reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Dziewczyny, macie do polecenia jakies piżamy, pewnie ciążowe, ale głównie, żeby nie miały gumki w pasie, tylko jakiś miekki pas z materiału? Pizama spodnie+bluzka. Wieczorem juz mi troche wywala brzuch, czy to ciaza czy wzdęcia trudno zgadnąć, ale gumki mnie juz wkurzają 😜

Dziewczyny, macie do polecenia jakies piżamy, pewnie ciążowe, ale głównie, żeby nie miały gumki w pasie, tylko jakiś miekki pas z materiału? Pizama spodnie+bluzka. Wieczorem juz mi troche wywala brzuch, czy to ciaza czy wzdęcia trudno zgadnąć, ale gumki mnie juz wkurzają 😜

Nie mam na razie nic do polecenia, ale zanim znajdę rozwiązanie to od jakiegoś czasu śpię w majtkach, bez dołu od piżamy, bo wszystkie moje piżamy mnie wkurzały bo dotykały mi brzucha. 😅Jak pojadę gdzieś w gości i trzeba się już ubrać brałam dużo za duże męskie dresy.

Nie mam na razie nic do polecenia, ale zanim znajdę rozwiązanie to od jakiegoś czasu śpię w majtkach, bez dołu od piżamy, bo wszystkie moje piżamy mnie wkurzały bo dotykały mi brzucha. 😅Jak pojadę gdzieś w gości i trzeba się już ubrać brałam dużo za duże męskie dresy.
Ja w koszulach nocnych z pepco czy sinsay 😆

A czujecie coś już na dole brzucha? Ja czułam w sumie w 5-6 tygodniu skurcze a teraz nic, więc mnie nic nie uwiera bardziej niż zwykle.
Ja czuję mnóstwo dziwnych rzeczy w brzuchu 😅 Wszystkie krótko, wszystkie mijają i są tylko raz na jakiś czas. Czasem mnie coś ciągnie, czasem kłuje, czasem czuję takie "igiełki" rozproszone, czasem mnie po prostu boli brzuch (ale mam wrażenie, że to jakieś sprawy z układu pokarmowego). Czasami mnie zaboli po prawej lub lewej stronie tak w okolicy jajnika przez sekundę dość intensywnie, np. jak się podnoszę z leżenia, a potem natychmiast mija. Same dziwne sprawy. Skurcze podobne do okresowych miałam na początku ale minęły (wtedy dostałam na nie Nospę)

Jak już polecamy sobie ubranka... Ja pewnie od liceum nie chodziłam w takich "normalnych" biustonoszach, bo nie mam potrzeby z moim niewielkim biustem i za bardzo cenię sobie komfort 😅 Nie znoszę fiszbin, drutów, poduszek, push-upów.
Chodzę sobie w takich delikatnych koronkowych stanikach zupełnie bez żadnej struktury, ale już czuję, że to będzie za małe wsparcie jak piersi się zwiększą (a już coś tu się zaczęło zmieniać). Macie jakieś polecenia? Ja mogę w to nawet trochę zainwestować, byle dobrze służyło 😀 Jakieś ulubione sklepy / modele?

reklama
A czujecie coś już na dole brzucha? Ja czułam w sumie w 5-6 tygodniu skurcze a teraz nic, więc mnie nic nie uwiera bardziej niż zwykle.
Ja od początku mało co czułam, czasem jakieś delikatne ciągnięcie chwilowe, dwa razy miałam takie mocniejsze bóle i dłużej trwały ale tak to żadnych boli jak na okres czy coś.

Do góry