Kitki
Fanka BB :)
Martita - mój gin przypisał mi tylko acard, o clexane nie wspomniał, myśle ze dlatego ze na 100% dużo kosztuje, coś ok 300-400zł na miesiąc a jako refundowane się boi wypisać bo NFZ podobno bardzo sprawdza jak clexane jest z R i ze tylko można wypisać wg ścisłych wskazań, rozmawiałam o tym dziś z reumatolog i Ona się nie boi choć dopiero mi dała na cały pakiet badań wiec potwierdzonej diagnozy nie mam ale lepiej chuchać na zimne, znam niejeden przypadek gdy dziecko nagle przestaje zyc w 20-30tc i nie znajduja przyczyny dlaczego a później się okazuje ze matka ma zespół antyfosfolipidowy czyli m.in. większą skłonność do tworzenia się zakrzepów i właśnie taki skrzepić wystarczy ze zatka gdzieś dojście i koniec. Ta lekarka powiedziałą ze na bank będzie się musiałą tłumaczyć ale ze to jej sprawa jak to zrobi i zebym się nie martwiła. Ogólnie bardzo pozytywnie na wizycie, jutro już jade na oddział reumatologiczny do szpitala na pobranie krwi na wszystkie badania, wyniki za 3 tyg. Clexane od jutra po pobraniu żeby nic nie fałsowało badań, ale się boje jak ja sobie te zastrzyki w brzuchol będę robić
Robiła któraś kiedyś??????
Co do szyjki to moja miała 4,5 a teraz niecałe 4cm wg usg, SzcześliwaAga - 2cm to ta zewnetrzna czesc ma co można wyczuć podczas badania i zawsze to do karty wpisują, ja tez miałam zawsze wpisywane 2cm.
Trzymajcie jutro rano za mnie kciuki - Boże jakiego mam stracha
ale tak się staram, robie wszystko co mogę dla tej dzidzi i mam nadzieję ze nic się jej nie stanie
Robiła któraś kiedyś??????Co do szyjki to moja miała 4,5 a teraz niecałe 4cm wg usg, SzcześliwaAga - 2cm to ta zewnetrzna czesc ma co można wyczuć podczas badania i zawsze to do karty wpisują, ja tez miałam zawsze wpisywane 2cm.
Trzymajcie jutro rano za mnie kciuki - Boże jakiego mam stracha

ale tak się staram, robie wszystko co mogę dla tej dzidzi i mam nadzieję ze nic się jej nie stanie