reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Właśnie dziewczyny jeśli chodzi o endokrynologa. .. do tej pory chodziłam do jednego i kazał mi co msc robić bad tsh i ft4. Teraz się przepisałam do innej babki bo do tamtego mam za daleko jak nie chodzę do pracy i ona mi powiedziała ze tsh e ciąży się nie robi i dała mi skier tylko na ft4. Wy robicie oba badania czy jak to u Was wygląda?

reklama
Fenika a endo nie kazal Ci zbijac tego tsh bo jak na moje oko to wysokie jak na ciaze?

Ja badam tsh i ft4, teraz tsh mam 1,2 ale przy dawce 100/125.

Ania wypoczywaj w domu :-)

Ania - extra ze do domku :)
Bluelovi - naczytalam sie wlasnie o tym lozysku orzodujacym i juz w ogole zielona ze strachu jestem. Jade dzis do gina. Mialam nie jechac skoro mnie badali we wtorek. Najwyzej powiem zeby tylko usg. Niech sorawdzi to lozysko bo mnie blixna po cc boli tez moze to od lozyska. Mam nadzieje ze mnie uspokoi
Nise - ja badam co miesiac tsh i ft4. Ft4 mam zawsze super a tsh potrafi szalec
Fenika - ja mialam niedawno tsh 3,5 i kazali mi zbic

Dzien dobry :-)
Maz od pon w domu, do wczoraj mial wysoka goraczke ale juz duzo lepiej. Ja jestem zdrowa wiec korzystam, ze jest w domu i sprzatam generalnie. zaraz chyba zwariuje z tym sprzataniem, skończę salon i ide do sypialni, wracam a tu sajgon. juz nie mam sily, a ten mi powie ze sie nie umiem zorganizowac:-(

Kitki moje dwie kolezanki mialy przodujace lozysko i obie rodzily naturalnie bo sie przesunelo na wlasciwe miejsce. Nie stresuj sie na zapas;-)

No właśnie endokrynolog kazał mi zbić poprzez branie euthyrox 75. Wcześniej miałam 50 a tsh tez za wysokie bo na 2,5. Zawsze daje mi skierowanie na tsh i ft4. Ft4 zazwyczaj mam w normie tylko tsh tak szaleje. ..

Karolinka zdrówka dla was :-*
Sewwtka ja tak i w jednej i drugiej ciąży nie wypiła bym glukozy bez cytryny
Nise witaj :-)
Beata ja kilka dni temu dzwoniłam do mojej endo i mam 1,920 tsh i kazała mi brać teraz 100 a brałam 75 bo niby trzeba zwiększac w ciąży dawkę a w styczniu mam przyjść na usg i zrobić znowu tsh ifajnie z tymi warsztatami ja chodziłam w pierwszej ciąży do szkoły rodzenia i batdzo byłam zadowolona, teraz już chyba wszystko wiem :p
Martita zdrówka dla córci :-*
Rsz to udanego wyjazdu :-) i nie szalej ze sprzątaniem i uważaj z myciem okien ja już takie pracę domowę zostawiam dla męża ;-)
Nise moja endo mówi że mam co miesiąc robić tsh i dzwonie do niej i podaję wyniki, mówię w którym tc jestem i ustala mi jaką dawkę mam brać, i co jakiś czas chodzę na usg tarczycy, czasami mam też robić anty-TPO anty-TG

Hey!
Kitki ale miałaś przeżycia,współczuję :-(
Dziewczynki nie odzywałem się bo mnie paskudne przeziębienie dopadło, od 3 dni leżę plackiem, dziś troszkę lepiej. Jutro lot do pl, nie wiem jak to przeżyje?
Musze poczytać co naskrobalyscie :-)
Nise moje ostatnie tsh 2,3 natomiast ft4 bardzo wysokie, endo mi powiedział ze mam nie zwiększać leku bo z ft4 wynika ze nawet mam za dużo hormonu. No i mam badać tylko tsh, właśnie czekam na wynik bo badanie robiłam we wtorek.

reklama
Fenika z tego co mówił mi lekarz, to TSH w okresie ciąży musi być poniżej 2,0 więc wg mnie lakarz powinien zwiększyć Ci dawkę Euthuroxu.

nise ja mam wizyty u endokrynologa co 1,5 miesiąca i przed każdą wizytą badam TSH i FT4.

Ania super że wreszcie do domku. Pamiętaj o ciągłym odpoczynku i leżeniu.

Kitki biedna jesteś z tymi bólami:-( Trzymaj się dzielnie.

Do góry