reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny ja dzis na szybko wpadam. 15 dc i mam takie bole owulacyjne jak jeszcze nigdy. Przytulanki byly codziennie procz dzis. Jutro rano jeszcze poprawimy :) moze jednak cos z tego bedzie. Szyjka jest wysoko tak ze nie siegne, wiec dobry sygnal. Sluzu jak.nie bylo tak nadal nie ma :/

Ja nie ogarniam tej szyjki , bo odkąd dowiedziałam się o niej to mam wrażenie jest cały czas na dole taka gulka wystaje i nie wiem czy to to.. A śluz miałam jak białko kurze a teraz jakiś taki biały, biało żółty ? Nie znam sie na tym co i jak :D

reklama
Heeeeeej mialysmy razem testowac a nie tam sama testujesz I testy marnujesz :p
No to idziemy łeb w łeb bo ja też mam 22dc ;)

Ja zrobiłam tak na spontanie znów ten test bo miałam dziś wyjazd i chciałam sprawdzić na wszelki wypadek. Jakby się pokazała druga kreska to bym przynajmniej miała pewność żeby się oszczędzać.
Ja nie ogarniam tej szyjki , bo odkąd dowiedziałam się o niej to mam wrażenie jest cały czas na dole taka gulka wystaje i nie wiem czy to to.. A śluz miałam jak białko kurze a teraz jakiś taki biały, biało żółty ? Nie znam sie na tym co i jak :D
Ja też mam właśnie cały czas taki biało-żółty śluz. A sprawdzalas sobie temperaturę ciała? Ja mam 37,2.

Nie przejmuj sie szyjka. Kiedys pisalam jak ja mialam z moja. Pewnego razu sobie postanowilam badac szyjke przez pare dni. To bylo dawno i nie bylo podczas staran tylko z ciekawosci jak sie zmienia w ciagu cyklu. I w dniu miesiaczki rano byla zamknieta i sprawiala wrazenie wysoko ulokowanej, a wieczorem jak juz @ to otwarta i nizej. Wiec szyjka sie moze zmienic w ciagu kilku godzin. Oczywiscie jak ciaza to wysoko i zamknieta, ale nie wiem od kiedy, czy od zagniezdzenia, nie pamietam, musialabym doczytac.
Wiem, ze im blizej @ tym gorzej, sama to niedawno przechodzilam i to byly emocje! :) Zawsze mozesz isc na bete za pare dni :cool2:

Dokładnia tak jak mowicie, przed okresem nisko, otwarta i spadek temp, u mnie dzień przed spadek o 3 kreski był, później im bliżej owulacji tym wyżej i bardziej otwarta, dzień po owulacji temp powinna skoczyć do gory i sie utrzymywać lub wzrastać powoli a szyjka wysoko zamknięta. Jeśli jest ciąża to szyjka zostanie na swoim miejscu i temp nie spadnie. To tak ksiazkowo bo u każdej może troszkę odbiegać ale po sobie widziałam ze sie zgadzało.

Ja zrobiłam tak na spontanie znów ten test bo miałam dziś wyjazd i chciałam sprawdzić na wszelki wypadek. Jakby się pokazała druga kreska to bym przynajmniej miała pewność żeby się oszczędzać.

Ja też mam właśnie cały czas taki biało-żółty śluz. A sprawdzalas sobie temperaturę ciała? Ja mam 37,2.

Nie ja temperatury nie mierze bo po pierwsze mam kijowy termometr (elektryczny) a poza tym zwykle mam 36,6 albo mniej bo ja nigdy nie mialam goraczki, tzn raz mialam jak angina mi sie zaczęła a tak nigdy nie gorączkowałam jako dziecko nawet :shocked2:

reklama
Nie przejmuj sie szyjka. Kiedys pisalam jak ja mialam z moja. Pewnego razu sobie postanowilam badac szyjke przez pare dni. To bylo dawno i nie bylo podczas staran tylko z ciekawosci jak sie zmienia w ciagu cyklu. I w dniu miesiaczki rano byla zamknieta i sprawiala wrazenie wysoko ulokowanej, a wieczorem jak juz @ to otwarta i nizej. Wiec szyjka sie moze zmienic w ciagu kilku godzin. Oczywiscie jak ciaza to wysoko i zamknieta, ale nie wiem od kiedy, czy od zagniezdzenia, nie pamietam, musialabym doczytac.
Wiem, ze im blizej @ tym gorzej, sama to niedawno przechodzilam i to byly emocje! :) Zawsze mozesz isc na bete za pare dni :cool2:

Ja to sie zastanawiam czy nie zrobic sobie morfologii tylko tak mysle czy gdyby cos tam było to czy w morfologii cos by bylo inaczej?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry