reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dzisiaj doszła do mnie książka "Poród naturalny". Zapowiada się ciekawie. Duuużo czytania, ale widać że fajnie wyselekcjonowane informacje. Dużo porodowych opowieści, mam nadzieję że tylko tych pozytywnych:-)
Ja na basen jeszcze nie dotarłam. Nie ukrywam, że mam dużo obowiązków. Może jak pójdę na L4. Chociaż tak zimową porą, gdy do sauny nie można wejść się ogrzać, to aż tak mnie nie ciągnie.
W poprzedniej ciąży chodziłam na basen prawie do końca.
Ale ćwiczę cały czas, systematycznie, co drugi dzień. Zauważyłam, że zawsze jak zmieniam zestaw ćwiczeń z Angeliką, to zaraz zakwasy. To dobry znak - działa :-)

WIONENKA witaj :-)
ANIABUU - spróbuj jeszcze skonsultować stanowisko lekarzy z UK z jakimś polskim ginem, wizytę mam dopiero na styczeń, ale jak coś, mogę podpytać moją prowadzącą. Ostatnio nawet rozmawiałyśmy o wymazie i paciorkowcu i mówiła, że jeśli jestem nosicielem to dostanę antybiotyk przy porodzie (nie wcześniej). Ale chodziło oczywiście o poród sn.
Może rzeczywiście nie ma takiej potrzeby jeśli dziecko nie przechodzi przez kanał rodny.

ANIA super, że dobre wieści po wizycie. Odpoczywaj tym bardziej:-)
KITKI - pewnie nieźle się nastresowałaś w poczekalni słysząc krzyki córci. Ech biedne dziecko, oby tylko traumy nie miała. Dobrze że udało sie w miarę bezboleśnie, jeszcze jedna wizyta i może będzie z głowy, oby!
KLAUDYNA - cudna już ta waga - 750g, ojej prawie dwa razy większa od mojej córci! To już całkiem spory dzidziuś :-) Gratuluję udanej wizyty.

reklama
Dzień dobry :) jakie plany na dziś? Ja wybieram się na poszukiwanie brakujących prezentów, oby skuteczne. A wieczorem ubieranie choinki :) I może wózek będzie juz do odbioru - nie mogę się doczekać.

Co dziś na obiad gotujecie?

Hej:)
Ja dziś biorę się za produkcję pierników i pierogów ruskich... pewnie mi zejdzie do po poludnia...Obiadu wielkiego nie muszę gotować, bo mięsa zostało pełno po chrzcinach szwagra dziecka, zrobię tylko pomidorówkę i ugotuje ziemniaki i obiad gotowy.
Powiedzcie mi jakie bierzecie witaminki w ciąży ?

Fenika ja przed chwila zamarynowalam kaczkę. Dostałam od babci jakiś czas temu i nie wiedziałam co z nią zrobić to włożę do rękawa i do piekarnika :) ciekawe czy ja wogole zjem bo ostatnio mogła bym żyć bez mięsa.. jakoś mi do końca nie smakuje...

Ja przed nieplanowanym Cc tez dostałam szybko antybiotyk wiec chyba jednak dają i przy operacji. Najważniejsze zeby pózniej dziecku badali crp czy nic sie nie dzieje.

Na basen nie chodzę bo i tak mam problemy z zakażeniem pęcherza wiec w moim przypadku nie wskazane.

Na obiadek robię zupę z ciecierzyca, a na drugie tagliatelle z brokułami i prosciutto w sosie serowym.

a i nie biorę żadnych witamin, na początku brałam kwas foliowy. Teraz mam dobre wyniki i myśle ze bogatą w witaminy dietę.

Ja dzisiaj leże ;) obiad od teściowej krupniczek. Czekam na moje zakupy dzisiaj powinny przyjść :D
Kaczkę w ciazy nie przełkłabym ;)
Witaminy biore dopelherz mama ale myślami czy to nie bedzie ostatnie op przecież tam sa same sztuczne witaminy a jem dużo owoców i warzyw.

reklama
Zawiozlam corke do szkoly na 8.30 a lekarza mam na 10. Do polic jade jakies 40 min wiec pojechalam na mieszka do toys rus bo tam jeden prezent dla chlopca musze kupic i czekam az mnie wpuszcza

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry