reklama

Kwietniowe mamy 2016

Marciosz zdrówka dla małego :-* mam pytanie do ciebie twój synek ma 2 lata i 4 miesiące i chodzi do przedszkola? Ja się zastanawiam czy moją córeczkę mogła bym posłać na przyszły rok we wrześniu do przedszkola, a nie będzie miała skończonych 3 lat...
Marzenka super, że już czujesz ruchy tak wyraźnie, zazdroszczę :-D trzymam kciuki za badana na pewno będzie wszystko dobrze :-*
Kiki kochana idź do gina i idź na L4 ciążowe to wam zrobi najlepiej :-) też nie chciała bym wrócić na chwilkę i znowu iść do domu bo się źle czuję, to tylko mieszka w grafikach i stresuje niepotrzebnie
hej kochane, ja wieczorem czułam się kiepsko, najgorzej jest rano wieczorem i jak jadę dłużej autem :baffled: u mnie jutro się skończy 14tc a dalej źle się czuję, więc raczej będzie mnie trzymać tyle co z córcią w ciąży, ginekolog mi poleciła jakieś tabletki na wymioty i mdłości, muszę poczytać o nich i zobaczyć cenę, używała któraś z was Prevomit?
Idę zjeść płatki i zrobić obiad

reklama
klaudynaaa moja siostra uzywała i mi właśnie o nich mówiła. Siostra wymiotowała codziennie, nawet czasami dwa razy dziennie. Brała dwie tabletki dziennie, cena była chyba 20-25 zł za ok. 30 tabletek. nie zużyła całego opakowania i było jej o wiele lepiej:) kilka tabletek też brałam od niej i powiem Ci, że było mi o wiele lepiej, nie wymiotowałam ale samopoczucie było 100razy lepsze :)

Aga - nie odrzuca mnie od jedzenia, no może mniej słodyczy jem bo ja z tych słodkolubnych i nie było dnia bez batonika. Za to o wiele wyrażniej czuje zapachy, np. ostatnio na spacerze jabłka takie spady pod drzewami tak mi śmierdziały ze myślałam ze pawia puszcze a mój mąż nic nie czuł. I pies mi smierdzi choć domownicy mowia ze wymyślam, jak będę się w miare czuła to go dziś wykąpię i tyle.
U mnie waga niestety nie spada, choć bym się nie obraziła :-) na razie mam 2kg na plusie. Chciałabym max 12 przytyć wiec musze się pilnować, poprzednio "urosłam" 20kg i 8 po ciąży mi niestety zostało, także startuje z nie małą wagą

może i ja sobie zakupię te tabletki bo już mam dość - dziś zjadłam o 8 bułkę z białym almette, po godz zaczęł mnie brzuch bolec, polezałam. Teraz zgłodniałam wiecstwierdziłam ze zamiast kanapki odgrzeje zupę i zjadłam mała miseczkę (mojej córki) pomidorówki z makaronem, ledwo zjadłam i po chwili znów kłuje mnie w mostku i zaczyna brzuch bolecdo tego w głowie mi się kreci:baffled: ja już nie wiem czy to typowo ciążowe czy cos nie hallo. Generalnie mam wrażliwy żołądek i wiem ze leki robią swoje wiec boje się ze to od leków, już kiedyś sobie załatwiłam zoładek lekami i leczyłam się pol roku, najchętniej wzięłabym controlog bo załatwiłby sprawę ale w ciąży się boje. Pogadam jutro z ginem, chociaż ide do tego mało kumatego i pewnie powie jak zawsze "noooooo w sumie to nie wiem, jak pani uważa" taki to lekarz:baffled:

Ostatnia edycja:
Przesylam Wam pozytywne fluidy żeby ciążowe dolegliwości odpuscily :-)

Klaudyna ale Twoja corka we wrześniu przyszłego roku będzie już rocznikowo trzylatkiem? Bo jeżeli tak to nie ma problemu, moja corka jest z listopada a z nia sa w grupie dzieci o prawie rok od niej starsze ale z tego samego rocznika.

Dziewczyny doradzcie... Właśnie byłam w toalecie i zauważyłam na bieliźnie rozowawe plamy, tak jakby krew ze sluzem wymieszaną. Ilosc określiłabym jako średnia jak na początku miesiączki.
I nie wiem, pędzić do lekarza czy obserwować?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry