzieci nie umieraja na rota.. a na pneumokoki owszem.

Ostatnia edycja:
Jak tak czytam o pieluchach u Waszych pociech... a nie macie tak, że w brzuszku są za luźne? Bo u nas np huggisy 2 przeciekają bo się zsuwają z tyłka i są za luźne w udach. Ale wysokość jest dobra.

Teraz skończyły nam sie Belli i chociaż są grube to się dobrze trzymały. Dziś testujemy Pampersy

Odnośnie wkładek to używam tt i babyono i są ok.

U nas delicol pomaga. Oby nie tylko dziś ale już cały czas. Daję tylko w dzień i to nie przed każdym karmieniem bo Adaś je dość często i wydawało mi się za dużo tego leku :/ Wychodzi, że 5 razy w ciągu dnia podaję.

reklama
Do góry