reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Dziewczyny jakie dawki witamin macie przepisane?
Mi po za żelazem żadnych witamin nikt nie przepisuje.
Jedynie kwas foliowy metylowany 1mg miałam już zalecany w poprzednich ciążach ale ja go źle przyswajam (prawdopodobnie przez metformine mam niedobory)
Resztę biorę jak uważam

reklama
A powiedz mi tego 8 września też masz wizytę? Bo mam zapisana 😊
W torym będziesz tygodniu na prenatalnych ? Ja mam ciągle z tyłu głowy, że za szybko je zrobię 😏 chciałam poznać płeć, ale zawsze robiłam bliżej 13 tyg..
8.09 odwołam. Mam prenatalne dość wcześnie, 11+5. Czyli w tym przedziale co trzeba, ale bliżej początku niż końca ☺️ Ja prosiłam o zapisanie mnie w dwunastym, ale jednak musiałam pod dostępne terminy.
Tak sobie myślę, że z pozytywów jak coś pójdzie nie tak, maszyna się popsuje hahah, przesuną o kilka dni, to jest zerowe ryzyko że przegapię te okienko na badanie bo będę miała jeszcze zapas czasu 😅 A płeć i tak się prędzej czy później okaże.

Dzisiaj lekarz mi zalecił zacząć brać chyba MAMA DHA, na pewno coś z DHA. Do teraz tylko kwas foliowy brałam. Staram się plus minus dobrze jeść i myślę że jak coś w morfologii wyjdzie to najwyżej wejdzie suplementacja dodatkowa.
Ja biorę kolejna ciążę już mama premium dha czy jakoś tak.

8.09 odwołam. Mam prenatalne dość wcześnie, 11+5. Czyli w tym przedziale co trzeba, ale bliżej początku niż końca ☺️ Ja prosiłam o zapisanie mnie w dwunastym, ale jednak musiałam pod dostępne terminy.
Tak sobie myślę, że z pozytywów jak coś pójdzie nie tak, maszyna się popsuje hahah, przesuną o kilka dni, to jest zerowe ryzyko że przegapię te okienko na badanie bo będę miała jeszcze zapas czasu 😅 A płeć i tak się prędzej czy później okaże.
No właśnie myślę jak to możliwe, bo ja mam prenatalne 15 września i będę 11+6 a Ty masz termin 3 dni później 😄

Całkiem całkiem, Glukozę wypiłam bez problemu nawet smaczna, miałam cytrynową. 🤪 Ciężko było wysiedzieć żeby nie 🤮 ale przerwałam. Za to po badaniu poszłam od razu po bułkę i po jej zjedzeniu nie mogę sobie poradzić z sennością, ledwo autem do rodziców po córkę dojechałam, a za chwilę jadę do domu. Już mam stracha żebym czasami nie zasnęła;o dobrze, że to niecałe 20km
Dokładnie tak samo miałam po zjedzeniu dwa gryzy wystarczyły żeby mnie ścięło, dobrze ze jadłam dopiero w domu bo bym nie dojechała do Niego 🙈

Dokładnie tak samo miałam po zjedzeniu dwa gryzy wystarczyły żeby mnie ścięło, dobrze ze jadłam dopiero w domu bo bym nie dojechała do Niego 🙈
A jak wyniki Twoje ? Ja mam na czczo 4.48 po godz 7.29 po dwóch 5.85 więc z tego co patrzyłam to chyba się mieszczę w tych normach na szczęście chyba za słabo się przygotowałam do pierwszych badań bo koło 20 piłam jeszcze herbatkę z cukrem i jadłam kolacje 🙈a wczoraj to już od 18 tylko woda ;)

reklama
Do góry