reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Ja mam wizytę 06.12 :)

Co do boli to dzisiaj mi siedzi nisko i czuję dyskomfort. Twarde na dole, ucisk i tak dziwnie tam w środku na dole ...

A ostatnio też jak śpię z poduszką biedronkowa na lewym boku to mnie boli noga i kolano. Przedwczoraj tak mnie bolało że nawet mi się to śniło że boli i obudziłam się i rzeczywiście tak było. Nie wiem czy może gdzieś przygnieciona noga czy co..

Ja smaruję po konsultacji z polożną, bo lekarza nie było. Wczoraj zaczęłam na noc i dziś rano i jest lepiej.
Dziękuję :) posmaruję jeszcze na noc i zobaczymy, czy rano będzie poprawa.

Jak dziewczyny u Was z wagą? U mnie +1.5 kg. Apetyt jakoś mi zmalał, ale mam przeogromną chęć na słodycze. Oczywiście sobie dawkuję, ale najchętniej bym kilka razy dziennie jadła

Ja mam wizytę 06.12 :)

Co do boli to dzisiaj mi siedzi nisko i czuję dyskomfort. Twarde na dole, ucisk i tak dziwnie tam w środku na dole ...

A ostatnio też jak śpię z poduszką biedronkowa na lewym boku to mnie boli noga i kolano. Przedwczoraj tak mnie bolało że nawet mi się to śniło że boli i obudziłam się i rzeczywiście tak było. Nie wiem czy może gdzieś przygnieciona noga czy co..
Dokładnie mam to samo ! Miska tez siedzi nisko i kopie nogami w dole bo ja czuje cały czas wysokości linii majtek

Karuska ja właśnie ze swoją poduszką w pierwszej ciąży nie mogłam spać bo kolano i biodra mnie bolały. Teraz mam ją w łóżku, ale nie korzystam. Może w końcu się skuszę, choć u mnie była niewypałem.

Sylwia spróbuj pobrać kotu mocz do badania, miałam podobną sytuację. Akurat wróciliśmy z synem do domu ze szpitala i kot zaczął nam sikać do łóżka, jak na.złość w puchową kołdrę... założyliśmy, że to przez nowego członka rodziny, że jest zazdrosna. Chwilami już miałam jej serdecznie dość, bo co chwilę kołdra do prania. I moja mama w pnś oglądała coś o.kocich chorobach i oni tam mówili że np jak kot ma kryształy w moczu, to przy jego.oddawaniu czuje duży ból i załatwia się poza kuwetą, bo liczy że tam będzie mniej boleć. Załapałam jej ten mocz, zbadalam i bingo! Kryształy, dostała jakieś leki i już prawie 1,5 r jest ok

Do dolegliwości dopisuje ze odnkilku dni jak zasypiam na lewym boku, nieważne czy z bananem między nogami czy bez to budzę się ze strasznym bólem kolana a dzisiaj czułam do tego tez takie promieniowanie w udzie. Rozruszanie nic nie daje, dopiero przewrócenie na prawy bok. Nie wiem czy jakiś ucisk na nerw czy co, ale nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego

Ja ostatnio u „mamy-ginekolog” (taki fajny blog, moze znacie) czytałam ze ten lewy bok to trochę takie straszenie ciężarnych. Co więcej, spanie ciagle w jednej pozycji wcale nie musi być dobre dla maluszka bo on wtedy tez najprawdopodobniej ułoży się w jedna stronę i moze potem wymagać nawet rehabilitacji. Ten lewy bok moze mieć znaczenie w III trymestrze a póki co najlepiej sie nie stresować i spać jak jest wygodnie.

Gorzej ze tych „wygodnych” pozycji coraz mniej, a czasami nie ma w ogóle i na poprawę sie nie zanosi [emoji6] moim najsłabszym punktem tez niestety jest kręgosłup i czasami pół nocy sie kręcę zanim jakoś sie ułożę i w końcu zasnę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry