reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Heh ja tak nie cierpię foteli, mam nadzieje, ze będzie tylko USG, cytologię odbierałam.... będąc juz w ciąży ;) ze też wtedy o tym nie wiedziałam.

A czy bierzecie coś? Ja łykam Folik, ale zastanawiam sie czy to wystarczy. Chcę tez koniecznie zmienić nawyki zywieniowe, dziewczyny z wątku o otyłości poleciły dietę dla ciężarówek cukrzycowych, muszę poczytać.

Oczekująca trzymam kciuki za Ciebie!

W pierwszej ciąż uzywalam balsamu Ziaja, jakos od 4 miesiąca, rozstępów nie miałam żadnych.

Milady pierwsze usg przez pochwę, dopiero to 11-13 tydzień przez brzuch robią, ale tez czasami cos mogą przez pochwę jeszcze sprawdzać, ja tak miałam.

Tez musze się rozejrzeć za jakimś balsamem/ kremem. Bo po córci mam mega rozstępy...
Mnie dieta też czeka bo ja z tych mieciutkich..
Ale po porodzie biorę się za zrzucenie zbędnego balastu..

Oczekujaca wcale zarodek nie jest mały przecież ona nie wie kiedy doszło do zapłodnienia. Gdzieś czytałam w internecie jak duży jest zarodek jak widać serducho ale tak w 7 tygodniu najczęściej. Poszukam. Zbadaj betehcg czy rośnie czy spada

Ja sie smarowalam olejkiem ze słodkich migdalow bardzo
polecam . Dużo dobrego sie naczytalam. Biorę tez omega 3 z ryb lub alg bo z DHA buduje sie mózg dlatego ważne jest zeby w ciąży ryby jesc lub omega 3. Tylko uważajcie bo łosoś norweski jest zabroniony w ciąży.

I tez nie jedzcie pangi najgorsze świństwo, pełno antybiotyków .
Oczekujaca dasz radę do piątku!!! a masz nudnosci czy tkliwosc piersi?

reklama
Do góry