reklama

Kwietniowe mamy 2019

@Biegi93 jejku, to jest straszne.. nie wiem jak bym to udźwignela. ale dokładnie, miejmy nadzieję że już na naszej grupie nic złego się nie stanie żadnej z nas :)
No ta akcja wczoraj rozgrywała się cały dzień bo pojechała rodzic dopiero o 17. Płacząca mama, mąż, co chwile usg, słuchanie serca dziecka. Najgorszy był moment jak serce jeszcze biło a ruchów już nie czuła bo było tak mało wód. Naprawdę mam traumę okropna po tej sytuacji.

reklama
Mamusie macie problem z bezsennościa w ciazy? No kurcze nie mogę spać ehhh. Całymi wieczorami chodzę po domu albo siku. Jestem w 16 tygodniu ciąży. Jeść też jakoś nie mogę bo non stop mi się odbija. W pierwszej ciąży jadłam jak najęta a teraz? Czy to normalne? Miała któraś z tak?

Rudbekia.. ja też niczego nie zjem dużo, bo zaraz czuję się pełna i mnie mdli po każdym jedzeniu 2 godziny.. schudłam 2 kilo w I trym, a teraz wróciłam do stałej wagi.. brzuch mam wielki, jak na ten miesiąc, a waga w miejscu.. ludzie pytają mnie, kiedy poród.. w przedszkolu Panie mówią mojej Neli, że zaraz będzie miała rodzeństwo,a jak mówię, że do końcówki kwietnia jeszcze daleko to wszyscy przerażeni... ale w poprzedniej ciąży miałam tak samo
w ogóle dziwię się Wam wszystkim, które narzekacie na małe brzuchy.. ja miałam w 39 tc poprzednio tak wielki brzuch, że w nic go nie umiałam zmieścić... nawet w ciuchy ciążowe! chodziłam cąły czas w tunice od mojej mamy - rozmiar 53! i jednym meeeeeeeeeeeega rozciągliwym podkoszulku na zmianę.. jak musiałam wyjść z domu to mi się płakać chciało, bo ludzie tak się na mnie gapili.. ktoś zapytał nawet, czy mam bliźniaki ! no wyglądałam w tej tunice, jak chodzący namiot

już teraz mnie skóra swędzi okropnie w niektóre dni, a wiem, co będzie się działo później.. spać nie mogłam niekiedy przez ten świąd... teraz już smaruje brzucha: masłem do ciała i masłem shea z nacomi, oliwką BioOil, olejkiem arganowym, a na napad świądu najlepiej pomagają mi lekkie balsamy i obecnie mam Mum z tołpy - wchłania się od razu i najszybciej łagodzi świąd u mnie

ale szczerze mam w nosie brzucha :D ważne, żeby dziecko było zdrowe
chociaż , jak znów mi tak urośnie i będę musiała chodzić po Nelę do przedszkola to znów mi się będzie płakać chciało :confused2:

Ja w pierwszej ciazy leżałam na patologii ciazy prawie dwa miesiace aż do porodu. I tez się naoglądałam, człowiek nawet nie jest świadomy jakie tragedie przechodzą kobiety. Tez byłam świadkiem jak przywieźli kobietę W 9 miesiącu ciazy, bo nie czuła ruchów. Musiała rodzic nieżywe dziecko. Także w tej ciazy bardziej się boje i stresuje.

Rudbekia.. ja też niczego nie zjem dużo, bo zaraz czuję się pełna i mnie mdli po każdym jedzeniu 2 godziny.. schudłam 2 kilo w I trym, a teraz wróciłam do stałej wagi.. brzuch mam wielki, jak na ten miesiąc, a waga w miejscu.. ludzie pytają mnie, kiedy poród.. w przedszkolu Panie mówią mojej Neli, że zaraz będzie miała rodzeństwo,a jak mówię, że do końcówki kwietnia jeszcze daleko to wszyscy przerażeni... ale w poprzedniej ciąży miałam tak samo
w ogóle dziwię się Wam wszystkim, które narzekacie na małe brzuchy.. ja miałam w 39 tc poprzednio tak wielki brzuch, że w nic go nie umiałam zmieścić... nawet w ciuchy ciążowe! chodziłam cąły czas w tunice od mojej mamy - rozmiar 53! i jednym meeeeeeeeeeeega rozciągliwym podkoszulku na zmianę.. jak musiałam wyjść z domu to mi się płakać chciało, bo ludzie tak się na mnie gapili.. ktoś zapytał nawet, czy mam bliźniaki ! no wyglądałam w tej tunice, jak chodzący namiot

już teraz mnie skóra swędzi okropnie w niektóre dni, a wiem, co będzie się działo później.. spać nie mogłam niekiedy przez ten świąd... teraz już smaruje brzucha: masłem do ciała i masłem shea z nacomi, oliwką BioOil, olejkiem arganowym, a na napad świądu najlepiej pomagają mi lekkie balsamy i obecnie mam Mum z tołpy - wchłania się od razu i najszybciej łagodzi świąd u mnie

ale szczerze mam w nosie brzucha :D ważne, żeby dziecko było zdrowe
chociaż , jak znów mi tak urośnie i będę musiała chodzić po Nelę do przedszkola to znów mi się będzie płakać chciało :confused2:

No kochana daj piątkę, brzuch mam wielki a waga stoi a jeść nie mogę. Badania super a brzuch hmmm. We wcześniejszej ciąży każdy mi mówił że będą bliźniaki a to córka 4200. Ale brak snu mnie dobija, nie miałam tak wcześniej . Tym bardziej że spać uwielbiam

Dziewczyny czy tez tak macie, że jak idziecie na dłuższy spacer to macie majtki całe mokre?. Przepraszam za stwierdzenie, ale normalnie jestem w szoku. Wczesniej owszem miałam zwiększony śluz ale po tym spacerze to normalnie mokro było.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry