reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Cześć dziewczyny, podczytałam Was trochę i chciałabym się przywitać. Wracam na to forum po 11 latach. Ciąża z młodym była inna, wystarana po stracie bliźniąt, pełna przygotowań... obecnie, to taka niespodzianka od życia, dlatego też jestem pełna obaw, po drodze były spotkania z przyjaciółmi, alko, do tego brałam tabletki na ciśnienie których nie mozna brać przy planowaniu ciazy (tolura) jakby tego było mało to jeszcze zaliczyłam RTG i chirurgiczne usuwanie zęba 2 tyg temu, no i do młodych nie należę, 37 lat. Obecnie 6w1d. Tydzień temu zrobiłam test i zobaczyłam II, oczywiscie poszlam na bete 5w3d 7022, 5w5d 12110, wizyta 25.08. Dalej w to nie do końca wierzę, oswajam sie z nową sytuacją.
Hej, ja w podobnym tygodniu ciąży też miałam zabieg chirurgiczny w znieczuleniu miejscowym, dosłownie trzy dni później odkryłam że jestem w ciąży :) Chirurg mnie uspokoił, że nie ma to żadnego znaczenia i nie ma wpływu na ciążę. Warto pogadać z lekarzem o tych wszystkich rzeczach które wymieniłaś, oni widzą mnóstwo przypadków, mnóstwo osób na początku robi niezalecane w ciąży rzeczy bo z ciąży nie zdaje sobie sprawy. Mam nadzieję, że szybko ktoś Cię uspokoi albo przynajmniej na spokojnie wszystko wyjaśni, mi to bardzo pomogło :)

reklama
Cześć! Czy na wizyty "serduszkowe", tzn. USG przed 10 tyg, lekarze pozwalają zazwyczaj wejść też tacie, z Waszego doświadczenia ☺️? Mam ją w poniedziałek i nie wiem czy jest sens iść we dwójkę.
Mój jest na każdym usg. Moja klinika zaprasza partnerów czy rodziców a później i dzieci. Ale to raczej od dr zależy
Mam tak samo i też piłam mnóstwo wody z cytryną bo tylko na nią mam ochotę 🫣 Też miałam wrażenie że cytryna nie pomaga i może nawet pogarsza, ale kurcze tylko to mam ochotę pić... Coś innego do picia u Was fajnie działa? ☺️
Niestety cola zero

Cześć dziewczyny, podczytałam Was trochę i chciałabym się przywitać. Wracam na to forum po 11 latach. Ciąża z młodym była inna, wystarana po stracie bliźniąt, pełna przygotowań... obecnie, to taka niespodzianka od życia, dlatego też jestem pełna obaw, po drodze były spotkania z przyjaciółmi, alko, do tego brałam tabletki na ciśnienie których nie mozna brać przy planowaniu ciazy (tolura) jakby tego było mało to jeszcze zaliczyłam RTG i chirurgiczne usuwanie zęba 2 tyg temu, no i do młodych nie należę, 37 lat. Obecnie 6w1d. Tydzień temu zrobiłam test i zobaczyłam II, oczywiscie poszlam na bete 5w3d 7022, 5w5d 12110, wizyta 25.08. Dalej w to nie do końca wierzę, oswajam sie z nową sytuacją.
Witaj, myślę że sporo kobiet ma taką sytuację, nie każdy wie 9dpo 😄
Na kiedy wychodzi termin? To wpisze na pierwszą stronę 😊
Jak się czujesz?

Witaj, myślę że sporo kobiet ma taką sytuację, nie każdy wie 9dpo 😄
Na kiedy wychodzi termin? To wpisze na pierwszą stronę 😊
Jak się czujesz?
Wg OM termin na 10.04 jezeli chodzi o samopoczucie to lekko nie jest. Męczą mnie mdłości i bardzo wyczulił mi się węch. W poprzednich ciążach tez tak miałam. Jutro wracam do pracy po urlopie i zastanawiam sie jak wysiedzę 8h przy biurku 🥹

Wg OM termin na 10.04 jezeli chodzi o samopoczucie to lekko nie jest. Męczą mnie mdłości i bardzo wyczulił mi się węch. W poprzednich ciążach tez tak miałam. Jutro wracam do pracy po urlopie i zastanawiam sie jak wysiedzę 8h przy biurku 🥹
Piona...ja się czuje tragicznie, codziennie na lekach wspomagaczach, a leżeć nie bardzo jest jak 😔

Witam się z Wami wszystkimi i serdecznie gratuluje ;) moja ciaza także mnie zaskoczyła po 5 latach nie powiem ze jakoś bardzo się staraliśmy ale chcieliśmy to 3 dziecko teraz w tym momencie o tym już nie myślałam dlatego takie było moje zaskoczenie kiedy pojawiło się zle samopoczucie a na teście 2 kreski , jestem po pierwszej wizycie termin na 2.04 ;) jak dziewczyny radzicie sobie z mdłościami , nie wymiotuje a jednak mnie mdli i niedobrze mi ,poza tym pobolewa mnie czasem brzuch jak przed okresem , stresujące to jest dla mnie , chociaż wiem że tak może być na początku ciąży, w drugiej siazy miałam plamienie i krwiaka na szczęście udało się utrzymać ciążę może stąd właśnie moje leki że w tej może być to samo ehh

reklama
Hej witam się że wszystkimi przyszłymi mamusiami ;) to dla mnie nie spodziewana ciaza jestem w szoku że po tylu latach się udało to jest moja 3 ciaza mój najmłodszy syn będzie miał 8 lat ;) od 5 już chciałam zajść w ciążę ale nie udawało się teraz o tym nawet nie myślałam może stąd to moje zaskoczenie kiedy po tygodniu złego samopoczucia zrobiłam test i wyszły 2 wyraźne kreski , jestem już po 1 wizycie termin mam n 2.04 ;)

Do góry