reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Ja ze swojego przykładu tylko proponuję rozeznać się jak może wyglądać cesarka bo ja szłam na naturalny poród a skończył się cesarka i byłam trochę zaskoczona jak to wygląda! Myślę że bym się czuła lepiej jakbym o tym wcześniej poczytała. Bez stresu, po prostu się rozeznać
No ja też wolę wiedzieć zawsze więcej niz mniej :D mniej wtedy zaskakuje

reklama
Ja też miałam dobry poród, SN, bez znieczulenia, szybki, bez pęknięć i po prostu bardzo sobie życzę powtórki, ale juz sie nauczyłam, żeby sie na nic za bardzo nie nastawiać, ani w ciąży, ani z noworodkiem 😅 co do zakupów, dużo mam, ale nawet nie wiem do końca co, i prawdę mówić, raczej bede to zostawiać na później, na razie dopóki nie mam spokojnej głowy z prenatalnymi to nawet mnie to nie cieszyłoby. Teraz wszystko jest na wyciągnięcie ręki, także to raczej w kategorii jak ktoś lubi zakupy, to można, ale nie trzeba 😉 ja sie cieszę, że mi tego troche odpadnie. Nad wózkiem się tak rozwodziłam w pierwszej ciąży, a potem mały znienawidził wózek po 2 tygodniach i stał i się tylko kurzył ;)

Co do zakupów dla dziecka to powiem Wam ciekawostkę, że na samym początku ciąży, jak miałam wielkie wahania nastroju i bardzo łatwo mnie było doprowadzić do łez, to taaaaak strasznie się rozpłakałam na myśl że w grudniu już szósty miesiąc będzie i na 100% nie dostanę żadnego prezentu na Święta dla siebie, tylko wszystkie będą dla dzidziusia, a przecież on się nawet nie ucieszy a ja bym się ucieszyła z czegoś dla mnie. Ale naprawdę się rozryczałam 😂😂

Na szczęście już mnie to nie rusza, ale jestem ciekawa jak do tego rodzinka podejdzie, bo to pierwszy wnuk po obu stronach, obydwoje jesteśmy jedynakami, dziadkowie przeżywają ☺️❤️

Ja bym bardzo chciała sn, trzy razy rodziłam naturalnie i dwa razy cc, na sama myśl po tym bólu po mnie bierze na 🤢
Ja to zawsze mowie tak, sn boli przed porodem, a cc po 😉 i wolę szczerze ten ból przed i po tulic i ogarniac dziecko a nie leżeć ileś godzin plackiem do pionizacji 😏
Wiadomo, po sn też coś boli ale nie ma porównania do bólu po cc, mam za sobą skomplikowany poród sn i mimo to zdecydowanie wolę naturalnie.

A ja mam takie pytanie do mam 3 i wiecej dzieciaczkow, wiem że do Naszych porodów to jeszcze daleka droga ,ale coraz częściej zaczynam o tym myśleć i przypominać sobie dwa poprzednie porody chociaż było to dawno ;d jak u Was wyglądały kolejne porody ? Było łatwiej? Szybciej ? Ja będę od porodu ostatniego 8 lat i będzie to mój 3 porod i się naczytalam że ten 3 nie raz najgorszy , a ja tak liczyłam po ciuchu ze 3 to może już wszystko tam przygotowane to pójdzie szybko , wiem też że każda kobieta jest inna i u każdej inaczej to wygląda ale jestem ciekawa jak u Was to wyglądało?
U mnie najgorszy był pierwszy, ale myślę że to przez lata w których rodziłam, nikt wtedy do porodu nie przygotowywał, ja młodziutka i wyszło jak wyszło.
Drugi to doslownie marzenie...trzeci ciężko mi powiedzieć bo sama sobie go wywołałam olejkiem rycynowym przed czasem, więc cała akcja się przeciągnęła ale urodziłam na drugi dzień, bez nacięcia bo na nie nie wyrażałam zgody no i bez peknieciaz więc super.

Ja się też zdziwiłam że zapraszają tydzień wcześniej na krew, ale może mają procedury porównawcze wdrożone jakieś :D mam nadzieję
No ale to dobrze, lepiej tak jak pappa w dniu prenatalnych, bo potem trzeba czekać na te wyliczenia itd, a tak wie się od razu na prenatalnych.
Cześć wszystkim, dziś zaczynam ostatni tydzień pierwszego trymestru, ale faktycznie energię mam już od tygodnia! Ja czekam na wyniki nifty, pewnie teraz bym stwierdziła żeby poczekać już do pappa ale obawiam się że jakaś wada wyjdzie.

Ktoś pytał o porody: drugi był łatwiejszy ale dziecko mniejsze. Teraz się nie przejmuję samym porodem i długością czy bolem a tym czy z moim nadciśnieniem w ogóle dotrwam bezpiecznie do terminu. Bo bardziej boję się wywołania którego nie znam bo nie miałam i wcześniaka :(. Ale może będzie dobrze!
Już?! Pierwszy trymestr jest do 13+6 😊

Kto wpada na domowy ramen?
1000071818.jpg

reklama
Ogólnie przy porodzie naturalnym chyba stresuje mnie ta cała akcja, że zaczynają się skurcze, odchodzą wody, nie wiadomo za ile się zacznie itd, ale może mam jakieś podejście „filmowe” w tym temacie 🤣
Zazwyczaj akcja rozkręca się powoli i zanim będzie czas jechać do szpitala może minąć nawet parę h ;)

Do góry