Dżasta :)
Fanka BB :)
Melduje ze @ przywitała mnie z rana [emoji21] dziś 1dc
Oo
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Melduje ze @ przywitała mnie z rana [emoji21] dziś 1dc
Mocno zacisniete kciuki!!Dziewczyny chyba coś się zaczyna dziać w jednym z moich jajników (żeby nie zapeszyć) bo mnie pobolewa od wczoraj wieczora. Oby w poniedziałek się okazało że jest pecherzyk [emoji110][emoji3]
Właśnie czytałam (poradnikzdrowie), że kofeina blokuje komórki jajowe. Ciekawe czy to prawda. Gdyby tak we wszystko wierzyć to można zgłupieć. Choć ja nie piję kawy ani herbaty i zachodzę szybko. Nie było nic o dawkach itp. Tylko że "amerykańskie badania wykazały...", a czy to jest prawda czy nie to nawet nie wnikam.
Oto cytat wycięty: "kofeina hamuje aktywność komórek Cajala, przez co nie wytwarzają one fal elektrycznych i nie powodują skurczów mięśni gładkich jajowodu. Kofeina może więc spowalniać, a nawet blokować transport komórek jajowych w jajowodzie, i w ten sposób obniżać płodność, gdyż zapłodnione jajeczka nie docierają do macicy w odpowiednim czasie."
Pilam kawe przez cala pierwsza ciazeduzo zdrowsza jest parzona niz rozpuszczalna.
Nie przesadzajmyOo a ja piję kawkę i może dlatego nie mogę zajść ?![]()

Niestety sprawdziłam dziś i nie załapieale maj to piękny miesiąc! No i byłby byk
fajny znak
Ja lubiłam sobie wypić nawet kilka kaw dziennie [emoji477]️ więc stwierdziłam, że spróbuję sobie zrobić inkę z mlekiem. Powiem Wam, że smak jest naprawdę zadowalający więc piję od kilku dni taką [emoji846]
Nie przesadzajmy.
Dżasta nie pamiętam twojej historii, długo się staracie? Badaliście się? Pamiętam różne wasze historie, tylko nie pamiętam która jest czyja![]()
Dwa razy zaszłam w ciążę bez żadnego stymulowania w zasadzie "od strzała" za pierwszym podejściem. Później miałam lyzeczkowanie i od tego zabiegu moje cykle się rozchwiały a jakeczkowania nie było widać ani czuć. Więc sama nie mam pojęcia co się takiego stało.Mocno zacisniete kciuki!!
Ciekawi mnie tylko z jakiej przyczyny sie nic nie dzieje w twoich jajnikach bez wspomagaczy? Wiem ze jak dziewczyny maja PCOS, endometrioze albo maz problemy z nasieniem to moze byc ciezko zajsc bez wspomagaczy. Ale czemu u ciebie nic nie drgnie samo? Tak pytam z ciekawosci, mam dwie corki i lepiej wiedziec wiecej, bo kto wie jakie one beda miec kiedys problemy.
Dziękuję za odpowiedź. Czyli wszystko po tym łyżeczkowaniu się popsuło. Jak dobrze, że te tabletki pomagają. Niby zwykły zabieg, a tak namieszałDwa razy zaszłam w ciążę bez żadnego stymulowania w zasadzie "od strzała" za pierwszym podejściem. Później miałam lyzeczkowanie i od tego zabiegu moje cykle się rozchwiały a jakeczkowania nie było widać ani czuć. Więc sama nie mam pojęcia co się takiego stało.
Dziękuję Bogu za to że tabletki "daja rade"