reklama

Kwietniowe mamy 2016

dzien dobry!
dziewczyny, ale mialam wczoraj dzien, dostalam takiego wzdecia, ze po raz pierwszy bylo po mnie widac ciążę, bardzo zle sie czulam, przespalam pol dnia.. a dzis rano bylo mi niedobrze, mialam lekkie mdlosci! szok, myslalam ze sie nie doczekam, ale jednak ;)
Rita witamy! :)

tak czytam ile wy tych badań robicie, a ja nic do tej pory... i jeszcze prawie 2 tygodnie do wizyty z midwife..

reklama
Rita moja corka chodzi caly czas do przedszkola ale odkad wiem o ciąży ODPUKAC nie chorowala jeszcze. Mysle ze gdyby u niej w przedszkolu pojawila się jakas epidemia to zatrzymałabym ja w domu, tylko nie wiem czy masz taka możliwość.
A co powiedział pediatra na te wysypke?? Rozyczka z tego co pamiętam jest tylko jednokrotnie w zyciu wiec jeżeli chorowalas to nie ma ryzyka, ze się zarazisz, ale to trzeba by potwierdzić z lekarzem bo nie jestem pewna.

Witaj Rita ;)
Mój jakoś (odpukać) na razie nie choruje po tym przedszkolu, w okresie zimowym zasmarkane wszystkie dzieci chodzą ale na szczęście nie ma z tego nic poważniejszego, on w dodatku ma jeszcze robione cały czas na okrągło po 4 razy dziennie inhalacje ze względu na swoje słabe płuca- osłabione po przejściach porodowych i jakoś przy tych inhalacjach dobrze się trzyma...
Dziewczyny byłam dziś u nowej lekarki i tu zonk w De wymyślili sobie że jak już się pójdzie do 1 lekarza to ich to nie interesuje i trzeba u tego jednego kwartał skończyć bo kasa mu z góry na kwartał wypłaca i zmienić go nie można :wściekła/y: Także cały wrzesień muszę jeszcze być u niego ale zrobiła mi od razu termin na wizytę od 01.10 mogę do niej przejść i przejdę na pewno kobietka zupełnie z innym podejściem chociaż nie jestem jeszcze jej pacjentką podeszła do mnie na rozmowę, powyjaśniała wszystko jeszcze pytała czy czegoś nie potrzebuję i sama od siebie wypisała mi receptę na jakiś lek na mdłości, z uśmiechem na ustach i w ogóle a nie to co tamten cwaniak szybko, szybko byle by kasę wypłacili ehhhh... jeden miesiąc do przeżycia tylko szkoda że badania w 12tyg u niego mi wypadną, muszę się umówić od razu do niego

Martita no dokladnie :) teraz jak juz poznalam wersje light mdlosci to mam nadzieje, ze nie poznam rozwiniętej wersji ;)

Renia no to fajnie, ze nowa lekarka to taka rowna babeczka! a wrzesien minie nam szybciutko, stety i niestety, wiec zaraz do niej przejdziesz :)

Renia super że trafiłaś na taką babeczkę. Mój lekarz jest z tych małomównych. Na pierwszej wizycie zrobił USG i zaczął wypisywać badania do zrobienia. A ja na to i co, jest ok? Na co Pan Doktor, że gdyby nie było ok to już by inaczej działał, a teraz to czeka na wyniki i dopiero pogadamy.....
Wizyta jutro, więc czekam z niecierpliwością, aż doktorek się rozgada hehehe no i na serduszko czekam :-)

Dziękuję za odpowiedzi, co do wspomnianej wysypki to nie byłam z nią u lekarza. Bowiem w pierwszych dwóch/trzech dnia wyglądała na klasyczne potówki, przy szyi, karku. W jej trakcie małej nic nie dolegało, więc stwierdziłam, że poczekam i najwyżej pójdę jeśli tak stan będzie się utrzymywał powyżej tygodnia. Przy okazji odstawiłam syrop z żelazem i po dwóch dniach wszystko zeszło. Syrop zaczęłam podawać ok 6 dni przed pojawieniem się wysypki. Dlaczego nie poszłam do lekarza: 1 w naszej przychodni jest moda, że jak dziecko nie jest zbyt chore to można dostać opiernicz, że się zdrowe dziecko ciągnie między te bardziej chore, 2. mała jest też alergiczką i czasem jak dostanie coś nowego to ją obsypie, 3, na początku czerwca przy okazji wizyty zapytałam się o wysypkę na udach, Pani doktor stwierdziła, że to ma charakter higieniczny i że powstało od wyżej temperatury i pocenia się. Nie chciałabym wyjść na jakąś patologiczną matkę, która zaniedbuje dziecko, ale stwierdziłam, że chwile odczekam z wizytą bo z dużym prawdopodobieństwem usłyszałaby, że to niegroźna wsypka.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry