reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, czytam czytam i czytam, ale nie ma możliwości Was dogonić! Jesteście bardzo aktywne :-) :)
U mnie dziś zgodnie z OM 15 tydzień leci. Ja z kolei slyszalam że drugi trymestr zaczyna się wraz z 14 tygodniem czyli od skonczonego 13stego :-D
Bylismy na prenatalnych 20 września i na 80 % bedzie dziewczynka. W pierwszej ciazy tez mialam to badanie w 14 tygodniu i dowiedzialam się ze będzie chlipczyk i sprawdzilo się ;)

Dzień Dobry Wszystkim. Jak tam samopoczucie?? U mnie po kilku ciężkich nocach w końcu nastąpiła poprawa, córcia dała w końcu choć trochę się wyspać [emoji16] chociaż przyznam że humor dopisuje mi od wczoraj po pierwsze kupiłam piękną chustę/szal za niecałe 3 dyszki, po drugie mój mąż super ustawił sobie grafik w pracy: od niedzieli do soboty będzie z nami w domu [emoji4][emoji4][emoji4] do tego dzisiaj na kawkę ma wpaść przyjaciółka, z którą dawno się nie widziałam.
Ze spraw ciążowych to dzisiaj wkraczam w II trymestr - wszystkie niemiłe dolegliwości zniknęły, mam jakiś przypływ energii i ogromną ochotę na pizzę [emoji16]
Co do usg i określania płci - miałam w tamtym tygodniu 12t2d - badanie wykonane przez brzuch i dopochwowo, bo lekarka nie mogła dokonać pomiaru przezierności karkowej. Na moje pytanie o płeć powiedziała, że to za wcześnie, ryzyko pomyłki jest duże itp itd. Tak więc pewnie dowiemy się dopiero na usg połówkowym [emoji6]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz nawet nie komentuje płci w 12-13tyg, jedna nawet pisała o 10t6d ... tak wcześnie to jak wróżenie z kart, może sie sprawdzić Ale nie koniecznie musi...
Ja głupia wczoraj naczytalam sie o łożysku przodujacym i teraz się stresuje, mimo ze wiem,ze do 20 tyg moze jeszcze sie podniesc i wejsc na miejsce....

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Kobitki, a jak tam wielkość brzuszków ? Ja należę do tych pulchniejszych tzn 75kg i zawsze ponad programowe kg szły mi w brzuch i pupę, jednak zawsze jak kładłam się na plecach robił się płaski a nawet wklęsły. Teraz kiedy leżę konkretnie wystaje i widać, ze jest inny niż brzuszek tej która lubi podjeść ;) wczoraj godzinę się w niego wpatrywałam z ogromna przyjemnością :)

Hej dziewczyny! Wagobunda ja też mam tyle na wadze co ty, też z tych pulchniejszych jestem;) narazie nic nie przytylam ale brzuszek już u mnie też jest widoczny, a przed ciążą miałam też w miarę płaski i też oglądam brzusio wieczorami:)

U mnie zaczął się dzisiaj 13 tydz, a co do płci to też narazie nie mam wielkiego parcia wiedzieć, oczywiście zastanawiam się czasem czy będzie syn czy córka , ale cierpliwie poczekam,...pozniej po pracy doczytał resztę, pozdrawiam was serdecznie

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja juz nawet nie komentuje płci w 12-13tyg, jedna nawet pisała o 10t6d ... tak wcześnie to jak wróżenie z kart, może sie sprawdzić Ale nie koniecznie musi...
Ja głupia wczoraj naczytalam sie o łożysku przodujacym i teraz się stresuje, mimo ze wiem,ze do 20 tyg moze jeszcze sie podniesc i wejsc na miejsce....

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Trzymam kciuki, żeby się podniosło :) jeszcze dużo czasu.
U mnie niestety było przodujące w drugiej ciąży. Miałam mieć cc. Ale po przyjęciu na patologie ciąży po kilku minutach odeszły wody z krwią i już młody pchał się na świat. Lekarka chciała mnie zbadać, ale chlusnelo w nią krwią ;) i sama zawiozła mnie wózkiem na porodówke. Chwila i synek był Na świecie. Zdrowy, 10 pkt :) Tylko ja miałam silny krwotok i trochę tam porozrywalo. No i 3tyg dochodziłam do siebie po porodzie.
Mam nadzieję, że u Ciebie się podniesie i wszystko ok będzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry