reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Andav a ten suchy kaszel to czasem nie od suchego powietrza? Sezon grzewczy pełną parą... Ja w zeszłym roku miałam taki kaszel że myślałam że płuca wypluje. Do tego dusilam się w nocy przez sen. Polecam nawilżanie powietrza plus syropek z miodu i cebulki ;)
A wiecie, że ja o tych brudnych rękach to nie pomyślałam w ogóle... Ale faktycznie trzeba przemyśleć temat tak żeby ludzie się nie obrazali.

Ja u Damiana pilnowałam bardzo bo to wcześniak no teściowa to się obrażala ale nie było zmiluj. A teraz to ja wcale nie mam zamiaru nikogo zapraszać :D Jesteśmy daleko wiec nikt się nie obrazi. Z maluchami polecimy może w wakacje to już młodszy ok 4-5msc będzie miał :) Moja mama może jakoś na wiosnę wpadnie na kilka dni no ale wiadomo mama to mama po prostu zrobi o co ja poproszę :)
Andav ja też mieszkam w De i między moimi tez będą 4 lata roznicy.

Ostatnia edycja:
Witaj mikulinka

Martita i po strachu, dobrze ze wszystko ok ;)...duża dziewczynka :)

Martita takie gadanie mnie wkurza, jak ja bym miała mieć dwie dziewczynki jeszcze to ale radochę by miała moja córunia :)

Alunia zdrówka :*

Andav albo herbatka z majeranku z miodem ;)

Marzenka omg jak ja nie nawidzilam jak z brudnymi łapami dotykali albo nie daj Boże cmokali, do teraz nie lubię jak ktos daje buzi mojej córce nawet babcie :/

Hej dziewczyny.
Jestem po połówkowym i wszystko ok. Łożysko przodujące wiec dlatego jeszcze nie czuje ruchów. Wczoraj byłam na jarmarku we Wrocławiu ależ było przepięknie juz się nie mogę doczekać świąt
Co fo mycia rąk to kurcze wydaje mi sie ze odwiedzający to sami od siebie powinni iść umyć ręce a nie się obrażać.
Dziś dzień rodzinny bo imieniny cioci.
Miłego dnia:happy:-)

kochane ja uważam co do nospy i innych leków za zawsze trzeba wszystko konsultowac z lekarzami nie brać nic na własną rękę a na pewno wtedy nic nie zaszdzi maleństwu
Andav na pewno będziecie się cieszyć z drugiego synka, los tak chciał widocznie :-)
Mikulinka witaj :-) w którym tc jesteś ? U mnie drugie malństwo, mam córeczkę która ma rok i 6 msc :-)
Martita super, że wszystko ok a co do reakcji na drugą córkę u mnie kilka osób stwierdziło a szkoda, że nie synek, nie będzie parki, to co bierzecie się za 3cie żeby był synek itp dziwi mnie taka reakcja :sorry:
Ania super, że wszystko w porządku :-)

u nas też druga córcia i cieszymy się bardzo i jak na razie nie myślimy o 3cim ;-) my wczoraj byliśmy na mikołajkach dla dzieci od męża z pracy, było bardzo fajnie a jak wam mijają mikołajki :-)?

Co do miodu na kaszel- każdy lekarz mówi ze miód tylko wzmaga kaszel. Jest dobry ale na bolące gardło. Mi na kaszel pomaga ale ogólnie mówi się że miód nie wskazany jest przy kaszlu. Można brać kropelka Sinecod na noc. Powodują wyciszenie kaszlu. Najlepiej dobrze wywiera pokój, zakrecone ogrzewanie i dobrze się przykryj. Powinno pomóc. Moze syrop z cebuli....u do lekarza niech chociaż oslucha:-)
Co do mycia rak- mam w nosie czy się obraża. Potem ja zostane z chorym dzieckiem. I nie ma zmiłuj. Klamki, kierownica w samochodzie, w sklepie, wszędzie pełno bakterii. Jak mądrzy goście to zrozumieją. Moi rodzice do tej pory myją ręce. Ale ja też zawsze myje jak wracamy z zewnątrz. I Mii tez.

reklama
Wiecie co kudzie to glupi sa u mnie zawsze wszyscy myli rece jak do maluszkow przychodzili tak jak klaczek napisala prze ierz klamki i inne rzeczy wszystko brudne pr,ecierz ja tez wchodze do domu rozbieram siebie i dzieci i myjemy rece bo ja czuje ze sa brudne no fuj ja bez umytych rak nie dalabym dotknac maluszka takiego a jak ktos sie obraza to chyba brudas jest .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry