Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tuż przed ciążą miałam robione badania tsh. Wyszło na poziomie 1.3 więc w normie. W 5 tygodniu ciąży badanie powtorzono i wyszło na poziomie 3, co u osób nie będących w ciąży mieści się jeszcze w normie ale dla kobiet w ciąży prawidłowa wartość dla pierwszego trymestru to bodajże 2.5. Gin widząc że coś może być na rzeczy skierowała mnie do endo. Ta z kolei potwierdziła że coś może się dziać, od razu włączyła leczenie i kazała po 1-1.5 m-cu zrobić badania z krwi rozszerzone o ft4 i atpo i anty. Badania po 1 m-cu od przyjmowania leków wykazały że tsh spadło do prawidłowego 1.4, ft4 też było ok. Natomiast przeciwciała? w normie 60 jednostek się nie mieściły. U mnie wyniosły 1300. Tego lekarz dokładnie mi nie wytłumaczył, ale już przed wizytą wiedziałam że powyżej 500 jednostek to Hashimoto. Endo powiedziała że nie ma sensu nawet robić teraz usg bo organizm szaleje i może badanie zakłamywać rzeczywistość. Zarówno gin, endo i diet podtrzymują stanowisko o obecnym leczeniu i powrocie do dokładniejszych badań po pół roku od urodzenia dziecka kiedy gospodarka hormonalna wróci do normy...A_gdyby_tak mogę się spytać kiedy u ciebie zdiagnozowano chorobę Hashimoto?
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale my nie zamykamy jeszcze watku tylko otwieramy prywatna grupeDziewczyny trzeba napisać do aniaslu z prośbą o zamknięcie wątku. Ona wysyła wiadomości z informacjami na temat konkursów i takich tam.
![]()