reklama

Kwietniowe mamy 2016

Klaudyna, właśnie takich "wystających"piąstek i stópek najbardziej nie mogę się doczekać:) ale super!
Kitki, herbaty tez OK. Ja piję wodę z cytryną i herbatę z miodem, to mi najbardziej podchodzi. Ważne, żeby duzo płynów przyjmowac. Zdrowiej szybko:)
Karolina, bostonka to jakaś wysypka, tak? Strasznie duzo chorób na naszym wątku:/ Trzymaj się zdrowo no i zdrowia dla rodzinki:)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny. Chciałabym dołączyć do waszego forum. Wiem, że może trochę późno, ale lepiej późno niż wcale :) Termin mam na 21 kwietnia 2015. Będzie to nasze pierwsze dziecko i troche się już zaczynam stresować a w grupie zawsze raźniej :)

Cześć dziewczyny.

Ja glukozę mam zrobić na następną wizytę którą mam za miesiąc, tj. 4 stycznia. Badanie wykonam więc 28 grudnia (to będzie 24t + 6d).

nise - serdecznie witamy w naszym gronie.

Karolinka dużo zdrówka życzę dla Twojego męża i synka. Niech jak najszybciej zdrowieją i nie zarażają Cię, także trzymaj się dzielnie.

Ania a Ty dalej leżysz w szpitalu? Długo masz tam jeszcze być?

Ja mam dzisiaj wizytę u endokrynologa o godz. 13:30. W ostatnim badaniu TSH poleciało mi w górę z 1,3 na 1,9. Podobno tak leci w górę przy późniejszych tygodniach ciąży. Ciekawe czy lekarz zwiększy mi dawkę Euthyroxu (obecnie biorę 75 jednostek).

Następnie o 17:40 mam warsztaty "edukacji przedporodowej" dla kobiet oczekujących pierwszego dziecka, bezpłatnie, w ramach NFZ :-)Dzisiaj mam pierwsze zajęcia, ponieważ dostępne są od drugiej połowy ciąży (co tydzień w czwartki). Bardzo cieszę się z tych warsztatów, bo jestem zupełnie zielona w tych tematach
M.in. będą mówić o:
- niepokojących objawach w ciąży
- zwiastunach porodu
- wyprawce dla noworodka
- żółtaczce u noworodka
- karmieniu piersią
- problemach zdrowotnych noworodka
- szczepieniach
- formalnościach po porodzie
itd.

Jezeli chodzi o glukoze to w pierwszej ciazy pilam ja co miesiac od pierwszego badani do konca ciazy bo za pierwszym razem wyszedl mi troche za wysoki wynik. Nigdy nie dodawalam cytryny, trzeba wypic ten plyn jak najszybciej i po klopocie.

Beata to taka szkola rodzenia?

Nise witamy!

Ania no wlasnie co mowia w szpitalu?

Corka wczoraj wrocila z katarem do domu wiec potrzymam ja do konca tygodnia. Ale i tak niezle bo trzy tygodnie wytrzymala w przedszkolu bez chorpby. Na szczesxie sam katar, nie ma temperatury.

reklama
Cześć Laseczki!:)
TAK TAK TAK!! Już jutro wyjeżdzamy na weekend do Krakowa.... jedzie z Nami niezła ekipa bo około 20 osób..a wszystko przez Krainę Lodu itp. którą przedstawiają na lodzie... ponoć świetne widowisko.... Już się nie mogę doczekać...mamy hotel w blisko Wawelu ....mamy w hotelu basen i saunę.... Kupiłam sobie specjalnie nowy strój kąpielowy... bo mam ich mnóstwo... ale cyckonosze mi już za małe :( a sam cyckonosz nie opłacało się kupić....
Zaraz zaczynam sprzątanie, okna musze pomyć.... potem posprzątać... a potem prasowanko....bo muszę spakować się na wyjazd i w ogóle mam stertę prania
A wy jakie atrakcje na dziś?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry