reklama

Kwietniowe mamy 2016

Martita - mój gin przypisał mi tylko acard, o clexane nie wspomniał, myśle ze dlatego ze na 100% dużo kosztuje, coś ok 300-400zł na miesiąc a jako refundowane się boi wypisać bo NFZ podobno bardzo sprawdza jak clexane jest z R i ze tylko można wypisać wg ścisłych wskazań, rozmawiałam o tym dziś z reumatolog i Ona się nie boi choć dopiero mi dała na cały pakiet badań wiec potwierdzonej diagnozy nie mam ale lepiej chuchać na zimne, znam niejeden przypadek gdy dziecko nagle przestaje zyc w 20-30tc i nie znajduja przyczyny dlaczego a później się okazuje ze matka ma zespół antyfosfolipidowy czyli m.in. większą skłonność do tworzenia się zakrzepów i właśnie taki skrzepić wystarczy ze zatka gdzieś dojście i koniec. Ta lekarka powiedziałą ze na bank będzie się musiałą tłumaczyć ale ze to jej sprawa jak to zrobi i zebym się nie martwiła. Ogólnie bardzo pozytywnie na wizycie, jutro już jade na oddział reumatologiczny do szpitala na pobranie krwi na wszystkie badania, wyniki za 3 tyg. Clexane od jutra po pobraniu żeby nic nie fałsowało badań, ale się boje jak ja sobie te zastrzyki w brzuchol będę robić:baffled: Robiła któraś kiedyś??????

Co do szyjki to moja miała 4,5 a teraz niecałe 4cm wg usg, SzcześliwaAga - 2cm to ta zewnetrzna czesc ma co można wyczuć podczas badania i zawsze to do karty wpisują, ja tez miałam zawsze wpisywane 2cm.

Trzymajcie jutro rano za mnie kciuki - Boże jakiego mam stracha:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale tak się staram, robie wszystko co mogę dla tej dzidzi i mam nadzieję ze nic się jej nie stanie

reklama
Milka a co za okazja ze organizujecie impreze?
Odnosnie "wiatrow" to dziwie się ze mój maz jeszcze się ze mna za to nie rozwiodl, ale z pierwszej ciąży takiej masakry nie pamietam :-D

Kitki moja mama obecnie robi sobie te zastrzyki bo jest swiezo po operacji zylakow.
Na pewno będzie wszystko ok, trzymam kciuki, postaraj się nie stresować bo to niedobre dla dzidziusia :-)

Ostatnia edycja:
Martita nie organizujemy, idziemy na urodziny kuzynki męża, ona z rodzicami też mieszkają w naszym mieście w UK :) heheh, no dokładnie, mój jeszze rozwodem nie grozi, ale spaniem na kanapie to i owszem :D

Cześć dziewczyny :-)
U mnie dzisiaj sypał śnieg więc od razu wybrałam się na spacer :-) Uwielbiam taką pogodę, nie ma mrozu i śnieg pruszy :-D

Kitki ja kiedyś miałam takie zastrzyki i to nic strasznego, jak zrobisz jeden to później już z górki :-)

Milka ja też mam ten problem tyle że głównie wieczorem. Koty są bardzo zniesmaczone ;-)

Pisałyście o sexie, ja nie mam ochoty :/ myślałam, że w drugim trymestrze to się zmieni ale nadal jest jak było.
Muszę jutro kupić witaminy bo zjadłam ostatnią. Tylko zastanawiam się jakie, lekarz polecił mi pregne plus ale kurcze opakowanie 30 tabletek kosztuje 46zł :/ chyba, że wszystkie te tabletki są takie drogie. A Wy jakie kupujecie?

Mimo kuracji domowymi sposobami wylądowałam na antybiotyku...

U mnie szyjka macicy ma 49 mm. Jutro lecę do laboratorium porobić badania a w środę idę do Gina. Martwi mnie brak ruchów maluszka. Oby było wszystko ok.

Kitki, bede lutowa mama, ale czasami do Was zagladam. Nie boj sie Clexane.Ja musialam je robic na początku ciazy.Nie sa przyjemne, ale tez nie sa ekstremalnie bolesne. Głowa do gory, dasz rade.

Ktiki Ja też się kułam na początku ciąży, przez 10 dni. Przeważnie zastrzyki robił mi mąż, ale jak zapomniał robiłam sama. Nie są straszne tylko siniaki czasami zostają. Teraz jestem tylko na acardzie, za tydzień będę w pl i zobaczę swoją Gin zobaczymy co powie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry